22 Mayıs 2008, Perşembe 14:03:37

ESKİ UÇAKLAR YERE İNİYOR!

Petrol fiyatlarındaki artış havayolu şirketlerini zora sokarken dünyanın köklü havayolu şirketlerinden British Airways, Ekim ayından itibaren filosundaki yaşlı uçakları yere indireceğini açıkladı
  • Herhalde 777 alirlar.

Havayolu şirketleri yakıt fiyatlarındaki artıştan doğan dezavantajı lehine çevirebilmek için alternatif yöntemler kullanmaya devam ediyor. İrlandalı ünlü low-cost şirketi Ryanair’in önümüzdeki kış filonun bir kısmını yerde tutacağını açıklamasının ardından İngiliz British Airways de eski teknoloji uçakları yere indireceğini ( ground) duyurdu. British Airways CEO’su Willie Walsh, BA’ nın eskiyen Boeing 737- 767 – 747 tipi uçakların Ekim 2008’ den sonra yere indirileceğini açıkladı. Walsh, bu karara gerekçe olarak da yakıt fiyatlarındaki artışı gösterdi. 

Bazı yabancı forum sitelerinde BA’nın bu kararına ilişkin  “ Bu tip eski jetlerin sermaye tutarı ve masrafları çok olduğu için bu koca bebekleri yerde tutmak uçurmaktan daha karlı” yorumları yapıldı.

BA’ın ilk kez yapacağı bu uygulamayı diğer şirketlerin de takip etmesi bekleniyor. Yeni teknoloji motorlar, yakıt tasarrufu ve performans açısından eski model uçaklara göre daha büyük avantaj sağlıyor.

©AirportHaber.com

ESKİ UÇAKLAR YERE İNİYOR!

Yorumlar

Check ~ 16 yıl önce
Herhalde 777 alirlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000