19 Ağustos 2008, Salı 08:07:46

Ermenistan'a 'hava' jesti!

Türkiye’nin, Kafkasya’da Rusya ile Gürcistan arasında yaşanan savaş nedeniyle, Ermenistan’a son derece önemli bir jest yaptığı ortaya çıktı.

Ankara, Gürcistan’ın ihtiyaç duyduğu insani yardımın bu ülkeye hava yoluyla ulaştırılmasına katkıda bulunmak ve Gürcistan’dan ayrılmak isteyenlerin Erivan üzerinden uçuşlarında kolaylık sağlamak için Türkiye Hava Sahası’nda Ermenistan’a uygulanan kotayı esnekleştirdi.

Türkiye’nin bu kararı almasında, Gürcistan’dan ayrılmak isteyenlerin Azerbaycan’a geçerek Bakü Havaalanı’nda yığılmalara neden olması da önemli rol oynadı. Normalde İstanbul ve Trabzon’dan Erivan’a yapılan "charter uçuşlara" izin veren Türkiye, bölgeden ayrılmak isteyenlerin Erivan üzerinden de uçuş yapabilmelerini sağlamak için hava sahasında Ermenistan’a karşı uyguladığı kotayı gevşetti. Buna göre, Ermenistan’a giden veya bu ülkeden gelen tüm uçuşlara gerekli uçuş izni kolaylıkla verildi. Savaş öncesi Türkiye’nin uyguladığı kota nedeniyle, Avrupa ülkeleri çoğunlukla Gürcistan ve Rusya hava sahalarını kullanıyordu. Türkiye’nin bu uygulamasının Erivan’da 6 Eylül’de yapılacak Ermenistan-Türkiye maçına kadar devam edip etmeyeceği ise belli değil. Maç tarihine kadar bu uygulama devam ederse, Türkiye’den Erivan’a havayoluyla ulaşım kolay hale gelebilecek. Tiflis ve Batum havaalanları trafiğe açıldığından, uygulamanın devam edip etmeyeceğine dair bir kararın bulunmadığı da belirtildi.

Diğer taraftan Başbakan Tayyip Erdoğan, yarın günübirlik ziyaret yapacağı Bakü’de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le biraraya gelecek.

 

Ermenistan'a 'hava' jesti!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000