02 Haziran 2009, Salı 08:06:12

Eski komünistin uçağı otel oluyor

Hollandalı bir girişimci, Doğu Almanya'nın son devlet başkanı Erich Honecker tarafından kullanılan uçağı 25 bin euroya satın alarak içinde saunası da olan bir otele dönüştürdü.

Hollandalı turizm yatırımcısı Ben Thijssen, 25 bin Euro'ya satın aldığı Doğu Almanya'nın son devlet Başkanı Erich Honecker'e ait uçağı otele dönüştürdü.

Alman Welt Gazetesi'nde yayınlanan habere göre; bir hurdalıkta terk edilmiş halde bulduğu Honecker'in uçağını satın alan girişimci Thijssen, yaz aylarında hizmete girecek olan otel için toplam 450 bin Euro'luk bir yatırım yaptı.

"Honecker Otel" adı ile hizmete girecek olan otele şimdiden büyük olduğunu belirten yatırımcı Thijssen; "Uçağı, Braunschweig, Magdeburg arasında bir hurdalıkta buldum. Hemen 25 bin Euro hurda değeri ile satın aldım. Uçağın kabininde yapılan tadilatla 5 yıldızlı standartlarda bir otele dönüştürdük. Doğu Almanya'nın lideri Honecker sık sık bu uçakla uçardı. Bu yüzden kokpitte Stasi ajanları(Eski Doğu Almanya İstihbarat Teşkilatı) için özel bir koltuk bulunurdu. Bundan dolayı kokpiti orjinal haliyle koruduk" dedi.

Hollandalıların çılgın konaklama tesislerini sevdiğini dile getiren Thijssen, yatırımının büyük başarı kazanacağından emin olduğunu açıkladı.

Eski komünistin uçağı otel oluyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000