04 Şubat 2016, Perşembe 09:54:00

Eskişehir'de uçak hız yarışı yapılacak

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde uçak hız yarışı düzenlenecek.
  • Issiz pilotlarda katilabilir mi acaba ? 320 i kiralayip geleyim tioim var nasilsa dlr psilologlarida gelsin benim ucaga
  • Bu tesisi idealist ruhu ve kendi imkanlarıyla yapan ALİ İSMET ÖZTÜRK beye şahsım ve ülkem adına teşekkür ederim.
  • Ulukan alırım anahtarını:) Gyrocopterle oradayım!!! Herkese bol şanslar ve emniyetli yarışlar . Artık havacılık denince herkesin aklına havayolu gelmesin. Biz hayattan keyif almasını bilen sportif havacılarız. Herkesi de bu platforma bekleriz.
  • Buyuk sirketlerin bas pilotlarida orda olur en hizli pilotu en hizli sekilde ise alirlar :)) insallah yabancilar katilmaz o zaman yeniliriz.
  • Hangi tarihteymis yarisma ben anlamadim
  • Pushback yarışmaları da yapılsın. Kim daha hızlı itiyor görsün herkes...
  • ço güzel umut verici gelişme ama microlight neden yok ...
  • Organize edenlerin ellerine sağlık. Böyle etkinlikleri görmek bizleri umutlandırıyor.
  • uçak tartar.
  • yav yok mu f16 falan? bunlar ne ya?

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde Türkiye'de ilk kez uçak hız yarışı düzenlenecek.

Yarışa katılım şartları şöyle belirlendi:

SİVRİHİSAR HAVA YARIŞLARI - SHY 2016... Ön Bilgiler
Bülten No: 1
Kategoriler :

1- Rotax motor ile güçlendirilmiş LSA / ULM sabit kanat kategorisi
2-Rotax motor ile güçlendirilmiş Gyrocopter kategorisi
3-Cirrus 20 ve 22 kategorisi
4-Cessna 172 / 182 kategorisi
5-Pitts kategorisi

Pilotlar ve Katılım :

SHY 2016 ya katılacak pilotların, yarış ve antrenman günlerinde, yarışacağı kategoride geçerli olan bir pilot lisansına sahip olmaları gerekmektedir. Yarışmaya katılacak bütün pilotlar SHY 2016 organizasyon komitesinin hazırladığı "yarış şartları deklarasyonunu" ve buna bağlı diğer belgeleri imzalarlar. Yarışma sırasında sadece bir pilot uçakta bulunabilir.SHY 2016 Hava Yarışlarına katılmak isteyen pilotlarımızın bu isteklerini ve katılacakları kategoriyi en geç 15 Mart 2016 tarihine kadar [email protected] e mail adresine bildirmeleri gerekmektedir. SHY 2016 ya katılım bir ücrete tabi değildir.

Yarış Rotası :

Yarış rotası, 4 dönüş (kilit) noktalı "sosis rota" şeklinde "zamana karşı" olacaktır. Hızın yanında kilitlere en yakın dönüşleri yapabilen ve uçağını en verimli kullanan pilot en iyi zamanı yapmış olacaktır. Kilitler arası mesafe, kısa bacaklarda 200 ila 450 metre arasında, uzun bacaklarda 500 ila 1000 metre arasında seçilecek ve bu mesafeler her kategori için aynı olacaktır. Kilit içinden dönüş yapan pilotlar diskalifiye olacaklardır. Bunun tespiti hem kilit görevlileri hem de her bir uçağa organizasyon tarafından monte edilecek programlı GPS ile yapılacaktır. Kilit işaretleri pilotların rahatça görebilecekleri ebatta olacaktır. Toplam yarış turu 3 ila 7 tur arasında kalmak üzere kategorilere göre daha sonra belirlenecektir. Yarış rota turları saat istikametinin aksine, soldan olacaktır. Böyle bir yarışmanın ülkemizde ilk defa yapılması sebebiyle, pilotlarımızın emniyetle yarışmalarını sağlamak amacıyla bu seneki yarışlarda "eş zamanlı çıkış" yerine her bir yarışmacının parkurda tek başına yarışması uygun görülmüştür. Yarış sırasında pilotların kullanacağı irtifa AGL olarak minimum 500 feet , maksimum 1500 feet aralığıdır.

Hakemler ve Jüriler :

SHY 2016 organizasyonu tarafından 3 Hakem ve 3 Jüri üyesi bulunacaktır. Zaman ölçümü ve diğer değerlendirmeler hakemler tarafından yapılacak, belirsiz bir konu olduğunda jürilerin görüş ve kararına göre hareket edilecektir.

Yarışma Yeri ve Tarihi / İntikaller :

Yarışma yeri , S.U:S.H.M. Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi, Necati Artan tesisleridir. Yarışma tarihi "ilk planlamaya" göre 22 MAYIS 2016, antrenman tarihleri 20 ve 21 Mayıs 2016 dır. İntikal uçuşlarının en geç 21 Mayıs 2016 tarihi gün batımına kadar tamamlanması gerekmektedir.Hava muhalefetine karşı yedek yarışma günü 23 Mayıs 2016 dır. Organizasyon tarihlerde olabilecek değişiklikler ayrıca bildirilecektir.Konaklama ihtiyacı olan pilotlarımızın bu ihtiyaçlarını [email protected] veya [email protected] adreslerine bildirmeleri halinde gerekli otel rezervasyonları yapılabilecektir. S.U.S.H.M. / otel arasında ücreti karşılığı servis hizmeti verilecektir.

VHF Airband Frekansı :

Hem intikallerde, hem de yarışma sırasında tek bir frekans kullanılacaktır. Artan Kule frekansı 131.625 MHZ dir.

Diğer Şartlar :

SHY 2016 ya katılım ücrete tabi değildir ve bütün pilotlarımıza açıktır. Katılımcılar yakıt ve yağ ihtiyaçlarını ücreti karşılığı temin edebileceklerdir. Ayrıca Sky Cafe, etkinlik boyunca sürekli açık olacak ve katılımcı pilotlarımız buradan yemek ve içecek ihtiyaçlarını karşılayabileceklerdir.Yarışmacı pilot arkadaşlarımız yanlarında diledikleri kadar seyirci ve destekleyici getirebilirler. Ayrıca SHY 2016 ya seyirci olarak katılmak isteyen herkese ücretsiz olarak açıktır. Katılımcı uçakların üzerine uzaktan görülebilir büyüklükte "yarışma numarası ve kategori harfi" folyo ile yapıştırılacaktır. Kategori içi yarış sıralamaları kura yolu ile tespit edilecektir. Antrenman ve yarışma günlerine ilişkin detaylı program daha sonra açıklanacaktır.

Eskişehir'de uçak hız yarışı yapılacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Issiz f/o typeli ~ 8 yıl önce
Issiz pilotlarda katilabilir mi acaba ? 320 i kiralayip geleyim tioim var nasilsa dlr psilologlarida gelsin benim ucaga

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A.Murat Büyükdağ ~ 8 yıl önce
Bu tesisi idealist ruhu ve kendi imkanlarıyla yapan ALİ İSMET ÖZTÜRK beye şahsım ve ülkem adına teşekkür ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hng ~ 8 yıl önce
Ulukan alırım anahtarını:) Gyrocopterle oradayım!!! Herkese bol şanslar ve emniyetli yarışlar . Artık havacılık denince herkesin aklına havayolu gelmesin. Biz hayattan keyif almasını bilen sportif havacılarız. Herkesi de bu platforma bekleriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pudge ~ 8 yıl önce
pac aldım seni yar etmem ellere!
gurbetci ~ 8 yıl önce
Buyuk sirketlerin bas pilotlarida orda olur en hizli pilotu en hizli sekilde ise alirlar :)) insallah yabancilar katilmaz o zaman yeniliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
773 ~ 8 yıl önce
Hangi tarihteymis yarisma ben anlamadim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS. ~ 8 yıl önce
Pushback yarışmaları da yapılsın. Kim daha hızlı itiyor görsün herkes...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
deltacı ~ 8 yıl önce
ço güzel umut verici gelişme ama microlight neden yok ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler ~ 8 yıl önce
Organize edenlerin ellerine sağlık. Böyle etkinlikleri görmek bizleri umutlandırıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boş bakkal ~ 8 yıl önce
uçak tartar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karavan ~ 8 yıl önce
yav yok mu f16 falan? bunlar ne ya?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000