06 Şubat 2016, Cumartesi 10:55:47

Esenboğa'da ILS arızalandı, uçaklar inemedi

Esenboğa Havalimanı'nda bu sabah saatlerinde ILS localizer arızası yaşandı iki uçak başka havalimanına yönlendirildi.
  • Ya hani bir rivayet vardı, şu can cankesen önderliğindeki memursen tayfası 31 ocağa kadar tazminat çıkarıyorlardı. Ne oldu hani 31 ocak gelmedi mi daha ?
  • heavy snow altında mı electrikçiler çalışma yapıyordu başka gün bulamamışlar mı? İkincisi madem çalışma yapılıyor, o zaman diğer pistin ILSi arızalanınca çalışmayı durdurur , notamı iptal edip pisti kullanıma verir ve uçakları indirirsin. 5 dakika sürmez. Böyle sabotaj gibi çalışma mı olur. ILSi bozuk pisti temizleyip uçuşa açacağına, ILSi çalışan pisti temizleseydin ya, aklına mı gelmedi. sonra uçaklar inemeyince yok rvr şuydu , dikey görüş buydu. esenboğa ve ahlde işler iyi gitmiyor.Yöneticilerin ve Personelin dikkatini çekmek lazım. Ödül ceza sistemi acilen devreye sokulmalı. O divert eden uçakların masraflarını pisti açamayan ve ılsi devrede tutamayan personel ile iki ünite arasında koordineyi sağlayamayan yöneticilerin maaşlarından kesivereceksin bak bakalım bir daha pist kapanıyor mu, o ils öyle arızalı kalıyor mu.
  • Esbnin tüm pistlerinde ILS var. Biri bozuktu hadi ya diğerleri ? Kesin işin içinde çapanoğlu var yine.
  • ESB'de her iki pistte de ILS yok muydu, ikisi de mi bozuldu?
  • Bi esb ucagı da kayseri havalimanına divert etti eksik bilgi
  • Ohhh kebab ils yoksa vor yap oda yoksa ndb yap
  • Kedi şeronun işi buraya yaziyorum
  • otobüse binselerdi böyle sorun olmazdı.
  • Pegasus SAW-ESB inemeden geri döndü.
  • Eskiden ILS mi vardı. Pilotlar asker kökenli değildi demekkim yoksa ILS filan dinlemez inerlerdi.

Esenboğa Havalimanı'ndaki ILS sisteminde yaşanan arıza sebebiyle iki THY uçağı Samsun Çarşamba Havalimanı'na yönlendirildi.

Bu sabah saatlerinde yaşanan localizer arızası nedeniyle THY'nin TK2966 sefer sayılı Sabiha Gökçen-Ankara ve TK2126 sefer sayılı İstanbul-Ankara seferini yapan uçakları inişlerini gerçekleştiremedi.

Uçaklar Samsun Çarşamba Havalimanı'na yönlendirilirken arızanın saat 10.45 sıralarında giderildiği kaydedildi.

Airporthaber.com

Esenboğa'da ILS arızalandı, uçaklar inemedi

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Can sen ~ 8 yıl önce
Ya hani bir rivayet vardı, şu can cankesen önderliğindeki memursen tayfası 31 ocağa kadar tazminat çıkarıyorlardı. Ne oldu hani 31 ocak gelmedi mi daha ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komedi ~ 8 yıl önce
heavy snow altında mı electrikçiler çalışma yapıyordu başka gün bulamamışlar mı? İkincisi madem çalışma yapılıyor, o zaman diğer pistin ILSi arızalanınca çalışmayı durdurur , notamı iptal edip pisti kullanıma verir ve uçakları indirirsin. 5 dakika sürmez. Böyle sabotaj gibi çalışma mı olur. ILSi bozuk pisti temizleyip uçuşa açacağına, ILSi çalışan pisti temizleseydin ya, aklına mı gelmedi. sonra uçaklar inemeyince yok rvr şuydu , dikey görüş buydu. esenboğa ve ahlde işler iyi gitmiyor.Yöneticilerin ve Personelin dikkatini çekmek lazım. Ödül ceza sistemi acilen devreye sokulmalı. O divert eden uçakların masraflarını pisti açamayan ve ılsi devrede tutamayan personel ile iki ünite arasında koordineyi sağlayamayan yöneticilerin maaşlarından kesivereceksin bak bakalım bir daha pist kapanıyor mu, o ils öyle arızalı kalıyor mu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meydan mudurnde is yok ~ 8 yıl önce
Bravo ekibi meydan muduru Havaciliktan anlamiyor is yapmiyor yapmayida bilmiyor ucaklari buz kalibi kapli pistte insin dior kendisi pisitide temizlemiyor bunlardi yasadik bugunku olayda digerlerinden sadece biri bu adami alcaksin gorevden 55 yasnda adama bu saatten sonra egitim veremezsin anlamiyor yapamiyor net bilgidir.
Esb ~ 8 yıl önce
Esbnin tüm pistlerinde ILS var. Biri bozuktu hadi ya diğerleri ? Kesin işin içinde çapanoğlu var yine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fı , fe, fo ~ 8 yıl önce
O saatlerde heavy snow sebebiyle sadece 03 r açıktı. Ayrıca snow olmasa bile ilgili günün öğleninde sonlanacak olan 03l close due to electric construction notam ı vardı. Daha detaylı inceleyip çalışalım . Lafım geneledir efendim.
jon snow ~ 8 yıl önce
benim heavy snow diye bir kardeşim yok!!!
ILS ~ 8 yıl önce
ESB'de her iki pistte de ILS yok muydu, ikisi de mi bozuldu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eksik haber ~ 8 yıl önce
Bi esb ucagı da kayseri havalimanına divert etti eksik bilgi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 8 yıl önce
Ohhh kebab ils yoksa vor yap oda yoksa ndb yap

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilgi seviyesi. ~ 8 yıl önce
Belki de rvr 800 metre iken ve vertical visibility 002 iken hassas olmayan yaklaşmalar yapilamiyordur kim bilir. Anlatın da öğrenelim.
İsim / Rumuz ~ 8 yıl önce
Kedi şeronun işi buraya yaziyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rezalet ~ 8 yıl önce
otobüse binselerdi böyle sorun olmazdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
easybook ~ 8 yıl önce
Rezalet adlı kullanıcı arkadaş," Otobüsler, uçaklardan kullanışlı ve uçmak zaman kaybıdır." diyorsan otobüslerle ilgili haber sitelerinde takılmalısın. Yanlış adrestesin!
hardbook ~ 8 yıl önce
istediğim siteye girip yorum yaparım. özgürlük benim! faşizminize boyun eğmeden inandığımı savunmaya devam edeceğim!
Bak canim ~ 8 yıl önce
Fasist uygulamalara boyun eymeyecegim diye konusursan, agzinin payini veririz, ben seninle ilgilencegim. Imza: Hitler (Fasistin onde gideni)
yanlis yerdesin ~ 8 yıl önce
Rezalet arkadas, yanlis yerdesin, sen daha cok skuba dalis gibi sitelere takil. Senin havaciliktan caktigin yok, bircok airporthaber okuyucusu gibi. Belki aradigini su altinda bulursun.
doğru yer ~ 8 yıl önce
size sormadım doğru mu yanlış mı diye. istediğim yorumu yaparım. beğenmiyorsanız girmeyin siteye. ben sizin yorumlarını okuyorum. siz okumak istemiyorsanız girmeyin. yazmaya devam edeceğim. su altında da su üstünde de!!
Horse ~ 8 yıl önce
Pegasus SAW-ESB inemeden geri döndü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eskiden ~ 8 yıl önce
Eskiden ILS mi vardı. Pilotlar asker kökenli değildi demekkim yoksa ILS filan dinlemez inerlerdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sigirite ~ 8 yıl önce
900 metre rvr, vor minimalarinin altinda. askerler inis yaparlardi diyen hangi DANGOZ ise, gitsin TK nin Van kazasini okusun

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000