26 Ağustos 2013, Pazartesi 10:47:08

ETS TUR SATILIYOR MU?

Yurtiçi seyahat pazarının en büyüğü olan ETS Tur’un satıldığına ilişkin son dönemde ağızdan ağıza dolaşan söylentiler yayılıyor.
  • ROİ index hesabı ROİ index çarpanı 6 ila 12 sene arasında değişebilir. Bu çarpanı şirketin pazar payı, pazardaki orta vadede oluşabilecek rakip alternatifleri, pazarın gelecek vaadi belirler. Etstur'un sahipleri Mehmet ve Murat Ersoy kardeşler aynı zamanda Atlasjet'in ve Club Voyage, Maxxroyal, Lamer markaları altında 12 adet 5 yıldızlı otel ve 11.000 yatağın da sahibi. Bu sene muhtemelen %70 pazar payına ulaşacaklar ve 50 Milyon TL vergi öncesi kâr beyan edecekker. Orta vadede bu 3 sektörü biraraya getirebilecek rakip oyuncuda görünmüyor. Türkiye ekonomisindeki büyümede ortada. Yani hesap doğru yapılmışa benziyor.
  • böyle bir yatirimda ROI ( Return Of Investment ) Index 5 yildir ! yani her sene 50 milyon dolar vergi sonrasi net kar elde edilmesi gerekiyor !!! ...ne diyelim HAYIRLI ISLER !!!!!!! Bu ingilizlar gelip bizim köyden arsa alsinlar....!!!!!...seneye paralari ikiye katlanir !!
  • Bilanço,mali değerler bakımda öyle konuşun beyler... Adama gülerler o ciroyla o bilanço ve kar oranıyla 250 M USD'den bahsetmeyi....
  • Anlaşılan birileri piyasa yapmaya çalışıyor. Piyasaya rakam uçuruyorlar. Bilançoları ne ki ne kazanıyorlar da bir tur şirketi bu kadar para ediyormuş(Örneğin 2012 net karı neymiş mesela).30 uçaklı havayolu sanki! Birazdan yorumuma cevaplar gelirse anlayın ki satılık.
  • thomas cook un su anda bir milyar paund borcu bulunmakta. bircok calisanini isten cikarip, 200 ofis kapatti... ustune tum ucaklarini satip, lease back yapti. tuyleri yolunmus tavuk gibi bir halde iken 250 milyonu nereden cikarip satin alacak?

Haftalık Para Dergisi, Kulis köşesinde ETS Tur'un Thomas Cook ile satış görüşmelerinin devam ettiğini yazdı. Mehmet Ersoy, iddialara bakın ne yanıtı verdi.

Yurtiçi seyahat pazarının en büyüğü olarak bilinen ETS Tur’un satılacağı iddiaları, turizm sektörüne bomba gibi düştü.  Haftalık Para Dergisi’nin Kulis köşesinde ETS Tur’un Thomas Cook ile satış görüşmelerinin devam ettiği öne sürüldü.

konuyla ilgili olarak, “Hem iç turizmde hem de yurtdışı turlarda aktif bir grup. Bu dev turizm şirketiyle ilgili çok sıcak bir gelişme yaşanıyor. Dünyanın en büyük turizm tur şirketlerinden olan İngiltere merkezli Thomas Cook, ETS Tur'u satın almak için masaya oturmuş.  Kulislerde konuşulanlara göre Thomas Cook, firmanın yüzde 100'ünü istiyormuş. Mehmet Ersoy ise yüzde 25'inin kendilerinde kalması konusunda ısrarcıymış. Görüşmeler bu noktada kilitlenmiş. Thomas Cook tarafı Ersoy'u ikna edip satın alma işlemini Eylül ayında bitirmeyi hedefliyormuş. Konuşulan rakam ise 300 milyon dolar. Thomas Cook, 2010 yılında da Türk asıllı işadamı Vural Öger'e ait Öger Tur'u satın almıştı."

MEHMET ERSOY NE DEDİ?

Turizm Güncel'de yer alan habere göre; Yine turizm sektöründe konuşulan iddiaalara göre ise satış işleminin 250 milyon dolara gerçekleşeceği, tarafların imza aşamasında olduğu iddia edildi. Bu iddialar üzerine açıklama yapan ETS Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, haberlerin tamamen asparagas olduğunu söyledi. Böyle bir satış işleminin doğru olmadığını belirten Ersoy, "Piyasada konuşulan iddiaların hiçbiri doğru değil. Tamamiyle uydurma iddialar. Thomas Cook ile belirli bir iş anlaşmamız var, bunun dışındaki söylentilerin hiçbiri doğru değil. Bu konuda bir yazılı açıklama yapacağız" dedi. 

ETS TUR SATILIYOR MU?

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
ROİ index hesabı ROİ index çarpanı 6 ila 12 sene arasında değişebilir. Bu çarpanı şirketin pazar payı, pazardaki orta vadede oluşabilecek rakip alternatifleri, pazarın gelecek vaadi belirler. Etstur'un sahipleri Mehmet ve Murat Ersoy kardeşler aynı zamanda Atlasjet'in ve Club Voyage, Maxxroyal, Lamer markaları altında 12 adet 5 yıldızlı otel ve 11.000 yatağın da sahibi. Bu sene muhtemelen %70 pazar payına ulaşacaklar ve 50 Milyon TL vergi öncesi kâr beyan edecekker. Orta vadede bu 3 sektörü biraraya getirebilecek rakip oyuncuda görünmüyor. Türkiye ekonomisindeki büyümede ortada. Yani hesap doğru yapılmışa benziyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
samsung apps ~ 11 yıl önce
İnvestor un yorumunu haklı çıkartacak açıklama yazmışsın.
ROI INDEX ~ 11 yıl önce
böyle bir yatirimda ROI ( Return Of Investment ) Index 5 yildir ! yani her sene 50 milyon dolar vergi sonrasi net kar elde edilmesi gerekiyor !!! ...ne diyelim HAYIRLI ISLER !!!!!!! Bu ingilizlar gelip bizim köyden arsa alsinlar....!!!!!...seneye paralari ikiye katlanir !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gülerler ~ 11 yıl önce
Bilanço,mali değerler bakımda öyle konuşun beyler... Adama gülerler o ciroyla o bilanço ve kar oranıyla 250 M USD'den bahsetmeyi....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnvestor ~ 11 yıl önce
Anlaşılan birileri piyasa yapmaya çalışıyor. Piyasaya rakam uçuruyorlar. Bilançoları ne ki ne kazanıyorlar da bir tur şirketi bu kadar para ediyormuş(Örneğin 2012 net karı neymiş mesela).30 uçaklı havayolu sanki! Birazdan yorumuma cevaplar gelirse anlayın ki satılık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alamaz ~ 11 yıl önce
thomas cook un su anda bir milyar paund borcu bulunmakta. bircok calisanini isten cikarip, 200 ofis kapatti... ustune tum ucaklarini satip, lease back yapti. tuyleri yolunmus tavuk gibi bir halde iken 250 milyonu nereden cikarip satin alacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000