24 Mayıs 2010, Pazartesi 08:19:04

Eyjafjallajökull sakinleşiyor

İzlanda’daki Eyjafjallajökull yanardağının lav püskürtmeyi durdurduğu açıklandı. Ancak uzmanlar volkandaki hareketliliğin tamamen durduğunu söylemek için henüz erken olduğu görüşünde.
  • Dünya ve teknoloji gelişiyor ama unutmamamız gereken tek gerçek varki o da ilahi adalet, bir dağ parçasıyla bile neler yapabiliyor ki daha büyüklerinden korusun.

Kısa bir süre durduktan sonra tekrar kuvvetlenen lavlar fazla süre geçmeden yüzde 75 oranında azaldı. Ancak yanardağın daha önce de iki kere yatışıp kısa süre sonra tekrar lav püskürtmeye başlaması bu kez de aynı durumun tekrarlanabileceği endişesini getiriyor.

Yanardağ 14 Nisan’da tekrar faaliyete geçmiş ve yaklaşık iki hafta süresince Avrupa hava ulaşımını olumsuz etkilemişti. Yüz bine yakın uçak seferi iptal olurken havayolu şirketleri de 1 milyar Euro’nun üzerinde gelir kaybına uğramıştı.

Eyjafjallajökull yanardağının bir önceki faaliyete geçişi ise 1821 yılında olmuş ve yaklaşık bir yıl sürmüştü.

Eyjafjallajökull sakinleşiyor

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Dünya ve teknoloji gelişiyor ama unutmamamız gereken tek gerçek varki o da ilahi adalet, bir dağ parçasıyla bile neler yapabiliyor ki daha büyüklerinden korusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000