19 Ekim 2011, Çarşamba 07:45:15

ESAC ESKİŞEHİR'DE TOPLANDI

Eskişehir Havacılık Kümesi'nin (ESAC) 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.
  • wet lease bir CRJ ile AOE base ucuslara baslamaktan baska bir seyin onemi kalmadi. Eskisehir yolcusu THY nin eline mahkum edilemez. Haydi Eskisehir gucunu gosterme zamani gelmistir...
Eskişehir’deki havacılık firmalarını bir araya getirmeyi başaran küme, yaptığı genel kurulla Eskişehir’deki havacılık sanayinin geliştirilmesi için yapılabileceklerini anlattı. Küme, üyelerinin gelişimi için uluslararası projeler üretecek. Bu kapsamda Eskişehir Havacılık Kümesi Derneği’nin uluslararası etkinliklerde tanınırlığının sağlanmasına yönelik üye şirketlere sektörel uluslararası pazarlama danışmanlığı hizmeti verilecek. Bu sayede gerek iş kümesinin gerekse üye işletmelerin hedef pazarlarda pazarlama yapmalarına katkı sağlanacak ve uluslararası rekabet edebilirlik düzeylerinin artırılmasına katkıda bulunulacak. Genel kurulda Divan Başkanlığı'na oy birliği ile seçilen Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Özaydemir, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Havacılık sektörünün Eskişehir için büyük öneme sahip olduğunu belirterek, “Burada bulunan, havacılık ve savunma sanayi alanın da çalışan firmalarımız sadece ülkemizde değil dünya çapında işlere imza atmaktadır. Kurulan küme ile bir araya gelen bu firmalarımız yerli üretimi konuştuğumuz bu günlerde eminiz büyük işler başaracaktır. Hedefimiz 3 yıl içinde rekabet içinde işbirliği ile 5 kat büyümek olmalıdır. ESO olarak öncülük yaptığımız kümemizin başarılı işler yapacağına, şehrimizi bir adım daha ileriye taşıyacağına inancımız tamdır” dedi.
 
Toplantıda konuşan ESAC Başkanı Akın Duman’da 7 aydır çalışmalarını sürdüren derneğinin 9 üye ile çıktığı yola bu gün 23 üyesi ile devam ettiğini ifade ederek, “İlerleyen zaman içerisinde üye sayımız daha da artacaktır. Türkiye’de süren önemli savunma ve havacılık projelerinde yer alan şehrimizdeki firmalarımız işbirliği ile artacak olan potansiyelleri ile daha da büyük işler başaracaktır. Yerli uçak ve yerli helikopter projelerinde önemli görevler üstlenebilecek kabiliyetlere sahibiz" diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından yapılan açık oylama seçiminde ESAC’ın Yönetim Kurulu üyelikleri Akın Duman, Şenay İdil, Zeynal Aksoy, Kenan Işık, Sinan Musubeyli, A. İhsan Karamanlı, Adanan Canseven, Cumhur Turan ve Akademik Üye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Cavcar'dan oluştu.
ESAC ESKİŞEHİR'DE TOPLANDI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
wet lease bir CRJ ile AOE base ucuslara baslamaktan baska bir seyin onemi kalmadi. Eskisehir yolcusu THY nin eline mahkum edilemez. Haydi Eskisehir gucunu gosterme zamani gelmistir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000