18 Kasım 2008, Salı 15:31:23

F35 için ilk adım atıldı

ALP Havacılık'ın Müşterek Taarruz Uçağı (JSF) Pratt-Whitney F-135 motoru için ürettiği Fan Rotor Rear Hub, Pratt-Whitney'e teslim edildi.
  • TEBRİKLER TÜRKİYEEEEorumunuz...

Söz konusu aksam, motorun en önemli parçalarından biri olarak gösteriliyor. ALP Havacılık'ın mühendislik çalışmalarını ve üretimini başarıyla tamamladığı ürün, aynı zamanda Türkiye'den JSF motoruna yapılan ilk teslimat özelliğini taşıyor.

Teslim törenine Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ALP Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Alpata katıldı. "Bizim için Pratt--Whitney gibi dünya çapında bir motor firmasında böylesi bir işbirliğini sürdürmek büyük bir grur kaynağıdır." diyen ALP Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Alpata, "F135 Fan Modülünün en önemli döner aksamlarının başında yer alan Rear Hub, JSF'nin her üç modeli için de üretilecek." dedi.

Türkiye'nin bir geçiş döneminde olduğunu dile getiren Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da, teknoloji değeri ve katma değeri yüksek ürünlerin üretilmeye başlandığını ifade etti. Türkiye'nin bu ürünlerin imalatına geçtiğini anlatan Unakıtan, geçişin Türk insanı, müteşebbisi, işçisi ve mühendisinin kabiliyetinden dolayı hızlı olacağını savundu. Dünyada küresel mali kriz yaşandığını ve kendileri de dahil herkesin bu krizle uğraştığını dile getiren Unakıtan, bunlarır geçici olduğunu belirtti.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de, teslimatın F-35 projesinde ulusal sanayinin ne kadar önemli bir yer aldığının göstergesi olduğunu söyledi. Türk Hava Kuvvetleri'nin envanterinde bulunan F-4 ve F-16 uçaklarının bir kısmının 2010'lu yıllardan itibaren teknolojik ve ekonomik ömrünü doldurmaya başlayacağına dikkat çeken Gönül, yeni nesil savaş uçağı F-35'in üretiminin Türkiye için önemli olduğunu vurguladı.

Daha sonra Bakan Gönül ile Unakıtan ilk teslimatı Pratt&Whitney Başkan Yardımcısı Gostic'e yaptı.

 

F35 için ilk adım atıldı

Yorumlar

HAVACIRumuz ~ 15 yıl önce
TEBRİKLER TÜRKİYEEEEorumunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000