16 Ekim 2012, Salı 10:18:00

ERMENİSTAN UÇAĞIYLA İLGİLİ NE DEDİLER?

Ermenistan'a ait Erivan-Halep seferini yapan kargo uçağının Erzurum'a iniş yapmasıyla ilgili dün hükümetten gelen farklı yöndeki beyanlar kafaları karıştırdı. Akıllarda şu soru kaldı; "Uçak teknik iniş mi yaptı, yoksa inişe zorlandı mı?"
  • valla bakanlar ve burokratlar basbakan ne sacmalayacak diye beklemeden demecler verip ofsaytte kaliyorlar surekli, bence bir sure butun kabine basin soru sorunca "ben bilmem beyim bilir" desin de daha az komik duruma dussunler

 

İŞTE KONUYA İLİŞKİN YAPILAN AÇIKLAMALAR...
 
BAŞBAKAN ERDOĞAN: "BAZI İHLALLER VARDI"
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Erzurum'a teknik iniş yapan Ermenistan 'a ait uçağa ilişkin yapmış olduğu açıklamada, “Burada yine bazı ihlaller sebebiyle bu indirilme işlemi gerçekleştirildi. Fakat yapılan aramalar neticesinde herhangi bir sıkıntı doğuran netice olmadığı için tekrar uçağa yol verildi ve kendisi belirlediği istikametinde yola çıkmış oldu” dedi.
 
BAŞBAKAN YARDIMCISI BÜLENT ARINÇ: "İNDİRİLDİ, İNCELENDİ"
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ermenistan uçağının Erzurum Havaalanı'nı indirilmesiyle ilgili olarak, "Ermenistan tarafından şu beyan edilmişti: İnsanı yardım amacıyla Halep'e gidiyor. Ama uçak indirildi, incelendi ve bu beyanın doğru olduğu anlaşıldı. Uçağın havalanmasına müsaade edildi. Demek ki biz bu konuda çok ciddiyiz, çok iyi takip ediyoruz işimizi ve görevimizi yapıyoruz." dedi.
 
DIŞİŞLERİ BAKANI AHMET DAVUTOĞLU: "TEKNİK İNİŞ ŞARTIYLA İZİN VERİLMİŞTİ"
 
Erivan-Halep seferini yapan Ermenistan uçağının Erzurum’a iniş yapmasıyla ilgili bilgi veren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ermenistan'ın, 10 Ekim'de uçuş izni talep ettiğini, Türkiye'nin de uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde teknik iniş şartıyla buna izin verdiğini dile getirmişti. 
 
Bunun hukuk kuralları çerçevesinde ve rutin bir uygulama olduğunu belirten Davutoğlu, "Uçakta şimdilik insani yardım malzemesi dışında herhangi bir şey tespit edilmedi. İkinci incelemeden sonra uçak yoluna devam edebilecek. Türkiye bundan sonra da Suriye'ye gönderilecek insani yardımlara hiçbir engel çıkarmayacaktır. İçeriği belli olmayan yüklere ise aynı tutumu sergileyecektir." ifadesini kullandı. 
 
ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI BİNALİ YILDIRIM: "TEKNİK İNİŞ"
 
Ermenistan'dan kalkan uçağın Erzurum'a 'teknik iniş' yaptığını ifade eden Bakan Binali Yıldırım şöyle konuşmuştu: "Teknik iniş ne demek? Pilotun, kendi rızasıyla, arzusuyla iniş talebinde bulunmasıdır. Olay budur. Şu andaki bilgi bu. Teknik inişin havacılıktaki tanımı, pilotun herhangi bir ihtiyaç duyması halinde iniş yapmak istemesidir. Erzurum Havalimanı'na iniş talebinde bulunmuş, bu talebi de uygun görülmüştür."
 
Uçağın inmesine izin verildiğini söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti: "Uçağın inişi neden uygun görülmüş? Biliyorsunuz biz dünden itibaren Suriye tescilli uçaklara hava sahamızı kapattık. Tamamen kapattık.. Aynı şekilde Suriye de kapattı. Ama teknik inişte bu kurallar geçerli değildir. Teknik inişte ne olursa olsun can ve mal emniyeti söz konusu olduğu için her türlü uçağa her ülke izin vermek zorundadır. Bu iniş de öyle bir iniştir.. Onun dışında başka bir şey yok."
 
ERMENİSTAN: 'UÇAĞIMIZ KARŞILIKLI ANLAŞMA SONRASI İNDİ'
 
Ermeni yetkili Arsen Avetisyan da, Armenian News internet sitesine yaptığı açıklamada, insani yardım taşıyan uçaklarının, kontrol amacıyla Türk havalimanına indiğini açıklamıştı. Avetisyan, uçaklarının Türk yetkililerle vardıkları anlaşma sonrası indiğini söylemişti. 
ERMENİSTAN UÇAĞIYLA İLGİLİ NE DEDİLER?

Yorumlar

basbakan ~ 12 yıl önce
valla bakanlar ve burokratlar basbakan ne sacmalayacak diye beklemeden demecler verip ofsaytte kaliyorlar surekli, bence bir sure butun kabine basin soru sorunca "ben bilmem beyim bilir" desin de daha az komik duruma dussunler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000