04 Mayıs 2015, Pazartesi 16:23:35

ESENBOĞA İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Ankara'dan direkt uçuşların artırılması amacıyla yapılan toplantıda çalışma grubu oluşturuldu.
  • Thy belescilerden biktigi icin Ankara ya sefer koymuyordur, jfk ya 600 dolara bilet alip business ucmak cok tatli tabiki ;)
  • Transit afrika ve ortadoğu olmasa uçaklarımız yarın yarı yarıya boşalır. Dış hat yolcularımızın %37 sinin transit olduğunu hatırlatmakta fayda var.
  • Esenboğa Havalimanından dış hat tarifeli seferlerin başlatılabilmesi için öncelikle yolcu potansiyelinin oluşturulabilmesi amacıyla kapsamlı bir seferberliğin başlatılması; Ankara’da turistlerin ilgisini çekebilecek Kapadokya, Hattuşaş, Beypazarı, Amasya gibi tarihi ve görsel yerlerle birlikte Melen Çayında rafting turu, Abant, Yedigöller vb. paket programların hazırlanarak yurt dışında pazarlanması, yabancı öğrencilere eğitim imkanının sunulması, kaplıca turizmi ve hastane sağlık hizmetlerinde yabancılara paket programlar; ziraat, sportif, sanatsal, kültürel, fuar, kongre, toplantı vb. organizasyonların artırılması, alışveriş kampanyaları gibi yollarla şehrin canlandırılarak cazibe merkezi haline getirilmesi gerekiyor. Tüm bunlardan sonra hedef kitlenin belirlenmesi ve sefer yapılması planlanan şehirlerdeki uluslararası fuar ve organizasyonlarda tanıtım ve pazarlamanın yapılması son derece önem arz ediyor. Dubai örneğinin iyi incelenmesi yapılabilecek işler için iyi bir rehber olur.
  • Yolcu çıkmaz diye burda atıp tutan klavye kahramanları nerde gözüm onları arıyor, bu rakamlar üzerine yazamazlar tabi. ESB-IST arası bilet fiyatlarının kazık olmasından dolayı aktarma yerine otobüsle İstanbul'a giden bir o kadar kişi daha vardır onlar emin olsunlar.
  • İst gelen yolcular sanki istanbula mi geliyo direk ucus olmadigi icin geliyorlar..Qatar her gun sefer yapiyo doha.. insanlar memnun istanbulun yogunlugunu gormedikleri icin Bence THy hizmet icin sefer koymasi lazım..
  • Ankara THY nin ikinci üssü olmak zorunda. Bundan sadece THY değil Türkiye de karlı çıkar.
  • New Yorktan Ankaraya direk kurtarmaz. Çünkü ABD hattında Türklermi uçuyor sanıyorsunuz? 300 yolcudan 20-30 u Türk. Geri kalanı Ortadoğu ve Pakistan, İran vs yolcuları. Bunlar direk Ankaraya uçsalar, sonra ülkelerine nasıl gidecekler? Yani biraz gerçekçi olun. THY şu anda ABD de çok yere uçuyor diye, yolcularının Türk olduğunu sanmayın. Hep toplama kampındaki tipteki yolculardan oluşuyor. İnsan uçaktaTürk gördümü, azıcık kaliteli bir yolcu gördüm diye seviniyor. Ben senede 4-5 defa bu hattı uçtuğum için tecrübelerime dayanarak konuşuyorum.
  • Yaşlı, Engelliler ve Çocuklu Aileler için Aktarmalı Uçuşlar çok zor oluyor. Sırf bu sebepten diğer Ucuz Şirketler işe Uçmak zorunda kalanlar var ve Haftanın her günü maalesef yine direk uçuş bulunmuyor Ankaraya.. Köln Ankara da olursa çok iyi olurdu..
  • Zorlamayla bu işler olmuyor. Gerçekçi olalım. İstanbul'un yükünün azalması elbette iyi olur ama Hesabı doğru yapılmalı. Sonuçta birçok yerde havaalanı var ve İstanbul bağlantılı.
  • Dun yine amsterdam-ankara yaptim, lufthansa ile munih aktarmali. Bir de cocukla geldigim icin 2 kere eziyet cekiyorum. Zaten her seferinde cocuga gore saatleri uyarladigim icin en ucuz ucuslari tercih edemiyorum. Eger thy eskisi gibi direkt ucuslari baslatirsa 3e 5e bakmadan direkt ucusu tercih ederim. Ankara, cevre illere gelen/giden gurbetcileri de icine cekebilecek bir potansiyele sahip. Havaalanina metro olmamasi cok buyuk eksiklik. Tren garindan havaalanina metro yapilmis olsaydi, cevre illerdeki insanlar icin de daha kolay ulasim saglanirdi. THY, istanbul'da 2 base ile devam ediyor ama herhangi bir problemde butun operasyon aksiyor. Lufthansa gibi 3 base yapip, havaalanlarindaki olasi aksakliklarda olusabilecek riski de daha az bir duzeye cekebilir. Anadolu jet ile ankara'ya toplanan musteri, dogru saatlerde planlanan yurtdisi ucuslarla, Avrupa'nin buyuk kentlerine dagitilabilir. Umarim kisa zamanda bir ilerleme kaydedilebilir bu konuda.

Ankara'dan direkt uçuşların artırılması amacıyla yapılan toplantıda çalışma grubu oluşturuldu.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir'in ev sahipliğinde yapılan toplantıya, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özkan Poyraz, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, THY Genel Müdürü Temel Kotil, TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer ve diğer ilgililer katıldı.

Özdebir, ASO'da yaklaşık 1 saat süren toplantının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'dan bazı illere ve ülkelere direkt uçuşların gerçekleştirilmesi amacıyla 2009'da TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında çalışma yaptıklarını ve uçuşların artırılmasıyla ilgili karar alındığını söyledi. Söz konusu kararlar doğrultusunda Ankara'dan direkt uçuş sayısının 400'den 600'e çıktığını, yolcu trafiğinde de yüzde 18'lik artış olduğunu ifade eden Özdebir, "Ancak daha sonra THY bu uçuşların bir kısmını geri çekmek mecburiyetinde kaldı. Ankara'da ucuz uçuş yapmak için Anadolujet ile yurtdışına uçuşları yapmak istediler. Söz konusu havayolu şirketi de gerek hizmet gerekse koltuk rahatlığı açısından müşteriyi tatmin etmediği için insanlar, Ankara'dan uçmak yerine İstanbul aktarmalı THY ile uçmayı tercih ettiler. Bu yanlışın tekrar yapılmaması lazım" diye konuştu.

Geçen yıl yaptıkları çalışmaya göre 875 bin yolcunun Ankara'dan İstanbul aktarmalı yurtdışına uçtuğunu ifade eden Özdebir, bu rakamın Ankara için önemli olduğunu belirtti.

Özdebir, Ankara'nın 5 milyonluk bir şehir olarak düşünülmemesi gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Ankara mücavir illeriyle beraber 13 milyon potansiyeli olan bir şehir. Hızlı tren bağlantılarının da artmasına bağlı olarak insanlar, Yozgat, Konya gibi çevre illerden Ankara'ya gelip uçmayı tercih edeceklerdir. Ankara Ticaret Odası da Ankara'nın mücavir illerinin oda başkanlarının bu konudaki taleplerini toplamış. Bu da görüşlerimizin doğru olduğunu göstermekte. Ankara'dan THY'nin uçması lazım. Bu toplantıda, THY Genel Müdürü Temel Kotil, önümüzdeki yıllarda Anadolujet'in uçaklarını revize edeceği ve kalitesinin artacağı gibi taahhütlerde bulundu."

İstanbul'un hava ulaşımı açısından dünyanın kavşak noktalarından biri olduğunu ifade eden Özdebir, Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarının kapasitelerinin üzerinde yoğunluk taşıdıklarını, bu nedenle de uçakların iniş ve kalkışta sıraya girmeleri nedeniyle ciddi zaman kayıplarının yaşandığını söyledi. Özdebir, Ankara'ya gelen heyetlerin direkt uçuş olmaması nedeniyle şikayette bulunduklarını anlattı.

Özdebir, Ankara'ya direkt uçuşların artırılmasını isteyerek, bu konuda ASO, ATO ve sivil toplum örgütleri olarak kendilerine düşen görevleri yerine getirmeye hazır olduklarını dile getirdi.

THY Genel Müdürü Kotil, DHMİ Genel Müdürü Yıldırım, Sivil Havacılık Genel Müdürü Ekşi'nin de aralarında bulunduğu bir çalışma grubu oluşturulduğunu belirten Özdebir, "Söz konusu çalışma grubu, frekansların sıklaştırılması için neler yapılması gerektiği konusunda daha detaylı çalışma yapacak" dedi.

Potansiyeli olan ülkeler

Ankara'dan şu anda 18 destinasyona çeşitli havayollarının uçuşları olduğunu ama bunun artırılması gerektiğini ifade eden Özdebir, şunları kaydetti:

"Mesai günleri içinde Londra'ya gidecek potansiyel var. 36 bin kişi Londra'ya gidiyorsa bunlar tekrar Ankara'ya dönecekler. Hollanda'ya geçen sene 40 bin 731 kişi uçmuş. Bu da aşağı yukarı 270 uçak eder. Bunlar İstanbul aktarmalı uçanların sayısı. Şu anda potansilyeli olan ilk Amsterdam (Hollanda), Londra (İngiltere), Paris (Fransa), Viyana (Avusturya), Brüksel (Belçika), Stockholm (İsveç), Düseldorf ve Frankfurt (Almanya), New York (ABD) ve Bakü'ye (Azerbeycan) uçuşların Ankara'dan sayılarını artırmak, olmayanların da uçuşlarının koyulmasını istiyoruz."

ESENBOĞA İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (45)

jalapeno ~ 9 yıl önce
Thy belescilerden biktigi icin Ankara ya sefer koymuyordur, jfk ya 600 dolara bilet alip business ucmak cok tatli tabiki ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Transit afrika ve ortadoğu olmasa uçaklarımız yarın yarı yarıya boşalır. Dış hat yolcularımızın %37 sinin transit olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gezgin ~ 9 yıl önce
Esenboğa Havalimanından dış hat tarifeli seferlerin başlatılabilmesi için öncelikle yolcu potansiyelinin oluşturulabilmesi amacıyla kapsamlı bir seferberliğin başlatılması; Ankara’da turistlerin ilgisini çekebilecek Kapadokya, Hattuşaş, Beypazarı, Amasya gibi tarihi ve görsel yerlerle birlikte Melen Çayında rafting turu, Abant, Yedigöller vb. paket programların hazırlanarak yurt dışında pazarlanması, yabancı öğrencilere eğitim imkanının sunulması, kaplıca turizmi ve hastane sağlık hizmetlerinde yabancılara paket programlar; ziraat, sportif, sanatsal, kültürel, fuar, kongre, toplantı vb. organizasyonların artırılması, alışveriş kampanyaları gibi yollarla şehrin canlandırılarak cazibe merkezi haline getirilmesi gerekiyor. Tüm bunlardan sonra hedef kitlenin belirlenmesi ve sefer yapılması planlanan şehirlerdeki uluslararası fuar ve organizasyonlarda tanıtım ve pazarlamanın yapılması son derece önem arz ediyor. Dubai örneğinin iyi incelenmesi yapılabilecek işler için iyi bir rehber olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yolcu çıkmaz diye burda atıp tutan klavye kahramanları nerde gözüm onları arıyor, bu rakamlar üzerine yazamazlar tabi. ESB-IST arası bilet fiyatlarının kazık olmasından dolayı aktarma yerine otobüsle İstanbul'a giden bir o kadar kişi daha vardır onlar emin olsunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
İst gelen yolcular sanki istanbula mi geliyo direk ucus olmadigi icin geliyorlar..Qatar her gun sefer yapiyo doha.. insanlar memnun istanbulun yogunlugunu gormedikleri icin Bence THy hizmet icin sefer koymasi lazım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ankara THY nin ikinci üssü olmak zorunda. Bundan sadece THY değil Türkiye de karlı çıkar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
New Yorktan Ankaraya direk kurtarmaz. Çünkü ABD hattında Türklermi uçuyor sanıyorsunuz? 300 yolcudan 20-30 u Türk. Geri kalanı Ortadoğu ve Pakistan, İran vs yolcuları. Bunlar direk Ankaraya uçsalar, sonra ülkelerine nasıl gidecekler? Yani biraz gerçekçi olun. THY şu anda ABD de çok yere uçuyor diye, yolcularının Türk olduğunu sanmayın. Hep toplama kampındaki tipteki yolculardan oluşuyor. İnsan uçaktaTürk gördümü, azıcık kaliteli bir yolcu gördüm diye seviniyor. Ben senede 4-5 defa bu hattı uçtuğum için tecrübelerime dayanarak konuşuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Super ~ 9 yıl önce
Dostum supersin. Sanki THY butun ucuslarini ESB den yapacaksa anlaminda bir yorum gondrmissin.Merak etme senden daha cok bu hatta ucan Anadolu yolcusu var
serap ~ 9 yıl önce
Yaşlı, Engelliler ve Çocuklu Aileler için Aktarmalı Uçuşlar çok zor oluyor. Sırf bu sebepten diğer Ucuz Şirketler işe Uçmak zorunda kalanlar var ve Haftanın her günü maalesef yine direk uçuş bulunmuyor Ankaraya.. Köln Ankara da olursa çok iyi olurdu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Zorlamayla bu işler olmuyor. Gerçekçi olalım. İstanbul'un yükünün azalması elbette iyi olur ama Hesabı doğru yapılmalı. Sonuçta birçok yerde havaalanı var ve İstanbul bağlantılı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Dun yine amsterdam-ankara yaptim, lufthansa ile munih aktarmali. Bir de cocukla geldigim icin 2 kere eziyet cekiyorum. Zaten her seferinde cocuga gore saatleri uyarladigim icin en ucuz ucuslari tercih edemiyorum. Eger thy eskisi gibi direkt ucuslari baslatirsa 3e 5e bakmadan direkt ucusu tercih ederim. Ankara, cevre illere gelen/giden gurbetcileri de icine cekebilecek bir potansiyele sahip. Havaalanina metro olmamasi cok buyuk eksiklik. Tren garindan havaalanina metro yapilmis olsaydi, cevre illerdeki insanlar icin de daha kolay ulasim saglanirdi. THY, istanbul'da 2 base ile devam ediyor ama herhangi bir problemde butun operasyon aksiyor. Lufthansa gibi 3 base yapip, havaalanlarindaki olasi aksakliklarda olusabilecek riski de daha az bir duzeye cekebilir. Anadolu jet ile ankara'ya toplanan musteri, dogru saatlerde planlanan yurtdisi ucuslarla, Avrupa'nin buyuk kentlerine dagitilabilir. Umarim kisa zamanda bir ilerleme kaydedilebilir bu konuda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000