25 Şubat 2012, Cumartesi 11:41:56

F-16'LAR RUS JETLERİNİ KOVALADI

Karadeniz’de çarşamba günü Rus ve Türk uçakları arasında heyecanlı dakikalar yaşandığı ortaya çıktı.
  • Iraka 1991 de yalniz Nato saldirmadi. Avustralya, Kuveyt,Suudi Arabistan,Suriye,Katar ve Misir bile asker yolladi. Yalniz Amerikanin 3000 den fazla savas uçagi var (1200 F16) Ayrica Saddamin stratejisi çok iyiydi ve 140 uçagi Irana yolladi ve o uçaklar bugün Iranda uçuyor. Mig29 SU24 /25 Mirage F1E. Ayrica bir Irak MIG25"FOXBAT"uçagi Amerikan F18i vurdu ve Pilot öldü.
  • NATO'nun toplam uçak sayısı 4000 den azdır. Çöle çekilmiş uçakları, belediyelerin önüne konulan demo uçakları sayarsanız sayı daha da çok artar. Saddamın uçaklarına gelince, 11 sene hiç uçmamış uçakları toplarsanız "sıfır" çıkar. Havacılık tarihi boyunca ilk defa yaşanan; düşmana saldırmadan İran'a kaçan "kahraman ve sadık" pilotları sayesinde hiç hava savaşı yaşanmadığını biliyormuydunuz? Peki, ABD uçaklarının alet kart kontrolundaki teğmen tarafından kovalandığını? Fark burada işte.
  • çok bilmis lütfen inanmiyorsan AIR FORCES MONTLHY Ekim 1990 sayisini al ve oku dünyanin en ciddi askeri havacilik dergisidir. 8000 tane dedimse Iraka saldiran 20 den fazla ülkenin tüm uçaklari, yani Ingiliz,ABD Fransiz Italyanin kendi ülkelerinde kalmis uçaklar dahil. Bilmeden konusma. Sen sivil havacilikla ugras.
  • Airline da pilot olmayı istiyorsan sivil havacılık okuluna gidicen başka yere diil, ondan sonra istifa etmicen
  • dostudur
  • bizim kizlarimizida emercensi durumunda opebiliyorlar sorunsuz... bizde onlarinkini. sadece bize emercinsi olamaz...
  • kardesim, yunan saldiri pilotlari sana TK da kaptanlik yapacaktir. Touch&go' yu bosver. 9 TC vatandasini oldurenler elini kolunu saLIYA SALIYA ASKERI bagli ucuslarini TC havasahasinda sorunsuz devam ediyor. Fransizlar ise 9 oldurenlerlerle birlikte bugun guneydoguda @sad karsiti olanlara birlikte egitim vermekte. Bizler ise 50 tane mit ajanini samda @sada yakalattik. Pazarliklar suruyor... uyusunda buyusun ninilerine devam edeceksen medyayi dinlemeye devam, hayir ben bilgimi kendim elde ederim dersen arastir ve ogren.......
  • dikkat edin lutfen dindar gozuken hukumet artik laiklerden daha laik oldular 23 kasimdan sonra (gul firavunun ayaklarini optukten sonra(ingiltere ziyaretinden sonra))
  • Yunan jetlerini sizin beyninize dokunarak gitmiş. NATO ülkesi uçağı, gerekli izin alındıktan sonra böyle birşey yapılabilir. Konu şu ki, ne onlar bunu talep ederler, ne de bizimkiler kabul eder. Emercensi durumda inebilirler, gerekli yardımı da görürler. ... 16.19'daki arkadaşım da bilemeyeceği konularda yorum yazmasın, daha sayı saymayı bile bilmiyor. Ne Saddamın 600 ne de koalisyonun 8000 uçağı vardı. Yorum yazarken biraz araştırıcı olun. HBB olmayın (Herşeyi Ben Bilirim) Cahalet ortaya çıkıyor.
  • yok oturdular kahvede ictiler iki elde okeye donduk ,misafiri bos yollamak olmaz diye depolarini doldurduk, isterlerse yaklassinlar ciglinin yanina adalari almak icin bahane ariyoz...
Bulgar basını, Rusya’ya ait Tu-22 tipi bombardıman uçaklarının Karadeniz üzerinde uçmasının ardından Bulgar ve Türk Hava Kuvvetlerini alarma geçtiğini yazdı. Bulgar haber ajansı Novinite, beş Rus uçağının iki ülkenin hava sahasına 40 kilometre yaklaşmasının ardından iki Türk F-16 uçağının havalanarak Rus uçaklara refakat ettiğini kaydetti. Bulgaristan Savunma Bakanlığı bilgiyi doğrularken Rus uçaklarının Afrika’da bir ülkeye gittikleri ve Bulgaristan hava sahasına girmedikleri belirtildi.

Suriye tatbikatı mı?


Olay Bulgaristan’da neden Bulgar hava kuvvetlerinin değil de Türk uçaklarının harekete geçtiği ile ilgili tartışma başlattı. Bulgaristan Savunma Bakanlığı NATO’nun Güney Saha Komutanlığı’nın benzer durumlarda hangi uçakların harekete geçirileceği konusunda önceden belirlenmiş hareket planı olduğunu söyledi. Novinite’ye konuşan uzmanlar Rus savaş uçaklarının Karadeniz üzerinde Suriye’ye yardım etme olasılığına karşı tatbikat yaptığını iddia etti. Rus donanma gemileri ocak ayı başında, Suriye’nin Tartus limanına gitmiş ve rejime askeri yardımda bulunmuştu.

Milliyet

F-16'LAR RUS JETLERİNİ KOVALADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 12 yıl önce
Iraka 1991 de yalniz Nato saldirmadi. Avustralya, Kuveyt,Suudi Arabistan,Suriye,Katar ve Misir bile asker yolladi. Yalniz Amerikanin 3000 den fazla savas uçagi var (1200 F16) Ayrica Saddamin stratejisi çok iyiydi ve 140 uçagi Irana yolladi ve o uçaklar bugün Iranda uçuyor. Mig29 SU24 /25 Mirage F1E. Ayrica bir Irak MIG25"FOXBAT"uçagi Amerikan F18i vurdu ve Pilot öldü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
NATO'nun toplam uçak sayısı 4000 den azdır. Çöle çekilmiş uçakları, belediyelerin önüne konulan demo uçakları sayarsanız sayı daha da çok artar. Saddamın uçaklarına gelince, 11 sene hiç uçmamış uçakları toplarsanız "sıfır" çıkar. Havacılık tarihi boyunca ilk defa yaşanan; düşmana saldırmadan İran'a kaçan "kahraman ve sadık" pilotları sayesinde hiç hava savaşı yaşanmadığını biliyormuydunuz? Peki, ABD uçaklarının alet kart kontrolundaki teğmen tarafından kovalandığını? Fark burada işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
çok bilmis lütfen inanmiyorsan AIR FORCES MONTLHY Ekim 1990 sayisini al ve oku dünyanin en ciddi askeri havacilik dergisidir. 8000 tane dedimse Iraka saldiran 20 den fazla ülkenin tüm uçaklari, yani Ingiliz,ABD Fransiz Italyanin kendi ülkelerinde kalmis uçaklar dahil. Bilmeden konusma. Sen sivil havacilikla ugras.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Airline da pilot olmayı istiyorsan sivil havacılık okuluna gidicen başka yere diil, ondan sonra istifa etmicen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
dostudur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bizim kizlarimizida emercensi durumunda opebiliyorlar sorunsuz... bizde onlarinkini. sadece bize emercinsi olamaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kardesim, yunan saldiri pilotlari sana TK da kaptanlik yapacaktir. Touch&go' yu bosver. 9 TC vatandasini oldurenler elini kolunu saLIYA SALIYA ASKERI bagli ucuslarini TC havasahasinda sorunsuz devam ediyor. Fransizlar ise 9 oldurenlerlerle birlikte bugun guneydoguda @sad karsiti olanlara birlikte egitim vermekte. Bizler ise 50 tane mit ajanini samda @sada yakalattik. Pazarliklar suruyor... uyusunda buyusun ninilerine devam edeceksen medyayi dinlemeye devam, hayir ben bilgimi kendim elde ederim dersen arastir ve ogren.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
dikkat edin lutfen dindar gozuken hukumet artik laiklerden daha laik oldular 23 kasimdan sonra (gul firavunun ayaklarini optukten sonra(ingiltere ziyaretinden sonra))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yunan jetlerini sizin beyninize dokunarak gitmiş. NATO ülkesi uçağı, gerekli izin alındıktan sonra böyle birşey yapılabilir. Konu şu ki, ne onlar bunu talep ederler, ne de bizimkiler kabul eder. Emercensi durumda inebilirler, gerekli yardımı da görürler. ... 16.19'daki arkadaşım da bilemeyeceği konularda yorum yazmasın, daha sayı saymayı bile bilmiyor. Ne Saddamın 600 ne de koalisyonun 8000 uçağı vardı. Yorum yazarken biraz araştırıcı olun. HBB olmayın (Herşeyi Ben Bilirim) Cahalet ortaya çıkıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yok oturdular kahvede ictiler iki elde okeye donduk ,misafiri bos yollamak olmaz diye depolarini doldurduk, isterlerse yaklassinlar ciglinin yanina adalari almak icin bahane ariyoz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000