18 Kasım 2009, Çarşamba 09:59:49

"EYLEM DEVLETE İSYAN DEĞİL HAK ARAMAKTIR"

Salı akşamlarının havacılık gündemini belirleyen programı Ali Kıdık’la Sorun Cevaplasın bu hafta 25 Kasım’da yapılması planlanan kamu personeli iş bırakma eylemini masaya yatırdı.
  • Bu Sendikalar kendilerini ne zannediyorlarda böyle konuşabiliyorlar;yok uçaklar uçmayacakmış yok emergency uçaklara hizmet verilecekmiş...yesinler sizi seyrüsefere bunu yaptırabilecek babayiğit daha doğmadı. Siz herfırsatta ATC lere saldıracaksınız her durumda aleyhte çalışacaksınız, yeniden yapılandırmayla ilgili saçmasapan, ATC lerin tam tersi tezler savunacaksınız sonrada ATC lerin 25Kasımda sizlere yardım etmesini bekleyeceksiniz, üstelik bütün eylem planınızıda(uçaklar uçmayacakmış) bu birim üzerinden yapıcaksınız, yok öyle yağma. DHMİ de sendikaya en az üye olanlar ATC lerdir, olanlarda son yıllarda Sendikalarınızdan ayrıldı. Diğer kurumlardaki memur arkadaşların eylemlerini sonuna kadar destekliyorum ama o gün işimin başında olacağım
  • Evet herkes hem beyin hem bedenen hemde yaptığı işin önemine ve stresine göre farklı olmalıdır. ama aynı iş kolunda fark çok açık ara olursa , o zaman açık ara farklı önde gidenler zamanla aşağıya yukarıdan bakarlar ve her ortamda farklı oldukalrını hissettiriler. Zamanla da bu iş barışını etkiler. Ücret Farkı tabiki olsun ama incitmeyecek şekilde olsun. Yoksa ben okudum dirsek çürüttüm beyin gücümü satıyorum , öbürü amele gibi mantıkla yola çıkılmasın. Sizler beyninizi ortaya koyarken diğerleride canını ortaya koyuyor. (RFF memurları gibi vs.)Lütfen kimse kendini bir yerde görmesin. Önce İNSAN olarak birbirimize sahip çıkalım. Sonuçta bu Kurum Hepimizin. Kaprisle , Nifakla , Kinle bir yere varılmaz.
  • iddaa ediyorum 25 kasım da yapılacak 'EYLEM(?)' den dolayı tek bir uçak bile sorun yaşamayacaktır, Bu eylemin DHMİ içinden 3-5 sendikacı haricinde katılım olacağını sanmıyorum, sendikaya üye arkadaşlar korkularından bu eyleme katılamazlar, sendika sayesinde müdürlük mertebesine erişen en büyük sendikacı yandaşları müdürlerimizde o gün saatinden önce masalarının başında olacaklardır emin olun, gelelim işin seyrüsefer tarafına yani uçuşları etkileyecek kısmına bugüne kadar seyrüsefere nokta kadar katkısı olmayan yeniden yapılandırmada da tamamen akıl ve mantık dışı söylemleriyle seyrüseferin karşısında olan sendikanın bu eylemine seyrüsefer tarafından bir katkı sağlanıcağına en ufak bir ihtimal dahi vermiyorum, herkes ektiğini biçer...
  • yhytht yht ytuuty
  • DHMİ personeli bu eylem e katılmaz."KATILAMAZ" yüreği yetmez çünkü.birileri bişey yapsında onada düşsün,onu beklereler.herkeste bir korku bir çekingenlik,bunlarda yoksa bir yerlerden bir beklenti.neme lazım bir gün amir müdür olmak gerekirse bu işler önüne dökülüverir. SONUÇ:herkes işinin başında olacak.çalışanlarda banka kuyruklarında kredi peşinde...
  • Güzel kardeşim senin kafan çok karışmış.beni ilkokul mezunu işçiyle nası karşılaştırıyorsun herhalde aynı maaşı almıycaz.ben 20 yıl okumuşum dirsek çürütmüşüm ben orada fiziki güçle çalışmıyorum beynimi bilgilerimi satıyorum işçi olsam bende işçi maaşı alırdım ya da o işçi kontrolör olsaydı benim maaşımı alırdı senin dediğin komünist rejimlerde olur herkese aynı maaş oda malesef çöktü be arkadaşım :)
  • arkadaşlar baştan şu DHMİ İçersindeki maaş ve havacılık tazminatlarını düzeltsinler bu içerde kanayan bir yaradır. bu gün orada hizmetli ile aynı tazminatı alan apron memurunun durumunu bana birisi açıklayabilirmi?normal memur gibi büroda çalışan şoför gibi araç kullanan aproncu niye az alıyor tazminatını söylermisiniz.yoksa ben yaptım oldumu deniliyor anlayamadım anlayan lütfen açıklasın gerekçesini?
  • sizden dürüstçe bir cevap bekliyerekten ricaya binayen bize aldıgınız aylık maaşınızı söyleye bilirmisiniz sormamdaki sebeb hakikaten bu isyanın sebebini ögrenmektir bir askari ücret alan vatandaştan ortalama 2.5 kat daha fazla maaş alan insanlar niye bu isyan ve %50 belkide daha fazlası masa başı yazın serin kışın sıcak ortamlarda çalışıyolar peki sizin isyan edecek sebebiniz ne o zaman askari ücretle çalışan işçi kesimi intahar etsin el insaf diyorum başkada birşey demiyorum...URFAİR
  • bir DHMİ çalışanı olarak euro kontrol parası aldığımız için herhangi bir tazminattan yararlanamadığımızdan euro kontrol ücretlerinin söz verildiği gibi iyileştirilmesini dört gözle beklemekteyiz.
  • bu eylem kasıtlı ve bilinçli bir şekilde isyandır gün olark seçilen tarih 25 kasım bu tarih bayramdan 2 gün önceye geliyor bu da demek oluyorki önce mileti isyan etirecekler sonrada güya hükümeti tehdit edecekler soruyorum yabancı pilot çalışmasına isyan ediyordunuz hükümet ne dedi öncelik herzaman türk pilotlarında dır peki hep bizim insanımız destekleniyor iken bu aykırı davranış bu bencilik niye tükiye cumhuriyetinde memur kesiminin aldıgı maaş ülke şartlarına göre hiçte fena deyil ben hiç bir zaman bir sendikanın fedakarlık gösterip de bu sene hükümetlerden zam istemeyelim dediyini hiç duymadım ama sendika başkanlarına da bakarsanız gelir seviyesi çok yüksek olan bir iş adamından daha rahat ve lüks içindeler bu ne ikilemdir anlamadım..

Ali Kıdık’ın stüdyo konukları BTS 2 nolu Başkanı Yakup Tağı ile BTS Genel Sekreteri Devrim Atmaz, yapılacak olan eylemin detaylarını anlattı.

Tağı; “İş bırakma eylemi 700 bin kişiyi kapsayan bir karar. 25 Kasım’da tüm kamu ve devlet kuruluşlarında iş bırakma eylemi olacak. Bu kararın süreci 15 Ağustos tarihinde belirlenen zam oranlarının açıklanmasıyla başladı. Belirlenen zam oranı önceki kararda yüzde 4 ve 4 olarak açıklanmıştı. Bu Ocak ve Temmuz aylarındaki 6 ayda bir yapılan zam oranı anlamına geliyordu. Ancak hükümet yaptığı toplantıda bu oranın yüzde 2.5 ve 2.5 olacağını açıkladı. Biz de bu karara tepki olarak 25 Kasım tarihinde iş bırakma eylemi yapacağız” dedi.

Eylem ile ilgili kendi görüşlerini ifade eden Devrim Atmaz ise; “Bizim ulusal mevzuatlarımız eksik. Mağdur edilen memurlar olarak bu eksiklik sonrasında 25 Kasım’da kendi gücümüzü ortaya çıkarmaya karar verdik. Zaten olması gereken de budur. Temennimiz ileri boyutlara ulaşmamasıdır” dedi.

Yayına telefonla bağlanan Türk Ulaşım Sendikası Genel Başkanı Nazmi Güzel ise; “25 Kasım’da yapılması planlanan eylem ortak bir kararın ürünüdür. 8 yıldır sabırla iyileştirmelerin yapılmasını bekledik. Bakanlar bizleri rencide edici açıklamalar yaptı. Ancak bekleyişimiz bir sonuç getirmedi. Bu nedenle eylem yoluna gitmeye karar verdik” şeklinde konuştu.

Canlı yayına telefonla bağlanan bir diğer izleyici olan Bağımsız Ulaştırma Sendikası Genel Başkan; “Kamu çalışanlarının hakları ve aldığı maaşlar belli. Bu konuda düzenleme yapılmadığı için böyle bir eylem yapmaya karar verdik. Çalışanlar, memurlar ne yazık ki mağdur durumda. Yapılacak başka bir şey yok” dedi.

EYLEM DEVLETE YAPILAN İSYAN MI?

Amaçlarının sadece hak aramak olduğunu belirten Başkan Tağı; “Biz zaten haklarımızı korumak için sendika kurduk. Bu bir mücadeledir. Hangi iktidar olursa olsun bu sadece iktidara karşı yapılan bir eylemdir. Kesinlikle devlete isyan değildir. Sonuçta 700 bin insandan bahsediyoruz. Bu kişilerin aynı siyasi görüşe mensup olduğunu söylemek mümkün mü? Herkes farklı farklı görüşlere gönül vermiş durumda. Ancak mağduriyet söz konusu olunca işler değişiyor. İnsanlar haklarını Yakup Tağıaramak için böyle bir eylem yapacaklar. Dünyanın her tarafında bu tarz eylem ve sendikalara rastlamak mümkün. Biz eylem yaparken işverenin lokavt hakkı kullanmasını da istemiyoruz. Devlet artık bizi görmeli” dedi.

‘Eylemin yasal dayanağı var mı’ şeklindeki soruyu yanıtlayan Genel Sekreter Atmaz; “Öncelikle ILO hükümlerine uygun bir eylem olacak. Ayrıca Danıştay 12. Dairesi de aldığı bir kararla bu tarz eylemlerin suç unsuru olmadığını belirten bir karar almıştır. Bu nedenle yasal bir eylem olacaktır” dedi.

EYLEMİN HAVACILIK SEKTÖRÜNDEKİ ETKİLERİ

Havacılık sektörünü de önemli ölçüde etkileyecek olan eylemin detaylarını anlatan Tağı; “DHMİ personelinin yüzde 60’ı sendika üyesi. Dolayısıyla bu üyeler eyleme katılarak tepkisini ortaya koyacaktır. Eylemin olacağı gün uçakların iniş ve kalkışı elbette sorunlu olacak ancak sonuçta bu halledilebilir bir durum. Uçakların yaşayacağı sorunları düşünürken çalışanların mağduriyeti de mutlaka hesap edilmeli. Bizim amacımız havacılık sektörüne zarar vermek değil, haklarımızı savunmak” diye konuştu.

Eylemin havacılık sektörü üzerindeki etkileri hakkında yorumda bulunan Atmaz; “Biz aslına bakarsınız özelleştirmeye karşıyız. DHMİ’nin birçok alanında özelleştirme söz konusu. Özelleştirme sonucunda çalışan arkadaşlar sendikaya üye olamıyorlar. Olanlar ise işten atılıyor. Bunun örneklerini yaşadık. Bizim amacımız bir çok sektörde olduğu gibi havacılık sektöründe de mağduriyetlerin giderilmesini sağlamak.

Öte yandan acil durumlar olursa, acil iniş yada emergency gibi olaylar söz konusu olursa o zaman arkadaşlarımız olmaları gereken yerlerde olacaklar. O tarz durumlarda mağduriyet söz konusu değildir” dedi.

Sorun Cevaplasın

EYLEME KATILAN ÇALIŞANLAR FİŞLENECEK Mİ?

Eyleme katılacak olan personelin sıkıntı yaşayacağını düşünmediğini ifade eden Tağı; “Eyleme katılan arkadaşlarımızın yaşayacağı sürülme gibi durumlar tamamen iş bırakma yapmasından dolayı olmuş olacağı için mahkemede biz haklı çıkarız. O yüzden sürülme yada fişlenme gibi bir durum söz konusu olamaz. Bu bir blöf yada isyan değildir. Blöf olmadığı 25 Kasım sabahı herkes tarafında görülecek.

Bu nedenle mağdur olacak halkımızdan özür dileyerek bize destek vermelerini istiyoruz. Daha önceki eylemlerde bize sahip çıkmışlardı. Aynı desteği onlardan tekrar rica ediyoruz. Devletimiz de bize yardımcı olsun, bizi askerimizle polisimizle karşı karşıya getirmesinler” dedi.

İşte havacılık sektörünün şu şıralar en çok merak ettiği konu olan 25 Kasım eylemi'nin tüm detayları...

1. BÖLÜM





2. BÖLÜM




3. BÖLÜM


"EYLEM DEVLETE İSYAN DEĞİL HAK ARAMAKTIR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu Sendikalar kendilerini ne zannediyorlarda böyle konuşabiliyorlar;yok uçaklar uçmayacakmış yok emergency uçaklara hizmet verilecekmiş...yesinler sizi seyrüsefere bunu yaptırabilecek babayiğit daha doğmadı. Siz herfırsatta ATC lere saldıracaksınız her durumda aleyhte çalışacaksınız, yeniden yapılandırmayla ilgili saçmasapan, ATC lerin tam tersi tezler savunacaksınız sonrada ATC lerin 25Kasımda sizlere yardım etmesini bekleyeceksiniz, üstelik bütün eylem planınızıda(uçaklar uçmayacakmış) bu birim üzerinden yapıcaksınız, yok öyle yağma. DHMİ de sendikaya en az üye olanlar ATC lerdir, olanlarda son yıllarda Sendikalarınızdan ayrıldı. Diğer kurumlardaki memur arkadaşların eylemlerini sonuna kadar destekliyorum ama o gün işimin başında olacağım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Evet herkes hem beyin hem bedenen hemde yaptığı işin önemine ve stresine göre farklı olmalıdır. ama aynı iş kolunda fark çok açık ara olursa , o zaman açık ara farklı önde gidenler zamanla aşağıya yukarıdan bakarlar ve her ortamda farklı oldukalrını hissettiriler. Zamanla da bu iş barışını etkiler. Ücret Farkı tabiki olsun ama incitmeyecek şekilde olsun. Yoksa ben okudum dirsek çürüttüm beyin gücümü satıyorum , öbürü amele gibi mantıkla yola çıkılmasın. Sizler beyninizi ortaya koyarken diğerleride canını ortaya koyuyor. (RFF memurları gibi vs.)Lütfen kimse kendini bir yerde görmesin. Önce İNSAN olarak birbirimize sahip çıkalım. Sonuçta bu Kurum Hepimizin. Kaprisle , Nifakla , Kinle bir yere varılmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
iddaa ediyorum 25 kasım da yapılacak 'EYLEM(?)' den dolayı tek bir uçak bile sorun yaşamayacaktır, Bu eylemin DHMİ içinden 3-5 sendikacı haricinde katılım olacağını sanmıyorum, sendikaya üye arkadaşlar korkularından bu eyleme katılamazlar, sendika sayesinde müdürlük mertebesine erişen en büyük sendikacı yandaşları müdürlerimizde o gün saatinden önce masalarının başında olacaklardır emin olun, gelelim işin seyrüsefer tarafına yani uçuşları etkileyecek kısmına bugüne kadar seyrüsefere nokta kadar katkısı olmayan yeniden yapılandırmada da tamamen akıl ve mantık dışı söylemleriyle seyrüseferin karşısında olan sendikanın bu eylemine seyrüsefer tarafından bir katkı sağlanıcağına en ufak bir ihtimal dahi vermiyorum, herkes ektiğini biçer...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yhytht yht ytuuty

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
DHMİ personeli bu eylem e katılmaz."KATILAMAZ" yüreği yetmez çünkü.birileri bişey yapsında onada düşsün,onu beklereler.herkeste bir korku bir çekingenlik,bunlarda yoksa bir yerlerden bir beklenti.neme lazım bir gün amir müdür olmak gerekirse bu işler önüne dökülüverir. SONUÇ:herkes işinin başında olacak.çalışanlarda banka kuyruklarında kredi peşinde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Güzel kardeşim senin kafan çok karışmış.beni ilkokul mezunu işçiyle nası karşılaştırıyorsun herhalde aynı maaşı almıycaz.ben 20 yıl okumuşum dirsek çürütmüşüm ben orada fiziki güçle çalışmıyorum beynimi bilgilerimi satıyorum işçi olsam bende işçi maaşı alırdım ya da o işçi kontrolör olsaydı benim maaşımı alırdı senin dediğin komünist rejimlerde olur herkese aynı maaş oda malesef çöktü be arkadaşım :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşlar baştan şu DHMİ İçersindeki maaş ve havacılık tazminatlarını düzeltsinler bu içerde kanayan bir yaradır. bu gün orada hizmetli ile aynı tazminatı alan apron memurunun durumunu bana birisi açıklayabilirmi?normal memur gibi büroda çalışan şoför gibi araç kullanan aproncu niye az alıyor tazminatını söylermisiniz.yoksa ben yaptım oldumu deniliyor anlayamadım anlayan lütfen açıklasın gerekçesini?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sizden dürüstçe bir cevap bekliyerekten ricaya binayen bize aldıgınız aylık maaşınızı söyleye bilirmisiniz sormamdaki sebeb hakikaten bu isyanın sebebini ögrenmektir bir askari ücret alan vatandaştan ortalama 2.5 kat daha fazla maaş alan insanlar niye bu isyan ve %50 belkide daha fazlası masa başı yazın serin kışın sıcak ortamlarda çalışıyolar peki sizin isyan edecek sebebiniz ne o zaman askari ücretle çalışan işçi kesimi intahar etsin el insaf diyorum başkada birşey demiyorum...URFAİR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bir DHMİ çalışanı olarak euro kontrol parası aldığımız için herhangi bir tazminattan yararlanamadığımızdan euro kontrol ücretlerinin söz verildiği gibi iyileştirilmesini dört gözle beklemekteyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu eylem kasıtlı ve bilinçli bir şekilde isyandır gün olark seçilen tarih 25 kasım bu tarih bayramdan 2 gün önceye geliyor bu da demek oluyorki önce mileti isyan etirecekler sonrada güya hükümeti tehdit edecekler soruyorum yabancı pilot çalışmasına isyan ediyordunuz hükümet ne dedi öncelik herzaman türk pilotlarında dır peki hep bizim insanımız destekleniyor iken bu aykırı davranış bu bencilik niye tükiye cumhuriyetinde memur kesiminin aldıgı maaş ülke şartlarına göre hiçte fena deyil ben hiç bir zaman bir sendikanın fedakarlık gösterip de bu sene hükümetlerden zam istemeyelim dediyini hiç duymadım ama sendika başkanlarına da bakarsanız gelir seviyesi çok yüksek olan bir iş adamından daha rahat ve lüks içindeler bu ne ikilemdir anlamadım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000