23 Ağustos 2014, Cumartesi 17:08:33

ESENBOĞA'DA FACİADAN DÖNÜLDÜ!

Türk Hava Yolları'nın 15:00'te havalanması gereken TK2151 sefer sayılı Ankara-İstanbul yolcu uçağı, havalanmak üzereyken kalkışını son anda iptal etti.
  • ucak en yuksek hiz olan isik hizindan geri donmus ;) en yuksek hiz nedemek? Ve bunu bi de plot anons edecek ucakta!? Yani haberin her yeri acayip. Ilkokul cocugu kompozisyon yazsa ancak bu kadar olur.
  • Dispatch/pilot:Yazik oldu brake unit ve lastiklere :) skinti yok V1 da abort etmisss
  • En yüksek hız, en yüksek atma kabiliyeti ;) hayatımda bu kadar atmasyon ve bu kadar ciddiyetsiz bir yazı görmedim hemde hürriyette yer almış inanamam...
  • bu haberi yazan gazetenin sahibinin damadı, THY'nin iç hatlarda ki tek rakib havayolunun sahibi olunca insan ister istemez bir ama diyor..
  • Pilot Galleyde namazmi kiliyordu acep?
  • Uçağın burnu kalktiktan sonra durmak mi?Bi ben durduramadim burnu lalktiktan sonra ucagi!22 yıl TSK da calis (İkmal Yarbay);13 yildir THY de devam et kalksin kendini bilmez farklı amaçlara hizmet eden insanlar bunu yazsin..Boyle bir dunya yok degerli okurlar..ATC arkadasim gerekli pros.uygulamis..V1 ve reject kavramlarini havacilikla ilgili olan herkes bilir.. Ortada facia felan yok.Herkes müsterih olsun..Thy yi karalamaktan vazgecin artik..üzerinde ŞANLI ALBAYRAK tasiyor dikkatinizi çekerim.(..... rumuzlu)kardeşim trafiğe cikinca önünde araçlar var diye isyan etmekle ayni şey yaptigin..Size tavsiyem 2 umzunuz üzerindeki yuvarlak uzvunuzu lütfen kullanmayi deneyin..hurmetler..
  • Abartmayın.bu isin fıtratında bu var.yok 4nm yok V1 sadece zamanlama cok manidar :))
  • Sıkıntı büyük hocam eğitim, denetim şart. Normal bir şey diyen arkadaşlar o uçakta olsaydı bu kadar relax yorum yazarmiydi bilemiyorum.
  • Geçmiş olsun. Herkes bilip bilmeden bir şeyler yazmış. Hep THY uçağı deniyor. Peki pass geçen öteki uçak kimmiş ? Bilen yok. Pass geçen uçağın pilotu bu olayı rapor etmiş mi ?, bilen yok. "Go Around" yapan uçağın nedeni neymiş ? Bilen yok. Belki de inişteki uçak sol piste yaklaşırken, THY uçağına sağ pistten kalkış izni verildi, bu durumda ATC hatalı denilebilir mi ?. Bilen yok. Eğer ESB için paralel pistlerin iniş - kalkış prosedürü eş zamanlı işlemlere izin veriyorsa nasıl hemen ATC'yi linç edersiniz. Önce olayı tam analiz edip anlamak gerek. Herkese saygılar.
  • Hava trafik kontroloru bu gec kalan ucagin biran once kalkma istegi oldugundan belkide ucagi once kaldrmak istedi belkide istedigi zaman suresinde pilot kalkisina baslayamadi ki piste ucagi bazen aliriz yalniz ! gelen ucagin bilgisini veririz pilot kabul ederse kalkis icn onay veririz ve inise gelen ucakta yeterli ayirmann altina dustugu bir durum ortaya cikmis sonucta kontrolorde kalkisi iptal etmis eminiyet icin kontrolor arkdasima teskkur ediyorum tum havacilik camiasina dikkatli emniyetli ucuslar iyi calismalar diliorum

Türk Hava Yolları'nın 15:00'te havalanması gereken Ankara-İstanbul yolcu uçağı, havalanmak üzereyken kalkışını son anda iptal etti. Hürriyet'te yer alan habere göre; kalkış yapacak THY uçağı ile o sırada iniş yapan başka bir uçak kulenin uyarısı üzerine çarpışmanın eşiğinden döndü.

Türk Hava Yolları'nın 15:00'te havalanması gereken TK2151 sefer sayılı Ankara-İstanbul yolcu uçağı, havalanmak üzereyken kalkışını son anda iptal etti. Aprona dönen uçaktaki yolcular bir süre panik içinde bekledi.

EN YÜKSEK HIZDAN GERİ DÖNÜLDÜ

Bir süre sonra pilotun anonsu duyuldu: Kule tavsiyesi üzerine en yüksek hızdan geri döndük.

Bu anons sonrası uçakta şaşkınlık ve panik yaşandı.

Uçakta, saat 14:00'te yapılması gereken ancak kuş sürüleri tehlike yarattığı için iptal edilen Ankara-İstanbul seferi yolcularının olması ve ikinci iptali yaşamaları huzursuzluğu arttırdı.

ÇARPIŞMAYA SANİYELER KALMIŞTI

Yapılan ikinci anonsla facianın eşiğinden dönüldüğü ortaya çıktı.

Buna göre; uçak kalkış için pistte en yüksek hıza ulaştığı sırada başka bir uçak iniş yapmak üzereydi ancak teknik bir nedenle pisti pas geçmek zorunda kaldı. İşte tam bu sırada Ankara-İstanbul uçağı havalanıyordu. Kulenin anonsuyla kalkış son anda engelledi. Yani Ankara'da az kalsın feci bir kaza yaşanacaktı. İki uçak havada çarpışmaktan saniyelerle kurtuldu.

THY UÇAĞINDA BÜYÜK PANİK

"ÖLÜMDEN DÖNMÜŞÜZ"


Bu gerçeği öğrenen yolcular şaşkın bakışlar içerisinde birbirlerine "Ölümden dönmüşüz" dedi. Birçoğu yakınlarını aynı cümleyle aradı: "Ölümden dönmüşüz..."

THY'DEN AÇIKLAMA

THY'nin olayla ilgili olarak saat 16:15 itibarıyla yaptığı açıklamada uçağın 30 dakika içinde kalkacağı bilgisi verildi. THY, havalanmak üzereyken geri dönen uçakta yapılan anonsun içeriğiyle ilgili doğru bilginin Devlet Hava Meydanları İşletmeleri'nden alınabileceğini belirtti. (Hürriyet)

ESENBOĞA'DA FACİADAN DÖNÜLDÜ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (47)

Haber(!) ~ 10 yıl önce
ucak en yuksek hiz olan isik hizindan geri donmus ;) en yuksek hiz nedemek? Ve bunu bi de plot anons edecek ucakta!? Yani haberin her yeri acayip. Ilkokul cocugu kompozisyon yazsa ancak bu kadar olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Dispatch/pilot:Yazik oldu brake unit ve lastiklere :) skinti yok V1 da abort etmisss

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şakamısınız??? ~ 10 yıl önce
En yüksek hız, en yüksek atma kabiliyeti ;) hayatımda bu kadar atmasyon ve bu kadar ciddiyetsiz bir yazı görmedim hemde hürriyette yer almış inanamam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 10 yıl önce
bu haberi yazan gazetenin sahibinin damadı, THY'nin iç hatlarda ki tek rakib havayolunun sahibi olunca insan ister istemez bir ama diyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Galleyde ~ 10 yıl önce
Pilot Galleyde namazmi kiliyordu acep?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cp*_37 ~ 10 yıl önce
Uçağın burnu kalktiktan sonra durmak mi?Bi ben durduramadim burnu lalktiktan sonra ucagi!22 yıl TSK da calis (İkmal Yarbay);13 yildir THY de devam et kalksin kendini bilmez farklı amaçlara hizmet eden insanlar bunu yazsin..Boyle bir dunya yok degerli okurlar..ATC arkadasim gerekli pros.uygulamis..V1 ve reject kavramlarini havacilikla ilgili olan herkes bilir.. Ortada facia felan yok.Herkes müsterih olsun..Thy yi karalamaktan vazgecin artik..üzerinde ŞANLI ALBAYRAK tasiyor dikkatinizi çekerim.(..... rumuzlu)kardeşim trafiğe cikinca önünde araçlar var diye isyan etmekle ayni şey yaptigin..Size tavsiyem 2 umzunuz üzerindeki yuvarlak uzvunuzu lütfen kullanmayi deneyin..hurmetler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fo ~ 10 yıl önce
gayet normal bısey saygılar sunarım hocam. havacılıgın h sını bılmeyenler sallıyor burda. ıslerı guclerı muhalefet thy batsın bunlar kına yakar oyle muhalefet bunlar
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Abartmayın.bu isin fıtratında bu var.yok 4nm yok V1 sadece zamanlama cok manidar :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ghost ~ 10 yıl önce
Sıkıntı büyük hocam eğitim, denetim şart. Normal bir şey diyen arkadaşlar o uçakta olsaydı bu kadar relax yorum yazarmiydi bilemiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 10 yıl önce
Geçmiş olsun. Herkes bilip bilmeden bir şeyler yazmış. Hep THY uçağı deniyor. Peki pass geçen öteki uçak kimmiş ? Bilen yok. Pass geçen uçağın pilotu bu olayı rapor etmiş mi ?, bilen yok. "Go Around" yapan uçağın nedeni neymiş ? Bilen yok. Belki de inişteki uçak sol piste yaklaşırken, THY uçağına sağ pistten kalkış izni verildi, bu durumda ATC hatalı denilebilir mi ?. Bilen yok. Eğer ESB için paralel pistlerin iniş - kalkış prosedürü eş zamanlı işlemlere izin veriyorsa nasıl hemen ATC'yi linç edersiniz. Önce olayı tam analiz edip anlamak gerek. Herkese saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ee ~ 10 yıl önce
esenboğada bakım nedeniyle tek pist kullanılıyor
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hava trafik kontroloru bu gec kalan ucagin biran once kalkma istegi oldugundan belkide ucagi once kaldrmak istedi belkide istedigi zaman suresinde pilot kalkisina baslayamadi ki piste ucagi bazen aliriz yalniz ! gelen ucagin bilgisini veririz pilot kabul ederse kalkis icn onay veririz ve inise gelen ucakta yeterli ayirmann altina dustugu bir durum ortaya cikmis sonucta kontrolorde kalkisi iptal etmis eminiyet icin kontrolor arkdasima teskkur ediyorum tum havacilik camiasina dikkatli emniyetli ucuslar iyi calismalar diliorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sen atc misin ~ 10 yıl önce
sen atc misin yoksa kendi aleminde mi uçuyorsun? kim kime son yaklaşmada uçak varken izin veriyor. insiyatif kulededir son yaklşamada uçak varken piste uçak ister alır ister almaz, kimseye de sormaz. tek soracagı varsa yerdeki uçağa hızlı kalkış sorar onu da son yaklamasdaki uçak 4 milden yakında ki ankara bunu pek yapmaz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000