05 Ekim 2015, Pazartesi 08:22:04

F-16'lardan Rus uçaklarına önleme

Dışişleri Bakanlığı Suriye'de IŞİD'e karşı operasyon yapan Rus uçaklarının Türk hava sahasını ihlal ettiğini, buna karşılık F-16'ların devreye girerek önlemede bulunduğunu söyledi.
  • Ruslar yıllarca Amerikaya kafa tuttu, şimdide gitti suriyeyi bombalıyor kimseninde kıgı çıkmıyor çıkamıyor. Yemez çünkü.
  • RUSYAYI BEGENME;AMERIKAN DUSMANI ESAD REJIMINI BEGENME; ISRAILI BEGENME AMERIKAYI BEGENME; SONTRA TURKUN TURKTEN BASKA DOSTU YOK DE TABI OLMAZ BIZIM HIC BIR ZAMAN POLITIKAMIZ OLMAMIS ZATEN TARIHTEN GELEN
  • Vursaydınız ya hemen Suriye´nin uçagı gibi Ne Oldu????
  • Ruslar çok korkmuş ve ne yapacaklarını şaşırmışlardır muhakkak... Sayın bakan tepki vermiş!!! İsraile'de zamanın sayın başbakanı tepki vermişti!!! Uçağımız düştüğünde de sayın birileri tepki vermişti sanırım!!!
  • ezer gecerizzzz sen kimsinnn bizim burda izinsiz sinek uçamaz!!!! ezerizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
  • sakın bir show falan yapmayın milleti telef etmeyin!!!! rusya bir suriye değil tokadı yersiniz
  • eyyyyyyy rusya sen bizim gücümüzü mü test ediypon!!!! şimdi geliyoruz kefenleri giyp!
  • Ne boş adamlarsınız siz ya? Hee tabi ya zaten adamlar Falcon BMS oynuyorlar zaten değil mi çat diye vursun indirsin. Muhalefet olucam diye her şeye karşın böyle yorumlar atmanızı anlamıyorum ki aranızda birçok havacı arkadaş var. Bu kafayla sizi kim pilot, host, hostes yaptı anlamıyorum. O zaman Rusya uçuşunuz da Rus hava kuvvetleride bizim uçakları vursun indirsin nasıl olsa çok kolay değil mi vurup vurup duruyor herkes.
  • karşında gariban syr yok tabe, vuraydın ya, sıktı galiba biraz
  • biz iyi biliriz yememeyi binalari yusuf yusuf ile beraber cok basarili operasyonlarla tasimayi rahmetli olan aslanlarin ardindan analarina babalarina dava acmayi siz kim oluyorsunuzda bizi sorguluyorsunuz! ( ünlü bir turk dusunur)

Dışişleri Bakanlığı Suriye'de IŞİD'e karşı operasyon yapan Rus uçaklarının Türk hava sahasını ihlal ettiğini, buna karşılık F-16'ların devreye girerek önlemede bulunduğunu söyledi. Bakanlık, Rus Büyükelçisinin çağrılarak tepki verildiği ve Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın da aranarak tepki gösterildiğini söyledi. Ayrıca ABD, İngiltere, Fransa, İtalya Dışişleri'nin de bilgilendirildiğini söyledi.

İşte o açıklamanın tamamı:

“Rusya Federasyonu’na ait bir savaş uçağı 3 Ekim saat 12.08’de Yayladağı/Hatay bölgesinin güneyinde hava sahamızı ihlal etmiştir. Bölgede devriye uçuşu yapan iki F-16 uçağımız tarafından önlemede bulunulması üzerine Rus uçağı Türk hava sahasını Suriye’ye geçerek terk etmiştir.

Sözkonusu ihlal, Rusya Federasyonu’nun Ankara Büyükelçisi, Bakanlığımız Müsteşar Vekili tarafından Bakanlığa çağırılarak kuvvetle protesto edilmiş, bu tür bir ihlalin tekerrüründen kaçınılması önemle talep edilmiş, aksi takdirde yaşanabilecek arzu edilmeyen bir hadiseden RF’nin sorumlu olacağı bildirilmiştir.

Ayrıca, Sayın Bakanımız Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u 3 Ekim günü arayarak konuyla ilgili benzer görüşleri tekrarlamış ve tepkimizi dile getirmiştir. Sayın Bakanımız, ABD, İngiltere, Fransa, İtalya Dışişleri Bakanlarıyla da durumu değerlendiren telefon görüşmeleri yapmıştır. Sayın Bakanımız NATO Genel Sekreteri ve Almanya Dışişleri Bakanıyla da konuyu ele alacaktır.” (Odatv)

F-16'lardan Rus uçaklarına önleme

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Kimle dans ediyorsun ~ 8 yıl önce
Ruslar yıllarca Amerikaya kafa tuttu, şimdide gitti suriyeyi bombalıyor kimseninde kıgı çıkmıyor çıkamıyor. Yemez çünkü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MEHMET ~ 8 yıl önce
RUSYAYI BEGENME;AMERIKAN DUSMANI ESAD REJIMINI BEGENME; ISRAILI BEGENME AMERIKAYI BEGENME; SONTRA TURKUN TURKTEN BASKA DOSTU YOK DE TABI OLMAZ BIZIM HIC BIR ZAMAN POLITIKAMIZ OLMAMIS ZATEN TARIHTEN GELEN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RUSYA ~ 8 yıl önce
Vursaydınız ya hemen Suriye´nin uçagı gibi Ne Oldu????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uuuhhhh... ~ 8 yıl önce
Ruslar çok korkmuş ve ne yapacaklarını şaşırmışlardır muhakkak... Sayın bakan tepki vermiş!!! İsraile'de zamanın sayın başbakanı tepki vermişti!!! Uçağımız düştüğünde de sayın birileri tepki vermişti sanırım!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ezerizzz ~ 8 yıl önce
ezer gecerizzzz sen kimsinnn bizim burda izinsiz sinek uçamaz!!!! ezerizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sakın ~ 8 yıl önce
sakın bir show falan yapmayın milleti telef etmeyin!!!! rusya bir suriye değil tokadı yersiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uzman ~ 8 yıl önce
olaya bak dalga geçmeye gelmiş millet. suriye değilmiş miş. bizde gürcistan değiliz birazder öyle babasın toprağı gibi geçemez. ama sizin gibi hainler olmadığı sürece.
sakın!! ~ 8 yıl önce
eyyyyyyy rusya sen bizim gücümüzü mü test ediypon!!!! şimdi geliyoruz kefenleri giyp!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet ~ 8 yıl önce
Ne boş adamlarsınız siz ya? Hee tabi ya zaten adamlar Falcon BMS oynuyorlar zaten değil mi çat diye vursun indirsin. Muhalefet olucam diye her şeye karşın böyle yorumlar atmanızı anlamıyorum ki aranızda birçok havacı arkadaş var. Bu kafayla sizi kim pilot, host, hostes yaptı anlamıyorum. O zaman Rusya uçuşunuz da Rus hava kuvvetleride bizim uçakları vursun indirsin nasıl olsa çok kolay değil mi vurup vurup duruyor herkes.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynen ~ 8 yıl önce
biz konusmayız ahmet le kefen giyer geliriz eyyyyy muhalefet bekle biziiii:)
Tüllü ~ 8 yıl önce
Tül perdeyi ben ayarladim annem izin verdi ama gozunuzu seviyim kirletmeyin eve almaz anacim beni
angajjjjman ~ 8 yıl önce
karşında gariban syr yok tabe, vuraydın ya, sıktı galiba biraz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynen ~ 8 yıl önce
vursaydı bugün congo olmuştuk:) o iş sıkar adamlar kışın bizi dondururlar:)
Yemeeeeezzzzzzzz ~ 8 yıl önce
biz iyi biliriz yememeyi binalari yusuf yusuf ile beraber cok basarili operasyonlarla tasimayi rahmetli olan aslanlarin ardindan analarina babalarina dava acmayi siz kim oluyorsunuzda bizi sorguluyorsunuz! ( ünlü bir turk dusunur)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000