13 Şubat 2012, Pazartesi 16:40:28

ESO, Havacılıkta “Şampiyonlar Liginde”

Eskişehir Sanayi Odası (ESO), Avrupa Birliği (AB) projelerinin Şampiyonlar Ligi olarak gösterilen Çerçeve Programlarına girmeyi başaran ender Türk sivil toplum örgütlerinden biri olmayı başardı.
Eskişehir sanayisinin gelişimi konusunda çalışmalarını sürdüren ESO, bu kapsamda Avrupa’nın en önemli hibe programı olan 7. Çerçeve Programına kabul edildi. Avrupa Birliği’nde Şampiyonlar Ligi olarak gösterilen Çerçeve Programında kısa adı CARE (Clear Aerospace Regions) olan projede ortak olarak yer alan Eskişehir Sanayi Odası, Eskişehir Havacılık Sanayisinin Avrupa’da tanıtımı ve gelişmesi konusunda da ciddi bir adım atmış oldu.

Söz konusu projeye, Eskişehir’in de ESO ile dâhil olduğu bilgisini veren Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Savaş M. Özaydemir, amaçlananın daha çevreci motor, daha hafif uçak yapıları, eko-tasarım ve yeşil hava trafiği yönetimi gibi dünya havacılık sektörünün geleceğinde önemli yer tutan konular olduğunun altını çizdi.

36 ay boyunca uygulanacak ve 2,2 Milyon Avro toplam bütçeye sahip olan proje kapsamında Ülkemizden Eskişehir’in kabul edildiğini hatırlatan Özaydemir, “Dünyanın önemli 9 havacılık kümesi ile birlikte projeye dâhil olduk. Fransa, Almanya, Belçika, İspanya, İtalya, Portekiz, Polonya ve Türkiye’den de Eskişehir burada yer alacak” dedi.

Yeşil teknolojiler ve çevreci uçak üretiminin havacılık sanayinde son yıllardaki en önemli gündem maddelerinin başında geldiğine dikkat çeken Özaydemir, küresel rekabetin kazandığı farklı boyut neticesinde özellikle havacılık sektörünün çevreci ve yeşil uçak üretimi konusunda ciddi bir pazarın oluşmaya başladığını belirtti.

Gerek Eskişehir Sanayi Odası’na gerekse de Eskişehir havacılık sanayi için son derece önemli katkılar sağlayacak olan bu projenin aynı zamanda Eskişehir’in AB projelerinin bu en önemli programında temsil edilmesiyle ayrı bir prestij aracı olacağını işaret eden Özaydemir, “3 yıl boyunca yoğun bir çalışma planı dâhilinde gerçekleştirilecek faaliyetler ile Eskişehir havacılık sanayine yeşil uçak üretimi konusunda donanım kazandırılacak, Avrupa’nın en önemli kümeleri ile işbirliği fırsatı sunulacak ve belki de en önemlisi sektörün en etkili platformlarında yeni yatırımlar için Eskişehir’in sahip olduğu kapasite ve imkânlar tanıtılabilecektir” yorumunu yaptı.
ESO, Havacılıkta “Şampiyonlar Liginde”

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000