14 Aralık 2009, Pazartesi 14:28:02

EUROAVIA Ankara'da buluşturacak

31 Ocak-7 Şubat 2010 tarihleri arasında "İnsansız Hava Araçları" konusunda düzenlenecek olan sempozyumda ODTÜ Havacılık ve Uzay Topluluğu ,Avrupalı öğrencileri Ankara'da buluşturuyor!

ODTÜ Havacılık ve Uzay Topluluğu , havacılık ve uzay bilimlerinin amatör, bilimsel ve endüstriyel uğraş alanlarında faaliyet göstermek amacıyla 1989 yılında kurulmuş, bugünkü adını 2007 yılında almış bir ODTÜ öğrenci topluluğudur.ODTU HUT, düzenli olarak seminer,söyleşi ve belgesel gösterimleri, modelcilik ve maketçilik üzerine kurslar,ulusal Havacılık Günleri düzenlemektedir.

SaHaM (Sanal Havacılık Müzesi), MASS Dergi(havacılık dergisi),Türk Havacılık Tarihi Seminer Kitapçığı gibi uzun soluklu projelere imza atmaktadır. Uluslararası kongrelere,sempozyumlara katılmakta, havacılık ve sosyal sorumluluk çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmektedir.

ODTÜ Havacılık ve Uzay Topluluğu’nun üyesi olduğu en önemli uluslar arası havacılık topluluğu, “Avrupa Havacılık ve Uzay Öğrencileri Birliği” olan EUROAVIA’dır. EUROAVIA (European Association of Aerospace Students), 1959 yılından beri faaliyet gösteren, şu anda 17 Avrupa ülkesinin 31 şehrinde temsil edilen bir havacılık topluluğudur.Uluslararası platformda ODTÜ Havacılık ve Uzay Topluluğu ,EUROAVIA Ankara olarak geçmektedir.

EUROAVIA Ankara yedi gün sürecek olan "İnsansız Hava Araçları Sempozyumu" (Unmanned Aerial Vehicles Symposium) süresince hem Avrupalı mühendislik öğrencilerine Türkiye'nin havacılık kültürünü aşılayacak, hem de Ankara ve Türkiye'yi tanıtım gezileri düzenleyecektir.

Sempozyum süresince ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği öğretim üyeleri ve endüstriden mühendisler tarafından katılımcılara eğitimler verilecektir.Sempozyumun ilk günü sabah açılış konuşmaları ve insansız hava araçlarının tarihi ve genel özelliklerinden bahsedilecek ingilizce sunumları herkese açık olacak , diğer günler devam edecek sempozyuma ise Avrupa'dan gelen EUROAVIA üyesi katılımcılar ile devam edilecektir. Program, katılımcılar, sponsorlar ve ayrıntılı bilgiye www.hut.metu.edu.tr/uav sitesinden ulaşılabilir.

ODTÜ Havacılık ve Uzay Topluluğu " İnsansız Hava Araçları Sempozyumu" ile Türkiye'de bir ilke imza atacak ve Türkiye'de düzenlenecek ilk,dünyada ise sadece bir kaç örneğine rastlanan İnsansız Hava Araçları konulu sempozyuma ev sahipliği yapacaktır.

EUROAVIA Ankara'da buluşturacak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000