07 Mayıs 2013, Salı 08:09:04

F-16'LAR "PEACE FALCONS" İÇİN HAVALANACAK

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın planlı tatbikatlarından olan Peace Falcons-2013 Tatbikatı bugün başlıyor...
  • Suriye tarafından düşürülen uçağın hesabı noldu? Yok dünyanın en kuvvetli hava kuvvetleriymiş, geçiniz...

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın planlı tatbikatlarından olan Peace Falcons-2013 Tatbikatı (Barış Şahinleri) Suudi Arabistan, Pakistan ve Türk Hava Kuvvetleri'nin katılımı ile 7-22 Mayıs 2013 arasında, Kral Fahd Hava Üssü/Suudi Arabistan'da yapılacak.

Genelkurmay'dan yapılan açıklamaya göre tatbikatın amacı; katılımcı ülkeler arasındaki askerî iş birliğinin gelişmesine katkıda bulunmak, harekâta yönelik konularda katılımcı unsurlar arasında birlikte çalışabilirliği geliştirmek, farklı uçak tipleri ve silah sistemleri hakkında bilgi ve tecrübeleri paylaşmak olacak.

Peace Falcons-2013 tatbikatına Türk Hava Kuvvetleri'nden beş F-16 uçağı ile iştirak edilecek.

F-16'LAR "PEACE FALCONS" İÇİN HAVALANACAK

Yorumlar

Tatbikatmış ~ 11 yıl önce
Suriye tarafından düşürülen uçağın hesabı noldu? Yok dünyanın en kuvvetli hava kuvvetleriymiş, geçiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sadece o mu? ~ 11 yıl önce
Artık satmıyor böyle propagandalar. Dünyanın sayılı orduları arasında falan... Kıbrıs'tan sonra hiç bir numara görmedik. Burnumuzun dibindeki Karabağ'a giremedik. Üç-beş çapulcu ile geldiğimiz nokta belli. Demek buradan ne anlıyoruz? Nasıl bir orduya sahip olduğunuzdan daha önemlisi nasıl bir siyasi iradeye sahip olduğunuzdur. (Bkz. Erbakan-Ecevit;Kıbrıs Harekatı.) Bence silah alımları derhal durdurulmalıdır. Madem adam gibi kullanamıyoruz, tatbikatlarda gövde gösterisi yapmak için o kadar para vermeyelim savunma sanayi firmalarına...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000