13 Aralık 2017, Çarşamba 09:29:27

F-35 için bakım 'SAHA'sı açılıyor

AHA İstanbul, F-35 Projesi’nde uçakların ömür devri süresince bakımlarını yapmaya aday oldu. Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen F-35 Joint Program Office (JPO) heyeti yetkilileri, SAHA İstanbul’u ziyaret etti.
  • şuanda sadece avrupa içinde italyada gövde ve system bakımlarının yapılacağını biliyorum. türkiyede de motor bakımları olacak büyük ihtimalle. Eğer türkiye 50 den fazla uçak alırsa büyük ihtimalle hangarda gövde bakım yetkisini de alabilecektir.
  • Hayali bakım merkezi

SAHA İstanbul, F-35 Projesi’nde uçakların ömür devri süresince bakımlarını yapmaya aday oldu. Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen F-35 Joint Program Office (JPO) heyeti yetkilileri, SAHA İstanbul’u ziyaret etti

Dünyanın en büyük savunma sistemi projelerinden F-35 Programı kapsamında Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen F-35 Joint Program Office (JPO) heyeti yetkilileri, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile birlikte SAHA İstanbul Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği yönetimi ile bir araya geldi. Amerikalı F-35 Lightning II heyetinin THY Teknik Sabiha Gökçen HABOM Tesisleri’nde SAHA İstanbul’a gerçekleştirdikleri ziyarette, F-35 Projesi kapsamında uçakların imalat sonrası bakımları ele alındı. SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş, bu proje kapsamında gerçekleştirilen üst düzey toplantıda, Amerikalı heyet ile F-35 Projesi’nde üretim sonrasında ömür devri süresince uçakların komponent, alt sistem ve sistemlere yönelik bakım ve idame konusunda görüşmeler yaptıklarını belirtti.

Çalışmalara hız verilecek

Keleş, ABD’nin başını çektiği bir konsorsiyumla hayata geçirilen ve Türkiye’nin de ortak olduğu bu projede SAHA İstanbul üyesi firmaların yer alması için gerekli çalışmalara Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile koordine sağlayarak devam edeceklerini ifade etti. Ancak projeye dahil olmak için üye firmaların standardizasyonuna yönelik çalışmaların hızlandırılması gerektiğine dikkat çeken Keleş şöyle devam etti:

“Üyelerimizin kalifikasyon düzeylerini global tedarikçilerin muhatap alacağı seviyeye hızla çıkarmamız gerekiyor. Bu durum, uluslararası projelerde yer almamızın da önemli bir eşiği oluşturuyor. Firmalarımızın bu konudaki eksiklerini devlet desteği ile tamamlamak üzere projeler yürütüyoruz.”

Firmalar SAHA EXPO’da görücüye çıkacak

İlhami Keleş, 9 ülkenin katıldığı ve Türkiye’nin de dahil olduğu Müşterek Taaruz Uçağı Programı çerçevesinde geliştirilen F-35 Projesi’nde, SAHA İstanbul üyelerinin de yer alması için çalışmalara hız vereceklerini söyledi. Eylül 2018’e kadar firmaların belli bir düzeye ulaşabileceğini belirten Keleş, 13- 15 Eylül 2018 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) düzenleyecekleri SAHA EXPO 2018 Fuarı’nda firmaların hazırlıkları tamamlamış bir şekilde görücüye çıkacağına dikkat çekti.

F-35 için bakım 'SAHA'sı açılıyor

Yorumlar

f-35lerin bakımı ~ 6 yıl önce
şuanda sadece avrupa içinde italyada gövde ve system bakımlarının yapılacağını biliyorum. türkiyede de motor bakımları olacak büyük ihtimalle. Eğer türkiye 50 den fazla uçak alırsa büyük ihtimalle hangarda gövde bakım yetkisini de alabilecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kesin ~ 6 yıl önce
F35 i havada görürsen tabi...
Hayalet uçak ~ 6 yıl önce
Hayali bakım merkezi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000