27 Temmuz 2014, Pazar 08:12:49

F-16 PROJESİNDE TARİHİ VİRAJ!

Yerli sanayi ile üretilecek ve F-16 uçaklarını radar karşısında koruyacak olan “elektronik harp podu” projesinde son aşamaya gelindi.
  • Velev ki ürettiniz.Ergenekon2 ile ilgili mühendisler hapsedilir kimisi Singapur'a kaçmak zorunda kalır.Boşverin yeni bir şeyler üreterek kimsenin hayatını karartmayın.
  • Pilot ve Poddan Baskada birsey yok uzerinde:))
  • Allah milletimize hizmet edenlerin yar ve yardimcisi olsun
  • Ozal kendi doneminde bunu biz uretiyoruz diyordu. TAIde bu yalana ortak oldu hep. Harp podunu bizim urettigimize niye inanayim simdi ben?
  • Bu devirde ucak mı len f16 yazan arkadas buradaki anafikir yazılım uçağın tipi degil
  • Ucak mi len bu devirde F 16?

Milli Savunma Bakanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın iş birliğiyle yeni bir proje için düğmeye basan TÜBİTAK, F-16'ların olmazsa olmazı elektronik harp sistemlerinin milli olarak tasarlanması ve geliştirilmesi için hazırlanan projede son aşamaya geldi.

Uçak başına maliyeti yaklaşık 2 milyon dolar olan “elektronik harp podu”, harekat esnasında savaş uçaklarının radarlar ve hava savunma sistemleri karşısında güvende olmasını sağlıyor. Dünyada sadece 5 ülkenin üretebildiği sistem, radar algılayıcı ve karıştırıcı özelliklere sahip olacak. Sistem, tehdit radar bulduğunda pilotu ikaz edecek ve otomatik olarak kendini izleyen radarları yanıltabilecek.

Yaklaşık maliyetin 135 milyon Türk Lirası olması beklenirken, proje ile Türkiye artık söz konusu sistemleri ithal eden değil ihraç eden ülke konumuna yükselecek.





F-16 PROJESİNDE TARİHİ VİRAJ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

... ~ 10 yıl önce
Velev ki ürettiniz.Ergenekon2 ile ilgili mühendisler hapsedilir kimisi Singapur'a kaçmak zorunda kalır.Boşverin yeni bir şeyler üreterek kimsenin hayatını karartmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pod ~ 10 yıl önce
Pilot ve Poddan Baskada birsey yok uzerinde:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Allah milletimize hizmet edenlerin yar ve yardimcisi olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
f16 ~ 10 yıl önce
Ozal kendi doneminde bunu biz uretiyoruz diyordu. TAIde bu yalana ortak oldu hep. Harp podunu bizim urettigimize niye inanayim simdi ben?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu devirde ucak mı len f16 yazan arkadas buradaki anafikir yazılım uçağın tipi degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hii ~ 10 yıl önce
Ucak mi len bu devirde F 16?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
viki ~ 10 yıl önce
F-16'nın ABD Hava Kuvvetleri'nde 2025 yılına kadar serviste kalması düşünülmektedir.
BRAVOOOOO ~ 10 yıl önce
Yani bir insanin bir konu hakkinda bu kadar ileri bir görüsü olur !!! BRAVOOOOOO.....HEMSHO sen kahve dönüsünde bu ise bir el ativer, olur mu ?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000