15 Aralık 2018, Cumartesi 09:41:59

Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı TBMM gündeminde

Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’nın tarifeli uçak seferlerine başlatılmaması yeniden Meclis gündemine taşındı.
  • Memleketimize seferler yapilsin. en azindan haftada 2 kez .. dolup tasicak ..
  • Airbus A220-100 uçaklar ile İstanbul ISL seferleri başlayabilir. Tabi önce bu uçakların Türkiye'de bir şirketin filosuna katılması gerekir. Aktarmalı yolcular bu hattı sıkça kullanır.
  • ulastirma bakanina sorun bursa yenisehirden direk malatya varmi 12 saatte gidiyon zonguldak istanbul nasil gidiliyor zonguldak duseldorf istanbul havaalani yapmak degilhertarafa ulasimi saglamak ucmayana odetmek degil
  • Uçalım ya bi ara ne güzel gidip geliyorduk geziyorduk okuduğumuz yerleri
  • Yollar bu kadar iyi durumdayken kendi aracınla gitmek varken hızlı tren varken uçakla kimse gitmez abilerim.nitekim durum böyle olduğu için sefer düzenlenmemektedir.yaklaşan seçim öncesi kamuoyu yaratmaya çalışmak yerine eskişehirimizin daha ciddi ve çözüm bekleyen sorunlarıyla ilgilenin bi zahmet.popülizmle hiç bir şey çözülmez.
  • Eskisehir e giden teklif lerde Yöre yatirim yapmak istemiyor, Eskisehir gibi Meydanlar sade 50 kisilik bölgesel Ucaklarla THY ve PGS gibi Hava Yollarina code-share hizmeti verebilir.Yalniz Devlet, Is Adamlari desteklemesi gerekir, Bölgeyi düsünen Politikacilar biraz yöreyi düsünse Bölgesel havacilik gelisir Türkiye de. Bu hatlar kisa Vadeli Hava Yollarina kar getirmez, Kütahya gibi Meydana sende Milyonlar ödenecegine böyle Projelere ödensin.
  • Şu pasif durumdaki meydanlarımızı eğitim ve genel havacılığa açabilsek keşke....
  • Sana Ank'ya gidip uçmak yada trene binip istanbula gitmek koyuyor eskişehirden direk cumburlop istiyorsun ama fıssss o iş olmayacak haberin olsun.
  • karsilastirdigi seye bak :)

Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’nın tarifeli uçak seferlerine başlatılmaması yeniden Meclis gündemine taşındı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün 2015 ve 2016 yılı hesap görüşmeleri sırasında söz alan CHP’nin Eskişehirli Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Atilla Sertel, havalimanının kontrolünün DHMİ’ye devredilmesi ve işbirliği sağlanarak Eskişehir’de tarifeli uçak seferlerinin başlatılması önerisinde bulundu.

CHP Eskişehir Milletvekili Çakırözer “Bizler sadece Eskişehirli olduğumuz için bu seferleri istemiyoruz. Eskişehir’i görmek isteyen yurttaşlarımız için, Eskişehir’e yaşayıp memleketine gitmek isteyen Ağrılı, Vanlı hemşehrilerimiz için de bu seferleri istiyoruz. Bu seferler başlarsa sadece Eskişehrimiz, Eskişehirli yurttaşlarımız değil tüm Türkiye DHMİ kazanır” dedi.

TBMM Dışişleri Komisyonu’nda Şili’ye uçak seferlerinin başlatılmasına ilişkin anlaşmanın görüşmeleri sırasında da söz alan Çakırözer, “Yüzlerce, binlerce kilometre Şili’ye Türk uçaklarını gönderiyoruz ama Eskişehir’e gelince seferleri başlatmıyoruz. Eskişehirlilerin Van’a, Ağrı’ya, İstanbul’a giderken ulaşımını sağlamak da Ulaştırma Bakanlığının, Türk Hava Yollarının asli görevi olmalıdır” dedi.

Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı TBMM gündeminde

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Memleket ~ 5 yıl önce
Memleketimize seferler yapilsin. en azindan haftada 2 kez .. dolup tasicak ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 5 yıl önce
Haftada Iki az degil mi yaa ?
A220 ~ 5 yıl önce
Airbus A220-100 uçaklar ile İstanbul ISL seferleri başlayabilir. Tabi önce bu uçakların Türkiye'de bir şirketin filosuna katılması gerekir. Aktarmalı yolcular bu hattı sıkça kullanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gurbetci ~ 5 yıl önce
ulastirma bakanina sorun bursa yenisehirden direk malatya varmi 12 saatte gidiyon zonguldak istanbul nasil gidiliyor zonguldak duseldorf istanbul havaalani yapmak degilhertarafa ulasimi saglamak ucmayana odetmek degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pass ~ 5 yıl önce
Uçalım ya bi ara ne güzel gidip geliyorduk geziyorduk okuduğumuz yerleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anadoluyılanları ~ 5 yıl önce
kayabası sen misin lan
Eses ~ 5 yıl önce
Yollar bu kadar iyi durumdayken kendi aracınla gitmek varken hızlı tren varken uçakla kimse gitmez abilerim.nitekim durum böyle olduğu için sefer düzenlenmemektedir.yaklaşan seçim öncesi kamuoyu yaratmaya çalışmak yerine eskişehirimizin daha ciddi ve çözüm bekleyen sorunlarıyla ilgilenin bi zahmet.popülizmle hiç bir şey çözülmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trafik ~ 5 yıl önce
Eskisehir e giden teklif lerde Yöre yatirim yapmak istemiyor, Eskisehir gibi Meydanlar sade 50 kisilik bölgesel Ucaklarla THY ve PGS gibi Hava Yollarina code-share hizmeti verebilir.Yalniz Devlet, Is Adamlari desteklemesi gerekir, Bölgeyi düsünen Politikacilar biraz yöreyi düsünse Bölgesel havacilik gelisir Türkiye de. Bu hatlar kisa Vadeli Hava Yollarina kar getirmez, Kütahya gibi Meydana sende Milyonlar ödenecegine böyle Projelere ödensin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ah ah... ~ 5 yıl önce
Şu pasif durumdaki meydanlarımızı eğitim ve genel havacılığa açabilsek keşke....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
7600 ~ 5 yıl önce
Orasının olayı o zaten. Haberi okumadığınız gibi bilginizde yok. Pasifmiş...
Vanı,Ağrıyı Geç ~ 5 yıl önce
Sana Ank'ya gidip uçmak yada trene binip istanbula gitmek koyuyor eskişehirden direk cumburlop istiyorsun ama fıssss o iş olmayacak haberin olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eskişehirli F/O ~ 5 yıl önce
Teoride haklısınız fakat gerek Esenboğa gerekse Sabiha Gökçen tren garlarından ulaşım için sorunlu, özellikle Esenboğa. Tren saatleri henüz elverişsiz. Fakat ne benim istemem, ne de sizin karşı çıkmanız önemli değil, işin matematiğine bakılıp olumlu bir sonuca ulaşılıyorsa olur.
niye ~ 5 yıl önce
niyee? olmuycak
Mesele ~ 5 yıl önce
Basta THY ve diger havayolu sirketlerimizin bolgesel havaciligin ekonomik olarak yapilmasi icin olmazsa olmaz 40-80 koltuk kapasiteli kucuk ucak almamakta israr etmeleridir. Dunyada en cok noktaya ucabiliyorsan kendi vataninda da haftada iki frekans olarak uygun fiyat ve uygun saatlerde uculmadik sehir birakmamasi gerekir THY nin
Niye Olmuyor. ~ 5 yıl önce
Niye olmayacak söyleyeyim.Çünkü Eskişehir'den zamanında koyulan İst tarifeli seferi'ne %80 pass ile uçtuğu için seferleri kaldırdılar.Havayoluna hiç bir getirisi olmayan hatta külfet olan bir sefer düşünülemez kar amacı gütmeden uçuş gerçekleştirmenin nasıl bir zarar olduğunu söz konusu destinasyondan gördüler.Ayrıca Haberin kapak fotoğrafına bakarsanız,anlarsınız aynı anda 2 uçak yolcusunu barındıracak bir terminal yok.Bir diğerinin yolcusu yerdeki uçak kalkana kadar beklemek zorunda çünkü kapasite yok.Bunun haricinde Eskişehire 120 km uzaklıkta olan Zafer meydanı var ki durumu haber olmaktan kurtulamıyor.Hem hükümet için hemde bölge için buradaki uçuşların arttırılması ve yönlendirilmesi gerekiyor.Ayrıca Dış hat operasyonları ,iç Hat Operasyonlarından çarpı 5 daha fazla kar getirir.Bu hem Havalimanı için hemde görevli yükleniciler için iyi bir durumdur.Yani İst'a sefer koyunca kimse kazanmayacak en önemlisi havayolu kazanmayacak.Bedavaya ekmek satan bakkal yok malesef.
Santiago vs Eskisehr ~ 5 yıl önce
karsilastirdigi seye bak :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pardonda ~ 5 yıl önce
Eskişehirimi begenmedin hayırdır? İşte senin gibiler anca vatanını begenmez
pardonda da da da`ya ~ 5 yıl önce
sen begendin de ne oldu? oksijeni tukettin :)
Palyanço ~ 5 yıl önce
Palyanço

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000