23 Şubat 2012, Perşembe 20:58:59

ERZİNCAN HAVAALANI'NDA BOMBA PANİĞİ

Erzincan Havaalanı bekleme salonunda unutulan çanta paniğe neden oldu. Terminal binası boşaltılırken, yolcular apronda bekletildi. Fünye yardımıyla patlatılan çantadan giyim eşyası çıktı.
Edinilen bilgiye göre, Erzincan-İstanbul seferini yapan uçağın kalkmasının ardından havalanı bekleme salonunun içerisindeki koltukların altında bir çanta olduğu fark edildi. Sahipsiz olduğu anlaşılan çantanın çevresinde güvenlik tedbiri alınırken, olay yerine çağırılan bomba imha uzmanı tarafından çanta incelendi.

Bu sırada saat 13.10'da Erzincan'dan kalkacak olan ikinci uçağın kalkışına izin verilmedi. Yolcular apronda bekletildi. Havalanına giriş yapmak isteyen vatandaşların araçları da içeri alınmadı.

Bekleme salonunda bulunan çanta bomba imha uzmanı tarafından kancalı ip yardımıyla iç hatlar girişine çıkartıldı. Burada fünye yardımıyla patlatılan çantanın içerisinden askeri ve sivil giysiler çıktı. Heyecanlı dakikaların ardından yolcular tekrar dışarı çıkartılarak X-Ray cihazından geçtikten sonra aprona alındı.

Çantanın tezkeresini alarak memleketine dönmek üzere havaalanına gelen ve uçuş saatine kadar şehri gezmeye çıkan bir yolcuya ait olduğu öğrenildi.

Uçakta bulunan yolculardan Bülent Demir, kontrole girdikten sonra bir şüpheli çanta olduğunun söylendiğini ve diğer yolcularla birlikte dışarı aprondan çıkarıldıklarını söyledi.

Yolcu uçağı yaklaşık 45 dakikalık beklemenin ardından Erzincan'dan havalandı.
ERZİNCAN HAVAALANI'NDA BOMBA PANİĞİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000