12 Ocak 2013, Cumartesi 09:00:22

EUROHAWK GÖKLERLE BULUŞTU

Almanya'da 'EuroHawk' adı verilen dev insansız hava aracı 6 saatlik deneme uçuşunu başarıyla tamamladı. 30 saat aralıksız havada kalabilen pilotsuz keşif uçağı ile Federal Ordu, Afganistan'a uçuşlar yapmayı planlıyor.
  • bizim ankamız ne alemde acaba .?
  • Kesinlikle kuyruk vurur kalkarken. Alman'lar ve Kore'liler ABD'den aldilar insansiz ucaklarini, bunun bir sebebi olmali. Zaten ANKA'da birturlu ucmuyor.
  • amerika ve israillerinkine kıyasla çok hantal ve büyük duruyor
  • Bu isin piri ve ilk yapanlar almanlardir...sasircak birsey yok.!

Almanya'da 'EuroHawk' isimli Avrupa'nın en büyük pilotsuz savaş uçağı 6 saatlik deneme uçuşunu başarıyla sonuçlandırdı. Dün saat 10:36'de Yukarı Bavyera'daki Manching şehrinden havalanan Airbus büyüklüğündeki insansız hava aracı, tam altı saat sonra tekrar iniş yaptı.

Keşif için kullanılacak dev insansız uçak, 15 ton ağırlığında ve kanatlarıyla birlikte 40 metre genişlikte. İnsansız uçak, Manching'deki bir merkezden pilotlar tarafından kontrol edildi.Test sırasında,15 metre yükseklikten telsiz ve radar sinyalleri tesbit edildi. Federal Ordu, 2015'ten itibaren 4 Eurohawk uçağı için 1 milyar Avro harcayacak. Şu anda Alman Ordusu, Afganistan'daki operasyonlarda İsrail yapımı silah donanımı olmayan üç insansız hava aracını kullanıyor.

Modern insansız hava aracı ile Alman Ordusu, Kuzey Almanya'daki Jagel üssünden, ara durağa gerek kalmadan Afganistan'a kontrol uçuşları yapmayı planlıyor. EuroHawk bir seferde aralıksız olarak 30 saat boyunca uçabiliyor. Federal Ordu, EuroHawk ile 2012 yılının ortasından itibaren Afganistan'a uçuşlar planlamıştı.

EUROHAWK GÖKLERLE BULUŞTU

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

ekrem ~ 11 yıl önce
bizim ankamız ne alemde acaba .?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eurohawk ~ 11 yıl önce
Kesinlikle kuyruk vurur kalkarken. Alman'lar ve Kore'liler ABD'den aldilar insansiz ucaklarini, bunun bir sebebi olmali. Zaten ANKA'da birturlu ucmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hanburg/tolga ~ 11 yıl önce
amerika ve israillerinkine kıyasla çok hantal ve büyük duruyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sinan akerman ~ 11 yıl önce
Bu isin piri ve ilk yapanlar almanlardir...sasircak birsey yok.!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalan olmasın.. ~ 11 yıl önce
aslında bu Almanya için modifiye edilmiş ABD yapımı "Northrop Grumman RQ-4 Global Hawk" uçağıdır. ve tarama tespit (sensorler) mekanizmaları değişitirilmiştir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000