15 Ocak 2009, Perşembe 08:01:58

Erzurum'da uçuşlara kampanya dopingi!

Kış mevsiminde havayolu seyahati yapanların sayısının adeta dibe vurduğu Erzurum’da, havayolu şirketleri de kampanya yarışına girdi.
  • Acentamı indirmiş fiyatları öyle gibi olmuş haber :) nası indiriliyosa bizde indirelim yaw .)

Uçak bilet fiyatlarını 125 TL’den 49 TL’ye çeken havayolu şirketleri, ekonomik durgunluğu aşabilmek için vatandaşın cebine hitap ederken, seçimler öncesinde Ankara’yı mesken tutan siyasetçiler bile canlılığı sağlayamadı.
HAVA ULAŞIMI İÇİN KAMPANYA

Özel bir havayolu şirketinin Erzurum Yetkili Acentesi olan Hanifi Alemdar, Erzurum’da son bir ay içerisinde havayolu seyahatini tercih edenlerin sayısında düşüş yaşandığını söyledi. Taleplerdeki azalmanın sebebini kış mevsimine bağlayan Alemdar, “Uçaklar Erzurum’a dolu geliyor, ancak boş kalkıyor. Bu duruma bir hal çare bulabilmek için mecburen kampanyalar düzenlemeye başladık. 125 TL’den satışa sunduğumuz biletleri, 49 TL’ye varan fiyatlara kadar indirdik” dedi. Ocak ayının sonuna kadar devam edecek olan kampanyanın, havayolu seyahatine olan ilgiyi yeniden artırmasını beklediklerini kaydeden Alemdar, 7 Ocak’ta başlayan kampanyanın şimdiden büyük dikkat çektiğini dile getirdi.

TALEP ORANI, ŞİRKETLERİN TARİFELERİNİ BELİRLİYOR

Erzurum’da yıllar önce sadece Türk Hava Yolları’na ait uçakların iniş-kalkış yaptıklarını ve yolcu taşıdıklarını hatırlatan Hanifi Alemdar, havayolu taşımacılığına gösterilen ilginin, havayolu şirketlerinin iştahını kabarttığını anlattı.

Alemdar, “Havayolu şirketleri, filo dağılımlarını illerden gelen taleplere göre şekillendiriyorlar. Bir şehirde havayolu taşımacılığına gösterilen ilgi ne kadar büyük olursa, o şehre yönelen uçak ve şirket sayısı da artıyor. Bugün yanı başımızdaki Trabzon Hava Limanı’nda faaliyet gösteren çok sayıda havayolu şirketi var. 2011 öncesinde havayolu firmalarının ilgisini ilimize çekmeli ve Türkiye’nin sayılı hava limanlarından olan tesislerimizi tam kapasite değerlendirmeliyiz. Biz buna büyük önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

Erzurum halkının uçakla yolculuk etmeyi yavaş yavaş alışkanlık haline getirdiğine vurgu yapan Alemdar, kış mevsiminde düşen yolcu sayısını da, kampanyalarla artırmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Erzurum'da uçuşlara kampanya dopingi!

Yorumlar

Aymila ~ 15 yıl önce
Acentamı indirmiş fiyatları öyle gibi olmuş haber :) nası indiriliyosa bizde indirelim yaw .)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000