16 Aralık 2011, Cuma 14:56:18

"ESOGÜ'YE HAVACILIK BÖLÜMÜ İSTİYORUZ"

Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Eskişehir´de havacılık konusunda üniversite-sanayi işbirliğinin altyapısını oluşturabilmek için çalışmaların sürdüğünü söyledi.
  • açında Türkiye de 3 yerde bulunan 4 yıllık sivil havacılık yüksekokulu mezunları TYP lerden dolayı iş bulamazken üniversiteli işsiz sayısını artırın açın babam açın...
  • hocam siz once bir bolumleri acip universitede, tecrubeli personel edindikten sonra bu islere girisseniz.Insaat bolumundeki gibi kolay yurumuyor bu isler maalesef.Universite-sanayii isbirligi konusunda ne calismasi yaptik? Dunya capinda hangi firmayla veya avrupa/amerika kitasinda, kendi ulkesinin savunma sanayii ne katkida bulunan hangi universitelerle ve hangi yuksek okullarla iletisim halindesiniz?Anadolu sivil havacilik ile calismalariniz neler, sizce onlar bu konuda yeterli bilgi birikimine sahip mi?Sehirdeki Sikorsky firmasinin yedek parcasini ureten fabrikayla veya Kayseri de halihazirda parca uretebilecek sanayii kuruluslariyla da gorusuyor musunuz? Suren calismalar devlet sirri degilse aciklasaniz da herkes ne oldugunu bilse?
  • gösterir, hemde en iyi şekilde gösterir.ona yardımcı olur, rekabet yaratır ki bu rekabet de kaliteyi arttırır.daha iyisini yapabilmek için imkan varken neden harekete geçilmesin?
  • Eskısehir'de Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yükesek okulu Havaalanının hemen yanında ve bu konuda Türkiye'nin en iyisi. ESOGU rektörü 2. bölümü isteyebilir ama Anadolu varken gelişim gösteremez....
Prof. Dr. Gönen dün yaptığı açıklamada, Fen Bilimleri Enstitüsü´nde, uzay ve havacılık alanında, raylı sistemler konusunda, Yüksek Lisans programı açılmasını düşündüklerini dile getirdi.

Görüşmeler sürüyor
Rektör Hasan Gönen, "Yüksekokullarımızda, havacılıkla ilgili bölümler açılması için görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bunu yaparken de, hem özel sektörden hocalar, proje paydaşları alalım, hem de kendi öğretim üyesi kaynaklarımızı kullanarak gerçekleştirelim istiyoruz. Bir mühendis rektör olarak makul şeyler söylemek durumundayız. Söylediğimiz her şey makuldür" diye konuştu.

Sakarya

"ESOGÜ'YE HAVACILIK BÖLÜMÜ İSTİYORUZ"

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
açında Türkiye de 3 yerde bulunan 4 yıllık sivil havacılık yüksekokulu mezunları TYP lerden dolayı iş bulamazken üniversiteli işsiz sayısını artırın açın babam açın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hocam siz once bir bolumleri acip universitede, tecrubeli personel edindikten sonra bu islere girisseniz.Insaat bolumundeki gibi kolay yurumuyor bu isler maalesef.Universite-sanayii isbirligi konusunda ne calismasi yaptik? Dunya capinda hangi firmayla veya avrupa/amerika kitasinda, kendi ulkesinin savunma sanayii ne katkida bulunan hangi universitelerle ve hangi yuksek okullarla iletisim halindesiniz?Anadolu sivil havacilik ile calismalariniz neler, sizce onlar bu konuda yeterli bilgi birikimine sahip mi?Sehirdeki Sikorsky firmasinin yedek parcasini ureten fabrikayla veya Kayseri de halihazirda parca uretebilecek sanayii kuruluslariyla da gorusuyor musunuz? Suren calismalar devlet sirri degilse aciklasaniz da herkes ne oldugunu bilse?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
gösterir, hemde en iyi şekilde gösterir.ona yardımcı olur, rekabet yaratır ki bu rekabet de kaliteyi arttırır.daha iyisini yapabilmek için imkan varken neden harekete geçilmesin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Eskısehir'de Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yükesek okulu Havaalanının hemen yanında ve bu konuda Türkiye'nin en iyisi. ESOGU rektörü 2. bölümü isteyebilir ama Anadolu varken gelişim gösteremez....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000