11 Şubat 2018, Pazar 09:33:58

Eurasia'da geri sayım sürüyor

Antalya'da, Türkiye'nin şova dayalı ilk uluslararası ticari ve askeri havacılık organizasyonu olacak "Eurasia Airshow" için hazırlıklar sürüyor.
  • 100 slotta gösteri yapacak olan 150 uçağa ait bir liste ve uçuş programı görebilirmiyiz?
  • Expo 2016 yı gördük. Şu anda bomboş ve harcanan paraya yazık oldu. Geri dönüşümü hayal kırıklığı oldu. Bu organizasyonda da 3 firma insansız hava aracı ve helikopterini pazarlıyacak. Yapılan harcamaya yazık olacak. Kazanan malesef biz değil 3 firma olacak ve Cumhurbaşkanlığı himayesinde kendi reklamlarını yapacaklar. Bu arada Antalya havalimanı gösteriler sırasında nasıl bir hava trafiği yaşayacak. Can güvenliği nasıl sağlanacak? Şimdiye kadar kazandıran bir organizasyon göremedik. Umarım bu organizasyon hayal kırıklığı olmaz...
  • Antalya'ya A380 inebilir mi?
  • A 380 petrolü bol olan ülkeler için ideal uçaklar hatta 747 8 yolcu ućağıda öyle . Qatar Bae havayolları en cok sipariş veren hava yolları. Bize 787 350 gibi orta boy kıtalar arası.uçaklar daha ideal. Hac organizyonu ićin Cidde hattında iş görür yoksa maliyetli kuşlar
  • Havacılıkla ilgisi olmayan kişilerin beyanatları. 150 uçakla gösteri ve vs, vs, vs ???

Antalya'da, Türkiye'nin şova dayalı ilk uluslararası ticari ve askeri havacılık organizasyonu olacak "Eurasia Airshow" için hazırlıklar sürüyor.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen Eurasia Airshow 25-29 Nisan'da gerçekleştirilecek. Organizasyonun her 2 yılda bir yapılması planlanıyor.

Ticari ve askeri havacılık sektöründe yaklaşık 40 milyar dolarlık bir iş hacmi yaratması hedeflenen etkinlikte, tüm dünyadan havacılık ve uzay sanayinin önemli oyuncuları bir araya gelecek.

Şova dayalı, uçuş gösterilerini de içeren organizasyon için Antalya Havalimanı'nın Terminal-2 sahasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından tahsis edilen toplam 300 bin metrekarelik alanda iş makineleriyle çalışmalar sürdürülüyor.

Alanda uçak sergileme kısımlarının yanı sıra 50 bin metrekarelik fuar bölümü yer alacak.

Organizasyonu düzenleyen Medyacity firmasının yönetim kurulu başkanı Hakan Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eurasia Airshow'un Antalya'ya EXPO 2016'dan sonra kazandırılan en büyük organizasyon olduğunu söyledi.

Etkinliğin Uluslararası Antalya Havalimanı'nın Terminal-2 bölümünde gerçekleştirileceğini belirten Kurt, "Organizasyon için inşaat çalışmaları başladı. Bu çalışmaları yaklaşık bir ay içinde bitireceğiz. Bu alan Antalya'ya kazandırılmış, uluslararası normlarda bir 'airshow' gerçekleştirmek için bütün alt ve üst yapı imkanlarına sahip olacak." dedi.

Antalya için önemli bir fırsat

Kurt, savunma ve havacılık sektörünün dünyanın en katma değerli sektörü olduğunu dile getirerek, organizasyonun Antalya için önemine işaret etti. Kurt, şöyle konuştu:

"Antalyalı sanayicilerin ve iş adamlarının çok önemli bir fırsat ayaklarına geldi. Uluslararası savunma ve havacılık eko-sistemine dahil olmak Airbus ve Boeing gibi büyük firmaların tedarikçisi olmak ve sürdürülebilir bir büyüme için katma değerli sanayi imkanlarını bu fuarda bulabilecekler. Eurasia Airshow'un 40 milyar dolarlık bir iş hacmine sahip olmasını bekliyoruz. Fuar kente 200 milyon liranın üzerinde para bırakacak ancak savunma ve havacılık sektörüne Antalya'nın entegre olmasıyla birlikte uzun vadede her yıl üzerine 50 milyon dolar koyacak bir sanayi eko-sistemi oluşturacaktır. Antalyalı iş adamları eğer bu sektöre entegre olmak isterse her yıl 50 milyon dolar ekleyerek kendi eko-sistemini büyütebilir. Bu da 10 yıl sonunda 500 milyon doları aşmış bir havacılık sektörünü Antalya'nın bekliyor olması demektir."

A-380 gösteri uçuşu yapacak

Fuarda özellikle savaş uçakları bakımından çok zengin bir sergileme imkanı olacağını belirten Kurt, 100'ü aşkın uçakla katılımcıların ürünlerini sergileyeceğini ifade etti.

Kurt, "Eurasia Airshow'da, Türkiye'de ilk kez şova dayalı bir havacılık organizasyonu gerçekleştirilecek. Uluslararası 7 şov takımı uçuş gösterileri yapacak. Toplamda 100'ü aşkın slotta 150 uçakla gösteriler gerçekleştirilecek. Eurasia Airshow'da Türkiye'de ilk kez Airbus A-380 tipi uçak uçuş gösterisi yapacak. Dünyanın en büyük uçaklarından birisi olan Airbus A-380'i hem şov itibarıyla izleme imkanı bulacak halkımız hem de yerde inceleme olanağına sahip olacak." dedi.

Atak, Anka ve Bayraktar da olacak

Eurasia Airshow'da Türkiye'nin ürettiği Atak helikopteri, Anka insansız hava aracı ve Bayraktar insansız hava aracının da yer alacağını anlatan Kurt, böylece ülkenin güç ve kabiliyetlerini tüm dünyaya sergileyeceğini söyledi.

Etkinliğin Antalya'da iki yılda bir gerçekleştirileceğini ifade eden Kurt, fuara 100'den fazla ülkeden 400 bine yakın yerli ve yabancı ziyaretçi beklediklerini de sözlerine ekledi.

Eurasia'da geri sayım sürüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Bir merak eden ~ 6 yıl önce
100 slotta gösteri yapacak olan 150 uçağa ait bir liste ve uçuş programı görebilirmiyiz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Metin Ölçet ~ 6 yıl önce
Expo 2016 yı gördük. Şu anda bomboş ve harcanan paraya yazık oldu. Geri dönüşümü hayal kırıklığı oldu. Bu organizasyonda da 3 firma insansız hava aracı ve helikopterini pazarlıyacak. Yapılan harcamaya yazık olacak. Kazanan malesef biz değil 3 firma olacak ve Cumhurbaşkanlığı himayesinde kendi reklamlarını yapacaklar. Bu arada Antalya havalimanı gösteriler sırasında nasıl bir hava trafiği yaşayacak. Can güvenliği nasıl sağlanacak? Şimdiye kadar kazandıran bir organizasyon göremedik. Umarım bu organizasyon hayal kırıklığı olmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mert ~ 6 yıl önce
Boş konuşma kardeş
Airbus 380 ~ 6 yıl önce
Antalya'ya A380 inebilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 6 yıl önce
iner
Yep ~ 6 yıl önce
İner ve P hizasında nur topu gibi patlak oluşturur=D
Alper ~ 6 yıl önce
3400 metre pist, neredeyse 3 kere iner...
Laf söyledi ~ 6 yıl önce
İnebilmesi sadece pist uzunluğuyla sanki. Herkes uzman... urfa 4 km den uzun oraya indir indirebiliyorsan
Belediye ~ 6 yıl önce
gerekirse piste yama asfalt döker. kolay iş o. a380 de, babası da, dedesi de iner.
Muendiz ~ 6 yıl önce
Ucak Radomundan one dogru betonunu - efendime soyleyeyim asfaltini doke doke inerse bir sorun olmaz. Kendi runwayini inerken kendi dokmus olur.
........ ~ 6 yıl önce
A 380 petrolü bol olan ülkeler için ideal uçaklar hatta 747 8 yolcu ućağıda öyle . Qatar Bae havayolları en cok sipariş veren hava yolları. Bize 787 350 gibi orta boy kıtalar arası.uçaklar daha ideal. Hac organizyonu ićin Cidde hattında iş görür yoksa maliyetli kuşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 6 yıl önce
Havacılıkla ilgisi olmayan kişilerin beyanatları. 150 uçakla gösteri ve vs, vs, vs ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000