01 Ağustos 2011, Pazartesi 08:12:54

ETNA COŞTU

Dünyanın 3'üncü tehlikeli yanardağı olan Etna adeta coştu. Bu yıl 8'inci kez faaliyete geçen yanardağın püskürttüğü lav ve kül bulutları, 500 metreye kadar ulaştı.
  • Turist sayısı düştükçe İtalyanlar bu haberleri verir. Venedik batıyor, Pissa kulesi yıkılıyor diye. Ben bildim bileli volkan aktif durumdadır,yarası var zannediyor. hiç sönmedi, zaman zaman alevlenir sadece. Bizde de zaman zaman kum fırtınası nedeniyle mesela Diyarbakır, Mardin etkilenir; hiç haberi bile olmaz. Kedi gene
Sicilya'nın doğu kıyısında bulunan, Avrupa'nın en büyük aktif volkanı Etna, lav püskürtmeye devam ediyor. Cumartesi gecesi yoğun bir patlamanın yaşandığı volkandan çıkan lav ve kül, 500 metre yüksekliğe kadar yayıldı. Sene başında faaliyete geçen ve bu süre içinde 8'inci kez uyanan Etna'nın Güneydoğu Krateri'nde meydana gelen patlamalar, bölge halkı üzerinde korku yaratsa da görkemli bir görüntü ortaya koyuyor.

Cumartesi günü öğleden sonra patlama sinyalleri veren ve gece yarısından sonra aktif hale gelen yanardağdan rüzgarın etkisiyle etrafa yayılan kül bulutu, Katanya Havalimanı'nda bir süre gecikmelerin yaşanmasına neden oldu.

En son 1992 yılında aktif hale gelmiş olan Etna, Katanya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü tarafından takibe alındı.
ETNA COŞTU

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Turist sayısı düştükçe İtalyanlar bu haberleri verir. Venedik batıyor, Pissa kulesi yıkılıyor diye. Ben bildim bileli volkan aktif durumdadır,yarası var zannediyor. hiç sönmedi, zaman zaman alevlenir sadece. Bizde de zaman zaman kum fırtınası nedeniyle mesela Diyarbakır, Mardin etkilenir; hiç haberi bile olmaz. Kedi gene

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000