27 Temmuz 2016, Çarşamba 14:22:56

Eski Başbakan Davutoğlu'ndan Rus uçağı açıklaması

Eski Başbakan AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu Rus uçağının düşürülmesine ilişkin 'Emri ben verdim' eleştirileriyle ilgili soruya cevap verdi.
  • emri ben veridmmmm diye yeri göğü inleten kaplan parçası bu değil mi:)
  • Atam güzel atam verdiğin hangi karardan sonra böyle bir beyanat vermek geçti aklından...tabiki asla düşünmem bile hataydı.Senden sonrası hep karanlık aydınlık dedikleri gözümüzü kısmamızı sağlıyor.
  • https://www.youtube.com/watch?v=HydXqAp9Pe0
  • Ben mudurum, bir kural yayinladim. Sonra problem cikinca sorumluluktan kacmak icin sucu isciye attim. Diyelim ki isci suclu ama mudur olarak sorumluluk senin degil mi? O kurali yayinlarken tum detaylarini dusunmek senin sorumlulugun degil mi? Bu olaylarda bu ulkeyi yonetenlerin ne zaman sorumluluk aldigini gorecegiz acaba (bence asla).
  • Utanmaz adamlar susun be. Hala konusuyorsunuz. Turkiyeyi dunyaya rezil ettiniz.
  • Angajman kurallari acik geri adim atmayan bir basbakan sorumlulugu alan bir Devlet adami. Tespitleri de cok dogru. Bu kadar konusulmasi da yanlis dedigi gibi boyle bay olsa bu sefer insanlar tedirgin olucak dusursek mi acaba diye? Ya o ucak ulkeyi bombalasaydi? Allah kudretli Devlet adamlarinin sayisini arttirsin.
  • Al iceri butun suclu bu
  • Çevir kazı yanmasın Vayy anasını be.
  • Abdullah Gül ve A'mit Davidoğlu darbe başarıya ulaşsa idi, her ikisi de bugün Özal gibi siyasi hayatları tekrar başlayacaktı.Nereden mi biliyoruz? Darbe öncesi ABD'nin RTE'ye koltuğunu bu ikisine bırakmasını istemesinden.NATO'ya ve ABD'ye bu iki isimden daha "iyi uşaklık"( bu tabir kendilerileri tarafından kullanılmakta)edebilecek başka siyasetçi bulunmadığı belirtilmiştir.
  • Fettah hotel açtı kadriyede. Fettah terleyecek. Ruslar gelmezse Fettah bitti. Akp putine mahkum kaldı.

Eski Başbakan AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu Rus uçağının düşürülmesine ilişkin 'Emri ben verdim' eleştirileriyle ilgili soruya cevap verdi. Davutoğlu eleştirilerle ilgili olarak, "Düşünün ki 17-14 saniye süren bir hava sahası ihlalinde, Başbakanın o spesifik olay için emri vermesi mümkün mü?" derken, "Ben herhangi bir şey varsa siyasi sorumluluğu üstlenme konusunda hiç geri adım atmam" ifadelerini kullandı.

"17 SANİYE İÇİNDE BAŞBAKANIN O EMRİ VERMESİ MÜMKÜN MÜ?"

İşte Davutoğlu'nun "Emri ben verdim" sözüne yöneltilen eleştirilere canlı yayında verdiği cevap:

"Bu sözden hareketle hükme varanlar devlet işleyişini bilmeyenler ya da art niyetlilerdir. Devlette bu şey nasıl yürür? Düşünün ki 17-14 saniye süren bir hava sahası ihlalinde, Başbakanın o spesifik olay için emri vermesi mümkün mü? Pilot duracak, silsile var. Hava kuvvetleri komutanı, genelkurmay başkanını arayacak, o da beni arayacak ben de vurun diyeceğim…

"ART NİYET VAR"

Burada kesin art niyet var. Kendince birileri geçmişi böyle saptırarak anlatma, bazıları da dış politikayı sorgulama şeyi var. Burada olan şey şudur. 19 Haziran 2012 uçağımız düştüğü zaman, silahlı kuvvetlere, o zaman başbakanımız, şimdi cumhurbaşkanımız Erdoğan, benim de katıldığım toplantıda değerlendirdik. Artık bundan sonra Suriye'den ülkemize yaklaşan uçak tehdit olarak görülmeli ve vurulmalı dendi. Yani Suriye'den uçan, hava sahası ihlali olmasa bile tehdit olsa dendi.

"BAŞBAKAN İMZASIYLA VERİLDİ"

Eylül 2015'te Rusya sahaya girip, arka arkaya hava sahası ihlali yapınca, MGK'da istişare ederek bu angajman kuralını değiştirme ihtiyacı ortaya çıktı. 10 Ekim 2015 tarihinde, bu anlamda talimatı ben verdim diyorum. Genelkurmay başkanına yeni talimat verildi, sadece Suriye uçakları değil, hava ihlali yapan uçaklara angajman kuralları uygulanır dedi. Nihayetinde başbakan imzasıyla verildi.

"BAŞKA BİR UÇAKTA OLABİLİRDİ"

11 Ekim'de de genelkurmay başkanımız hava kuvvetleri komutanına, o da filo komutanına verir. Yoksa Rus uçağı olduğunu bilip, başka ülke uçağı da olabilirdi. Alanda meçhul bir uçakta olabilirdi. Ama talimat istişareler sonucu, benim de verdiğim talimat, pilotlarımız şu şu şartlarda ihlal eden uçağı vurur.

"CUMHURBAŞKANIMIZ PUTİN'İ NAZİKÇE UYARDI"

Burada 24 Kasım günü, sonra da üç dört uçak oldu. Cumhurbaşkanımız Putin'i nazikçe uyardı, söylendi. 24 Kasım günü, o gün ben hükümeti kuracağım, 11'de cumhurbaşkanımızla buluşacağız. Genelkurmay başkanımız bilgiyi bana aktardı. Siz dışişleri bakanımızı, mit müsteşarımızı alın, tedbirleri geliştirin dedim. Cumhurbaşkanımızla görüştük, bu arada bunu da konuştuk. Cumhurbaşkanımız da o zaman öğleden sonra tekrar buluşalım dedi. Ben de bakanlar kurulunu açıkladım. Sonra bir araya geldiğimizde, tedbirleri geliştirdik. Sayın cumhurbaşkanımızın Putin ile görüşme talebine olumlu yanıt vermedi.

"SORUMLULUK ÜSTLENME KONUSUNDA GERİ ADIM ATMAM"

Ben herhangi bir şey varsa siyasi sorumluluğu üstlenme konusunda hiç geri adım atmam. Angajman kuralları uygulanması konusunda kimse sorumlu addedilemez.

Bu arada bu pilotla ilgili bazı şüpheler, kamuoyunda bazı tartışmalar vardı. Genelkurmay başkanımızın tetkik etmesini istedim. İrtibat tespit edilmedi. O arada hava sahası ihlal edilen ülke biziz. Biz suçlu değiliz.

Peki bu uçak başka uçak olsa, İskenderun'u bombalasa, hesaba çekilmez miydik hepimiz? Siyasi sorumluluktan kaçınmam. Ama şu anda yürütülen Rusya politikası doğrudur."

Eski Başbakan Davutoğlu'ndan Rus uçağı açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

komik ~ 8 yıl önce
emri ben veridmmmm diye yeri göğü inleten kaplan parçası bu değil mi:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hacı ~ 8 yıl önce
Atam güzel atam verdiğin hangi karardan sonra böyle bir beyanat vermek geçti aklından...tabiki asla düşünmem bile hataydı.Senden sonrası hep karanlık aydınlık dedikleri gözümüzü kısmamızı sağlıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
jojo ~ 8 yıl önce
https://www.youtube.com/watch?v=HydXqAp9Pe0

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ulkem. ~ 8 yıl önce
Ben mudurum, bir kural yayinladim. Sonra problem cikinca sorumluluktan kacmak icin sucu isciye attim. Diyelim ki isci suclu ama mudur olarak sorumluluk senin degil mi? O kurali yayinlarken tum detaylarini dusunmek senin sorumlulugun degil mi? Bu olaylarda bu ulkeyi yonetenlerin ne zaman sorumluluk aldigini gorecegiz acaba (bence asla).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk teknisyen ~ 8 yıl önce
Art niyet arayinca "A" dan "Z"ye butun harfler emrinde oluyor boyle oluncada beyinlerinizi kandirmak kolay oluyor degil mi? Birakin bu bos soylemleri. Ayricada bu sorumluluk gibi sozleri yazarken calisma saatleri icerisinde maasin isliyorsa sasirmam. Rabbim hukumetimize basimizdakilere uzun hayirli omurler versin insaAllah.
USAmisafir ~ 8 yıl önce
Utanmaz adamlar susun be. Hala konusuyorsunuz. Turkiyeyi dunyaya rezil ettiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakki teslim ~ 8 yıl önce
Angajman kurallari acik geri adim atmayan bir basbakan sorumlulugu alan bir Devlet adami. Tespitleri de cok dogru. Bu kadar konusulmasi da yanlis dedigi gibi boyle bay olsa bu sefer insanlar tedirgin olucak dusursek mi acaba diye? Ya o ucak ulkeyi bombalasaydi? Allah kudretli Devlet adamlarinin sayisini arttirsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 8 yıl önce
Al iceri butun suclu bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşlemci ~ 8 yıl önce
Çevir kazı yanmasın Vayy anasını be.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
Abdullah Gül ve A'mit Davidoğlu darbe başarıya ulaşsa idi, her ikisi de bugün Özal gibi siyasi hayatları tekrar başlayacaktı.Nereden mi biliyoruz? Darbe öncesi ABD'nin RTE'ye koltuğunu bu ikisine bırakmasını istemesinden.NATO'ya ve ABD'ye bu iki isimden daha "iyi uşaklık"( bu tabir kendilerileri tarafından kullanılmakta)edebilecek başka siyasetçi bulunmadığı belirtilmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abey ~ 8 yıl önce
Fettah hotel açtı kadriyede. Fettah terleyecek. Ruslar gelmezse Fettah bitti. Akp putine mahkum kaldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000