21 Aralık 2017, Perşembe 13:00:27

Eurasia Airshow TBMM gündemine taşındı!

CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, Eurasia Airshow için Cumhurbaşkalığı forsunun kullanılarak katılımcılardan yüksek bedeller istediği iddiaları üzerine TBMM'ye bir soru önergesi verdi. Peki, Pekşen soru önergesinde neler dedi?
  • Şu yazılan yorumların kalitesizliğine bakarmısınız? Bu kafayla bırakın bu ülkede havacılık yapmayı, at arabası bile işletmek zor. Ya kardeşim yapılan esere bir şey diyen var mı? Peki bu eserin daha inşaatı başlamadan pistlerinin kotu 30 mt düşürülüp yandaşların cebine 6 milyar dolar atmasına sizin bir sözünüz yok mu? Önümüzdeki yıllarda bu pistler suyun altında kalırsa sizin vicdanınız yok mu? Ne diyeceksiniz? Türkiye Orta Doğu bataklığına saplandığı için terör aldı başını gidiyor. Bu nedenle de onlarca ülkenin havayolu bu ülkeye ya uçuşunu durdurdu ya sefer azalttı ya da uçak tipi küçülttü. Sen kaç otelin kaç turizm şirketinin yabancıların eline geçtiğinden haberin var mı? Hangi hava yolu ülkesinde zor durumdaymış diye uçuşunu durdurmuş? Son 15 yılda 15 havayolumuzun battığından haberin var mı? Sizin aklınızla giderse bu ülke mahvolacak...
  • Turkiyeye uçmayacak havayolları normalde kendi ülkelerinde bitmiş şirketler bunlar ülkemize uçsa ne olur bunlar büyük bir ihtimalle LH Delta Alitala AFR KLM ve bir iki Arap şirketi lütfen bu ülkede yapılan ve bunları kullanacak olan bizler için yapılan her türlü değerli eserlere destek verelim tüm dünyada yapılan her değerli eserler insanlar tarafından desteklenmektedir hiç bir siyasi iktidar yaptıkları eserleri alıp götürmeyecek iktidar partisini sevmek ayrı
  • Eurasia alternatifi olan Istanbul Airshow denen çadır panayiri yerine adam gibi bir organizasyon yapılmaya çalışılıyor. 3-5 emekli adam 2 yılda bir devasa bir parayi cebine koyup yillarca gidecek, bir civi cakmayacak ve yerine gelecek olana laf edeceksiniz. Yuh diyorum yuh... Cadir panayiri kepazeligi savunan kim yine CHP. Tamam Eurasia olmasin peki otekine yillarca neden laf etmedin? Pespayelik standardınız mıdır?
  • Bir kere de ulkenizin yaninda durun. Baskinin ne oldugunu siz cok iyi bilirsiniz. Gazeteci asmakla tehdit edip secimi kazandiginizin ertesi gunu basin kuruluslarini kapatacagiz diyenler baskidan bahsedemez.
  • Chp'nin uydurmasıdır, kedidir kedi. Len zaten adam demedi mi? Parasını yurtdışına kaçırmaya çalışanı yakarım diye.

AirportHaber tarafından bugün "Cumhurbaşkanlığı forsuyla havacılık fuarı!" başlığıyla gündeme getirdiği haber sonrası CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye bir soru önergesi verdi.

Antalya’da 2018 yılı Nisan ayında düzenlenecek Eurasia Airshow  havacılık fuarını organize eden MedyaCity adlı şirketin havacılık sektöründeki şirketler üzerinde baskı uygulayarak fuara katılmaya zorladığını söyleyen Pekşen, “Fuarı düzenleyen şirket  bu etkinliğe davet ettiği havacılık işletmelerini Cumhurbaşkanlığı makamının ismini kullanarak katılmaya zorlamaktadır. Havacılık işletmelerine gönderilen antetli sözleşmelerde ‘TC Cumhurbaşkanlığı himayelerinde’ ibaresi yer almaktadır. Şirketlerin bu şekilde baskı altına alınarak astronomik rakamlarla fuara katılmaya zorlanması Türkiye’de sivil havacılığın mafyalaştığının göstergesidir.” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen Eurasia Airshow havacılık fuarında Cumhurbaşkanlığı forsunun kullanılması ve Cumhurbaşkanlığı forsu kullanılarak firmaların fuara katılımı için baskı yapıldığı iddiaları üzerine TBMM’ye bir soru önergesi verdi.

Pekşen, “Türkiye’nin itibarını yükseltecek bu derece önemli ve büyük bir havacılık organizasyonunda fuarı düzenleyen şirket Cumhurbaşkanlığı makamının ismini kullanarak firmaları bu fuara katılmaya zorlamaktadır. Hem de hiç çekinmeden havacılık işletmelerine gönderilen antetli sözleşmelerde ‘TC Cumhurbaşkanlığı himayelerinde’ ibaresi yer vererek. Böyle bir olay daha önce yaşanmamıştır. Ancak AKP ile devletin bütün işleyişi alt üst olmuş, kanunsuzluk, keyfilik düzen haline gelmiştir. İşte bu yaşadığımız olay da tam bu durumu ortaya koymaktadır.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı forsunun ve makamının isminin sadece Cumhurbaşkanlığının iznine tabi olarak kullanılabileceğini hatırlatan Pekşen şunları söyledi: “Burada büyük bir sorun var. Eğer bu fuar Cumhurbaşkanlığının izni ve desteği ile düzenleniyorsa fuarı düzenleyen şirketin mafyatik usullerle sivil havacılık firmalarını tehdit etmesi ve fuara fahiş fiyatlarla katılmaya zorlaması asla kabul edilebilir bir durum değildir. Ancak eğer Cumhurbaşkanlığının bu fuara desteği yoksa derhal bu duruma müdahale edilmeli ve soruşturma başlatılmalıdır.”

CHP Milletvekili Haluk Pekşen, “Dünyanın en saygın 7 Havayolu şirketi artık Türkiye’ye uçmayacak. AKP iktidarı güven inşa edemediği dünyadan giderek uzaklaşıyor. Türkiye AKP ile her alanda ve her gün büyük kaybediyor. Beton inşa ettiler ama ne içerde ne de dışarıda güven inşa edemediler. AKP’nin çapsız dış politikası nedeniyle her alanda olduğu gibi sivil havacılık alanında da ağır sorunlar yaşamaktayız.” ifadelerini kullandı.

Sivil havacılık alanında yaşanan bu iddialarla ilgili olarak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın cevaplaması istemiyle TBMM’ye bir soru önergesi veren Pekşen, Ulaştırma Bakanı’na şu soruları yöneltti;

1) Hakan Kurt isimli şahsın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu MedyaCity adlı şirket tarafından 2018 yılı Nisan ayında düzenlenecek Eurasia Airshow isimli etkinlik Cumhurbaşkanlığı ile birlikte mi organize edilmektedir?

2) Eurasia Airshow’u düzenleyenlerin bu etkinliğe davet ettikleri havacılık işletmelerini Cumhurbaşkanlığı makamının ismini kullanarak davet ettikleri doğru mudur?

3) Havacılık işletmelerine gönderilen antetli sözleşmelerin bir köşesinde ‘TC Cumhurbaşkanlığı himayelerinde’ ibaresinin yer alması Cumhurbaşkanlığı’nın bilgisi dahilinde midir?

4) Şirketlerin bu şekilde baskı altına alınarak astronomik rakamlarla kendilerini Airshow’a katılmak zorunda hissettiklerine yönelik şikayetler hakkında herhangi bir işlem başlatılmış mıdır?

5) Türk Hava Yolları, bu baskılar sonucu fuar organizasyonuna katılım karşılığında 500 bin dolarlık sözleşmeye imza atmış mıdır?

6) Geçtiğimiz aylarda Dubai’de gerçekleşen havacılık fuarında Arapça bir dergide Cumhurbaşkanlığı forsu kullanılarak fuarın reklamının yapılması yasal ve etik midir?

7) Organizatör Hakan Kurt’un Cumhurbaşkanlığı adını kullanarak maddi kazanç sağlamaya yönelik çalışmalarına izin verilecek midir?

8) Hakan Kurt kimdir, Cumhurbaşkanlığı ile ne gibi bir bağlantısı vardır?


AIRPORTHABER tarafından gündeme getirilen iddialara ilişkin habere ulaşmak için aşğıdaki resme tıklayabilirsiniz


 

Eurasia Airshow TBMM gündemine taşındı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Kafa ~ 6 yıl önce
Şu yazılan yorumların kalitesizliğine bakarmısınız? Bu kafayla bırakın bu ülkede havacılık yapmayı, at arabası bile işletmek zor. Ya kardeşim yapılan esere bir şey diyen var mı? Peki bu eserin daha inşaatı başlamadan pistlerinin kotu 30 mt düşürülüp yandaşların cebine 6 milyar dolar atmasına sizin bir sözünüz yok mu? Önümüzdeki yıllarda bu pistler suyun altında kalırsa sizin vicdanınız yok mu? Ne diyeceksiniz? Türkiye Orta Doğu bataklığına saplandığı için terör aldı başını gidiyor. Bu nedenle de onlarca ülkenin havayolu bu ülkeye ya uçuşunu durdurdu ya sefer azalttı ya da uçak tipi küçülttü. Sen kaç otelin kaç turizm şirketinin yabancıların eline geçtiğinden haberin var mı? Hangi hava yolu ülkesinde zor durumdaymış diye uçuşunu durdurmuş? Son 15 yılda 15 havayolumuzun battığından haberin var mı? Sizin aklınızla giderse bu ülke mahvolacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ati ~ 6 yıl önce
Maasallah her konudan da haberdarsin. O bahsettigin 6 milyon dolari yandaslar alirken oradamiydin. Kalitesizlik diye diger yorumculari suclarken kendi kaliteni ortaya koyuyorsun. Terorun azmasi meselesinde suriye bizim icin bataklik degil medeniyet cografyamiz. Icimizdeki hain ve emperyal guclere karsi buyuk bir mucadele veren ulkemiz her turlu ihanet girisimine ragmen %11 buyurken ve butun dunya saskinlikla nasil oluyor diye hayretler icerisindeyken burada anlamsiz bilgiden yoksun ve icindeki dusmanligi ifade eden yorumlar seni amacina ulastirmaz.
Kurt havacı ~ 6 yıl önce
Turkiyeye uçmayacak havayolları normalde kendi ülkelerinde bitmiş şirketler bunlar ülkemize uçsa ne olur bunlar büyük bir ihtimalle LH Delta Alitala AFR KLM ve bir iki Arap şirketi lütfen bu ülkede yapılan ve bunları kullanacak olan bizler için yapılan her türlü değerli eserlere destek verelim tüm dünyada yapılan her değerli eserler insanlar tarafından desteklenmektedir hiç bir siyasi iktidar yaptıkları eserleri alıp götürmeyecek iktidar partisini sevmek ayrı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşkembe ~ 6 yıl önce
İşkembeden atmak tam da buna denir. Kimmiş o kendi ülkesinde batan havayolu? Sen bu kafayla en iyisi mi Uzaya git orada yaşa. Yazık sana bu dünyada harcanıyorsun.
Yalan ~ 6 yıl önce
Eurasia alternatifi olan Istanbul Airshow denen çadır panayiri yerine adam gibi bir organizasyon yapılmaya çalışılıyor. 3-5 emekli adam 2 yılda bir devasa bir parayi cebine koyup yillarca gidecek, bir civi cakmayacak ve yerine gelecek olana laf edeceksiniz. Yuh diyorum yuh... Cadir panayiri kepazeligi savunan kim yine CHP. Tamam Eurasia olmasin peki otekine yillarca neden laf etmedin? Pespayelik standardınız mıdır?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yok ya ~ 6 yıl önce
Sana fuar düzenleme diyen mi var? Konuyu neden saptırıyırsun? Cumhurbaşkanlığının forsunu kullanıp piyasayı tokatlama deniyor. Sen neden konuyu sulandırıp dağıtıyorsun.
Yalan ~ 6 yıl önce
Yoruma kızmayın yazıktır. Genelde okuma alışkanlığı olmadığı için konuyu anlayamamış. Makarnacılık zor iştir. Yazıktır.
Vah ~ 6 yıl önce
Insanlari makarnaci diye kucumse sonrada git kuzu kuzu sandiga gidip adamina oy ver. Kim makarnaci 15 temmuzda bankamatikleri ve marketleri bosaltanlari gorduk. Bir de aynaya bak. Daha net gorursun
Ag ~ 6 yıl önce
Bir kere de ulkenizin yaninda durun. Baskinin ne oldugunu siz cok iyi bilirsiniz. Gazeteci asmakla tehdit edip secimi kazandiginizin ertesi gunu basin kuruluslarini kapatacagiz diyenler baskidan bahsedemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yok yaa ~ 6 yıl önce
Chp'nin uydurmasıdır, kedidir kedi. Len zaten adam demedi mi? Parasını yurtdışına kaçırmaya çalışanı yakarım diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğruyu söyleyeni kovarlar! ~ 6 yıl önce
Geç bunları yandaş iş adamlarının bunu taktığı yok hesapların %10 'u burada %90'ı uluslar arası bankalarda onlar bile güvenmiyor.
UZA ~ 6 yıl önce
UZAAAA
iyi demiş ~ 6 yıl önce
kudurun.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000