23 Eylül 2015, Çarşamba 08:10:33

Etihad'a 700 milyon dolarlık fon

Etihad Airways, alt şirketi Etihad Havalimanı Hizmetleri ve hisse sahibi olduğu iştirakleri airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia ve Jet Airways ile birlikte uluslararası piyasalardan 700 milyon ABD doları fon sağladı.
  • Kabin memuru alıyor mu?
  • Parayı sokaktan toplayan arapların havayolu reklamı olmuş.

Etihad Airways, alt şirketi Etihad Havalimanı Hizmetleri ve hisse sahibi olduğu iştirakleri airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia ve Jet Airways ile birlikte uluslararası piyasalardan 700 milyon ABD doları fon sağladı. Sağlanan fondan Etihad Airways, Etihad Havalimanı Hizmetleri, Alitalia ve airberlin’in yüzde yirmişer ve Jet Airways’in yüzde 16 pay alacağı, kalan kısmın ise Air Serbia ve Air Sechelles tarafından paylaşılacağı açıklandı. 

Şirketlerine ve iştiraklerine olan güvenin küresel finans çevreleri tarafında teyit edildiğini açıklayan şirketin Etihad Airways Başkanı ve CEO’su James Hogan şunları söyledi:

“Sermaye yatırımı stratejimiz bir artı birin ikiden fazla etmesi üzerine yani grup olarak gelirlerimizi yükseltmemiz, harcamalarımızı azaltmamız ve yeni iş sinerjileri ortaya çıkarmamız üzerine kurulu. Şimdiden bilgi işlem platformları, filo alımı ve eğitim harcamalarının ortak hale getirilmesi gibi kayda değer fırsatlar tespit etmiş durumdayız.”

Etihad Airways ve iştirakleri, sağlanan fonu büyük oranda sermaye harcamaları ve filo yatırımının yanı sıra her havayolunun ihtiyacına göre yeniden finansman için kullanacak.

İlk defa iştirakleri ile birlikte fon sağlayan Etihad Airways, bugüne kadar büyüme stratejisi için 80’den fazla finansal kuruluştan 11 milyar ABD Doları’nın üzerinde fon desteği aldı.
 

Etihad'a 700 milyon dolarlık fon

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kabin memuru alıyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arap ~ 9 yıl önce
Parayı sokaktan toplayan arapların havayolu reklamı olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000