18 Mart 2009, Çarşamba 08:34:52

Eurocontrol: "Hava güvenliğinde sorun var!"

Avrupa Sivil Havacılık Örgütü Eurocontrol, "Kıbrıs-Türkiye arasında koordinasyon olmaması hava güvenliği için sorun yaratıyor" dedi.
  • kuzey kıbrıs türk hava sahasını tanısınlar güvenli olsun

Türkiye’nin tam üyesi olduğu ve her yıl milyonlarca dolar kaynak aktardığı Avrupa Sivil Havacılık Örgütü Eurocontrol yetkililerinin Kıbrıs Rum Kesimi'ne gidip Türkiye ile ilgili açıklama yapmaları dikkat çekiyor.

Rum Kesiminde temaslarda bulunan Eurocontrol Merkez Yönetimi Müdür Yardımcısı Erik Merckx, Kıbrıs (Rum Kesimi) ve Türkiye hava kontrol merkezleri arasındaki koordinasyon eksikliğinin hava güvenliği açısından bölgede sorun yarattığını söyledi.

Kıbrıs Rum Kesimi Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Nicos Nicolaides ve diğer hava güvenliği yetkilileriyle ile Lefkoşa’da dün bir basın toplantısı düzenleyen Merckx, “Zaman zaman çeşitli havayollarının pilotlarından bölgede sorunlar olduğunu belirten raporlar alıyoruz. Bundan bir sorun olduğu anlaşılıyor. Buna teknik bir çözüm bulmaya çalışıyoruz. Kıbrıs ve Türkiye’deki yetkililerle bu soruna teknik bir çözüm bulmak için uğraşıyoruz” dedi.

Merckx bir soru üzerine, “Bu özel sorun Avrupa’da enderdir ve benim önceliğimdir” şeklinde konuştu.

Uçuş Güvenliği Kuruluşu Genel Müdürü ve Başkanı William Voss da basın toplantısında, Kıbrıs ve Türkiye arasındaki sorunların şüphesiz uluslararası teşkilatın oldukça ilgisini çektiğini, Çin ve Tayvan’ın siyasi endişelerden uzak bu konuda görüş alışverişinde bulunduğunu bildirdi.

Voss ve Merckx yaşanmakta olan uluslar arası ekonomik krizin uçuş güvenliğini etkilememesi gerektiğine de dikkati çektiler.

Merckx, batı Avrupa’da genel eğilimlerde düşüş olmasına rağmen Kıbrıs’ın bulunduğu bölgede bu eğilimlerin artmasının veya 2008 düzeyinde kalmasının beklendiğini ifade etti.

Avrupa Bölgeleri Havayolları Kurumu yetkilisi Nick Mower de, hava ulaşım sektöründen bir kriz olduğunu, ancak uçuş güvenliğinin öncelikli olması gerektiğini vurguladı.

(ABhaber)

Eurocontrol: "Hava güvenliğinde sorun var!"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
kuzey kıbrıs türk hava sahasını tanısınlar güvenli olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000