07 Şubat 2019, Perşembe 08:21:37

F-16'ya yerli ve milli füze

TÜBİTAK SAGE’nin geliştirme çalışmalarını sürdürdüğü GÖKTUĞ Görüş İçi Hava Savunma Füzesi GÖKDOĞAN, F-16 savaş uçağına monte edilerek hava testlerine başladı.
  • Secimler oncesi yillardir duydugumuz petrol bulduk, dogalgaz bulduk, bor rezervi, yerli otomobil, yerli ucak vs. milli duyulara gaz vermeyi hedefleyen balon haberlerden biri daha.. Dikkate almayiniz..
  • Hani kaynak kodları alınamadığı için F16 ya yerli mühimmat takılamıyordu???
  • Merlin Avrupa firması değil mi? Nasıl yerli ve milli bu?
  • Hayirli ugurlu olsun ALLAH utandirmasin
  • Hayirli ugurlu olsun ALLAH utandirmasin
  • BOYLE GELISMELER GUZEL AMA BU YAPILAN SILAHLAR IS BIR SAVASA GELDIGINDE BU KAGIT UZERINDE UCAN,KACAN OZELLIKLERIYLE BASARILI OLABILECEKMI ESAS ASIL SORU BU. tABIKI YAPABILIRSINIZ AMA ONEMLI OLAN O AN GELDIGINDE BEKLENEN ETKIYI YAPABILMEK GEREKIR. BU TARZ SILAHLARIN BIRINCI NESILLERINI URETIYORUZ AMA EL OGLU SUAN 5. NESILINI URETIYOR. SIRF YAPMIS OLMAK ICIN YAPILIRSA BU PILOTLARIMIZA BUYUK BUR HAKSIZLIK OLUR ZIRA CANLARIYLA ODERLER. TABI MILLI SILAHLARIMIZ OLSUN HERKES ISTER AMA BUNU KULLANANLARDA BU SILAHLARIN YAPABILDIKLERINI,YAPAMADIKLARINI BILSINKI ONA GORE TEDBIRINI ALSIN. tUrkiye gibi kaynaklari kisitli ulkelerin herseye atlamamasi lazim.
  • Ne hikmetse son yıllarda koltuk,para ve çıkar için uçak,helikopter,gemi, iha,siha,füze bilmem ne üstelik de yerli ve milli yapmadık şey kalmadı.Kağıt,sebze,et,nohut,mercimek vs boyuna ithal ediyoruz,tarım ve hayvancılığa yatırım yapmıyoruz ama yerli ve milli füze yapıyoruz. Yersen tabii ama yiyen makarnacı çok...

TÜBİTAK SAGE’nin geliştirme çalışmalarını sürdürdüğü GÖKTUĞ Görüş İçi Hava Savunma Füzesi GÖKDOĞAN, F-16 savaş uçağına monte edilerek hava testlerine başladı.

TÜBİTAK SAGE’nin geliştirme çalışmalarını sürdürdüğü GÖKTUĞ (Görüş Ötesi) füze ailesi ile Bozdoğan / Merlin uzun menzilli, Gökdoğan / Peregrine Kısa menzilli havadan havaya (uçaktan uçağa atılan) füzeler, ilk yerli tasarım füzeler olma özelliğini taşıyor.

TÜBİTAK SAGE’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "TÜBİTAK SAGE’nin geliştirdiği Türkiye’nin ilk milli hava-hava füzeleri ile Türk Hava Kuvvetleri’nin hava hakimiyeti artacaktır. Yüksek manevra kabiliyetine sahip GÖKDOĞAN ve BOZDOĞAN Füzeleri ile ülkemiz dünyadaki örnekleriyle yarışır hale gelecektir." denildi.

Halen Türk Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan AIM-120 AMRAAM ve AIM-9X Sidewinder füzesinin yerini alacak proje oldukça ileri bir gelişim düzeyine ulaşarak F-16 savaş uçağında hava testlerine başladı. Uzun menzilli ve radar güdümlü olarak tasarlanan füze çoklu algılama ve güdüm sistemine sahip olacak ve bazı özellikleri ile sınıfında Dünyanın en iyilerinden biri olacak.

2019 sonunda kabul testlerini bitirilmesi hedeflenen Göktuğ füzesinin Varyant-2 (Gökdoğan / Peregrine) füze modeli kullanıma alınıp, F-16’lardaki “AIM-9X Sidewinder” füzesinin yerini alması bekleniyor. Uzun menzilli olan Varyant-1 (Bozdoğan / Merlin) füzesinin ise yerli savaş uçağı TF-X ile birlikte kullanıma sunulması bekleniyor.

FÜZELERİN GENEL ÖZELLİKLERİ

Halen Türk Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan AIM-120 AMRAAM füzesinin yerini alacak proje oldukça ileri bir gelişim düzeyine ulaşmış olup, uzun menzilli ve radar güdümlü olarak tasarlanan füze çoklu algılama ve güdüm sistemine sahip olacak ve bazı özellikleri ile sınıfında Dünyanın en iyilerinden biri olacak.

Gödoğan / Peregrine füzesi, Türk Hava Kuvvetlerinin halen kullanımında olan kızılötesi güdümlü AIM-9 Sidewinder füzesinin yerini alacak, kısa/orta menzilli bir hava-hava füzesi olup, IRIS-T gövde yapısını kullanan, Hisar-A ve Hisar-O da kullanılan Aselsan IIR arayıcı başlığını kullanacak.

 

F-16'ya yerli ve milli füze

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

F-16 ~ 5 yıl önce
Secimler oncesi yillardir duydugumuz petrol bulduk, dogalgaz bulduk, bor rezervi, yerli otomobil, yerli ucak vs. milli duyulara gaz vermeyi hedefleyen balon haberlerden biri daha.. Dikkate almayiniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaynak kodları ~ 5 yıl önce
Hani kaynak kodları alınamadığı için F16 ya yerli mühimmat takılamıyordu???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merlin ~ 5 yıl önce
Merlin Avrupa firması değil mi? Nasıl yerli ve milli bu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
44 MALATYA 44 ~ 5 yıl önce
Hayirli ugurlu olsun ALLAH utandirmasin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
44 MALATYA 44 ~ 5 yıl önce
Hayirli ugurlu olsun ALLAH utandirmasin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PEKI AMA ~ 5 yıl önce
BOYLE GELISMELER GUZEL AMA BU YAPILAN SILAHLAR IS BIR SAVASA GELDIGINDE BU KAGIT UZERINDE UCAN,KACAN OZELLIKLERIYLE BASARILI OLABILECEKMI ESAS ASIL SORU BU. tABIKI YAPABILIRSINIZ AMA ONEMLI OLAN O AN GELDIGINDE BEKLENEN ETKIYI YAPABILMEK GEREKIR. BU TARZ SILAHLARIN BIRINCI NESILLERINI URETIYORUZ AMA EL OGLU SUAN 5. NESILINI URETIYOR. SIRF YAPMIS OLMAK ICIN YAPILIRSA BU PILOTLARIMIZA BUYUK BUR HAKSIZLIK OLUR ZIRA CANLARIYLA ODERLER. TABI MILLI SILAHLARIMIZ OLSUN HERKES ISTER AMA BUNU KULLANANLARDA BU SILAHLARIN YAPABILDIKLERINI,YAPAMADIKLARINI BILSINKI ONA GORE TEDBIRINI ALSIN. tUrkiye gibi kaynaklari kisitli ulkelerin herseye atlamamasi lazim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peki amaa ~ 5 yıl önce
Onun için hemen bir ülkeye savaş açıp savaşa gitmemiz ve bu silahları üstlerinde denememiz lazım. Yoksa asla emin olamayız işe yarayıp yaramadıklarından. Hadi bir komşumuzla takışalım da savaş çıksın, biz de bunları deneyelim. Ya da amariga veya batıdan satış izni çıkaralım da halen savaşmakta olan devletlere satalım bu silahları, onlar denesin, biz de görelim
Palavra ~ 5 yıl önce
Ne hikmetse son yıllarda koltuk,para ve çıkar için uçak,helikopter,gemi, iha,siha,füze bilmem ne üstelik de yerli ve milli yapmadık şey kalmadı.Kağıt,sebze,et,nohut,mercimek vs boyuna ithal ediyoruz,tarım ve hayvancılığa yatırım yapmıyoruz ama yerli ve milli füze yapıyoruz. Yersen tabii ama yiyen makarnacı çok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Palavracıya ~ 5 yıl önce
Allah,kimseye yaşadığı vatana hainlik edecek kadar şuursuz duruma gelenlere akıl fikir versin. Üretilen yeni nesil araçlar bugün ülke dışına satılmaya başladı. Sen önce at gözlüklerini çıkar bak neler oluyor seyret. Tarım konusunda haklısın fakat yıllarca biz ihraç ettik ne faydası oldu hiç. Sen bir kamyon domates ihraç ediyorsun adam bir tane cep telefonu gönderiyor aynı para. Saman ithal ediyormuşuz edelim bence sıkıntı yok. Senin sattığın bir füze ile kaç tır saman alınır otur bir hesapla
Rar ~ 5 yıl önce
Tahıl ürünlerine ağırlık verilse, hatta tahıl ihracatında artış olsa ; avrupa amerika silah üretiyor, ağır sanayi kuruyor bizde niye yok dersiniz ! BOŞ TENEKE'siniz !
Pal ~ 5 yıl önce
Hayırlı olsun, böyle gelişmeler istiyoruz !
Begonya ~ 5 yıl önce
Bizi kurtaracak ağır sanayi, o da oluyor yavaş yavaş , Hayırlı olsun ülkeme
Iss ~ 5 yıl önce
Savunmada bölgede bir.numara.olmamiz lazım savaş kapıda, böyle.devam
Yoyo ~ 5 yıl önce
Gerekirse kopyala yapıştır.yapalim, ama biz üretelim yoksa savaş olsa başkasının ağzına bakıyoruz silah vercek mi diye
Ford ~ 5 yıl önce
Yerlilik oranını %99'a cikaralim
Gny ~ 5 yıl önce
Böyle gelişmeleri her kesim tebrik ederim millilik budur
F16 ~ 5 yıl önce
Paralar yola.gidecegine aselsan'a tübitak 'a gitsin
Did ~ 5 yıl önce
Aselsan da olmasa napcaz
Durak ~ 5 yıl önce
Devletimiz var olsun !
Xxx ~ 5 yıl önce
Yapılanlara İnanman için ne gerekiyor.
F 16 ~ 5 yıl önce
Hangi patenti bize ait elektronik ürünü,silahı,füzesi bilmem neyi üretiyoruz da kime satıyoruz be hey gafiller? Güya yerli ve milli helikopter yaptık Pakistan'a sattık ne oldu Abd izin vermediģi için satamadık. O yüzden önceliği tarım ve hayvancılık gibi eskiden güçlü olduğumuz seylere destek verip oradan gelecek parayı da eğitim,bilim ve teknoloji'ye ayıracağız başka yolu yok. Ayrıca bir sözümüz de oy ve makam için tamamıyla yerli ve milli füze vs yapmadığımız halde yapılıyor diye millete yalan söylenmesine.
delicevat ~ 5 yıl önce
Aim-120 servise giriş tarihi 1991, biz 28 sene sonra ancak bu seviyeye gelebiliyoruz, evet üretiyoruz ama 30 sene geriden geliyoruz. bunlar başarı değil..Kaldı ki yerli milli diye lanse ettiğimiz bir çok şeyin platformu ya kore ya İtalyan vs vs.. çok övünülen fırtına öbüsleri , atak helikopterleri gibi..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000