19 Nisan 2011, Salı 11:54:10

EUROCONTROL ANTALYA'DA TOPLANDI

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (Eurocontrol), Geçici Konsey Koordinasyon Komitesi (PCC) Antalya’da toplandı...
  • umarım toplantıları faydalı olmuştur. bu arada bir kısım personelin de uzunca süredir eğitimlerden faydalandırılmadığı unutulmamalı.

Toplantıya; Eurocontrol Başkanı Patrick Gandil, Eurocontrol Genel Müdürü David McMillan, Eurocontrol Ajansını temsilen Eurocontrol SJU Kurul temsilcisi, Eurocontrol Şebeke Yönetimi Müdürü ve Hukuk Müşaviri, PCC üyeleri olarak Almanya, İngiltere, İtalya, Hollanda ve Ukrayna üst düzey yöneticileri ile Avrupa Birliği ve Hava Seyrüsefer Hizmetleri Kurulu temsilcileri katıldı.

Toplantıda, 12 Mayıs 2011 tarihinde yapılacak olan Eurocontrol Genel Kurulu gündeminde görüşülecek olan hususlar ele alınmış ve Genel Kurul öncesinde çekirdek bir grup halinde önemli hususlar tartışmaya açıldı.

Ülkemiz tarafından, AB üyesi olmayan ülkeler adına çeşitli endişeler dile getirilmiş ve Genel Kurul için bir strateji belirlenmesine çalışıldı.

Ayrıca, geçtiğimiz iki ay içerisinde; Eurocontrol’ün AB tarafından Şebeke Yöneticisi olarak atanması bağlamında Eurocontrol üst yönetimi ve AB üyesi olmayan ülkelerin Genel Müdürleri ile Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü koordinesinde Ankara’da yapılan toplantıların çıktıları da bu toplantıda ele alınmıştır. AB üyesi olmayan ülkeler adına ülkemiz tarafından ortaya konulan endişe ve itirazlar Genelde haklı görülmüş olup, çözüm önerileri üzerinde duruldu. 

Eurocontrol Başkanı ve üye ülkelerin Genel Müdürleri tarafından, Eurocontrol’ün Şebeke Yöneticisi olarak atanmasında, Pan Avrupa yaklaşımının öncelikli olarak ele alınacağı değerlendirilerek, üye ülkelerin endişelerine yönelik detaylı ve olumlu açıklamalar yapıldı.
 

EUROCONTROL ANTALYA'DA TOPLANDI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
umarım toplantıları faydalı olmuştur. bu arada bir kısım personelin de uzunca süredir eğitimlerden faydalandırılmadığı unutulmamalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000