05 Mart 2013, Salı 14:23:36

ERMENİSTAN HOCALI HAVALİMANI'NDAN RAHATSIZ

AGİT Minsk Grubu eşbaşkanları, Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanlarıyla Yukarı Karabağ sorununun çözüm süreci kapsamında, Fransa'nın başkenti Paris'te yaptıkları görüşmelerle ilgili bildiri yayımladı.
  • Suriye ve burnumuzu sokmamamız gereken her ülkeye karışırız ama mesele Azerbaycan toprakları olduğunda sesimiz çıkmaz.Bu mu dış politika?
  • ücretsiz ermeni gazetesi dağıtan thy yönetimi, karşılıklı buraya ucuş düzenlerse hiç şaşırmam malum sanki Türk Havayolları değil Ermeni havayolları :S milli ve manevi değerlerden uzak olan Thy yönetimini kınıyorum.
  • anlamadığım nasıl ki ermeni diyasporası tüm dünyada önümüze olmayan bir ermeni soykırımı önümüze getirip kabul ettirmeye çalışıyorsa, gecenlerde meclisimize HOCALI katliamı yasa tasarısı geldi, sanırım Iğdır milletvekili yasa teklifi sundu, gündeme bile alınmadan iptal edildi. Meclisimiz neye hizmet ediyorsa..! Netice de Ermeniler nasıl ki karabağı işgal altında tutuyorsa, bizim ağrı dağı da milli sembolleri ve orayı alasıya kadar da Türkleri kendilerine düşman etmiş durumdalar. ilk fırsatta da oraları işgal altına alabilmek için mücadeleye girişeceklerdir. Şuanda curmuk kadar oldukları için ses sedaları çıkmamaktadır.. Akıllı olmak lazım derim.
  • Hatirlatirim çok dogru söylüyor Kuzey kibrisi bir Pakistan belkide Azerbaycan tanidi. Nasil bize Eurovisyonda Azerbaycan, Bosna hersek ve Almanya puan veriyorsa iste öyle. Dünyanin geri kalan ülkeleri Türk ordusuna isgalci diyorlar ve çekilmesini istiyorlar.
  • çifte standartta üstümüze yok. Yukarı Karabağ işgal altında uçak kalkamaz diyoruz ama bütün dünyanın işgal saydığı KKTC'den uçak kaldırmasınıda biliyoruz.
  • aynen tamamen yalnış olan bir şey.. işgal altında olan bi yerden uçak kalkamaz ve Azerbaycan tarafı da izin vermeyecek inşallah.. önemli olan geç olmadan toprakların geri alınması zaten. öle rusya,fransa gibi ermeni taraftarı olan ülkeler rahat bırakmıyolar işte biz türkleri.. bunu Azerbaycan türkü olarak sölüyorum,yaşasın Azerbaycan-Türkiye))) zamanla daha da güçlü olucağız birlikte tüm düşmanlara inat inşallah..
  • Arkadaşlar başlığınız tamamen yanlış olmuş. Düzeltmenizi rica ederim..
  • Hocalı Havaalanı Dağlık Karabağ bölgesinde. Yani Ermeni işgali altında. Bu işi yapan, yani havaalanını kullanıma açacağını açıklayan zaten Ermenistan. Rahatsız olan Ermenistan değil! Karşı çıkan Azarbeycan.. Şimdi AGİK'de rahatsızlığını açıklamış..

AGİT'in resmi sitesinde yayımlanan bildiride, Hocalı Havalimanı'ndan Ermenilerin yapmak istedikleri sivil uçuşlarla ilgili taraflar arasında oluşan gerginlikten, cephe hattında artan ateşkes ihlallerinden duyulan rahatsızlık dile getirildi.


Bildiride, AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarının gelecek haftalarda bölgeyi ziyaret edeceği ifade edilerek, ziyarette Azerbaycan ve Ermenistan cumhurbaşkanlarıyla sorunun çözümüne yönelik atılması gereken adımların masaya yatırılacağı bildirildi.

Minsk Grubu eşbaşkanları ABD temsilcisi Ian C. Kelly, Rusya temsilcisi İgor Popov, Fransa temsilcisi Jacques Faure ve AGİT Başkanı Özel Temsilcisi Andrzej Kasprzyk, 2 Mart'ta Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov'la, 3 Mart'ta ise Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan'la görüşmüştü.

ERMENİSTAN HOCALI HAVALİMANI'NDAN RAHATSIZ

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Kamil ~ 11 yıl önce
Suriye ve burnumuzu sokmamamız gereken her ülkeye karışırız ama mesele Azerbaycan toprakları olduğunda sesimiz çıkmaz.Bu mu dış politika?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ;) ~ 11 yıl önce
ücretsiz ermeni gazetesi dağıtan thy yönetimi, karşılıklı buraya ucuş düzenlerse hiç şaşırmam malum sanki Türk Havayolları değil Ermeni havayolları :S milli ve manevi değerlerden uzak olan Thy yönetimini kınıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamburg/tolga ~ 11 yıl önce
ermeni gazetesi dediğiniz gazete agostur.türkiyeli ermeniler tarafından çıkarılmıştır ermenistan dan değil.lütfen konuşmadan önce biraz araştırsanız.thy arz talep meselesine göre bu gazeteyi koymuştur,her kesimden vatandaş agos okumaktadır.
farketmez ;) ~ 11 yıl önce
ermeni diyasporası talimatları doğrultusunda hareket eden ve ermeni soykırımı dümenini direten bir gazete milli ve manevi hassasiyetlere zarar vermektedir. nasıl ki thy yonetimi en çok talep edilen SÖZCÜ gazetesine ambargo koyuyorsa, kendi çıkarlarını düşünüp, biraz ülkenin milli çıkar ve hassasiyetleri doğrultusunda hareket etmesinide bilmeli.. ayrıca bir kısmı ermenice olan ermeni gazetesini ermenide baska kimse okumaz ;) kendi sölediğinize kendinizi inandırmanızda takdire şayan :)
anlaşıldı.. ~ 11 yıl önce
kaç keredir fark ediyorum yazdıklarına,desene açık açık türk diilim diye.. çünki hep olmayan şeyleri söleyip,her ermeninin yaptığı gibi sadece yalan ve palavradan başka bir şey konuşmuyosun hamburgta da olsan.. kendinizi yormayın boşuna adalet er geç yerini bulacak inşallah,ve yine türkler kazanacak Karabağdakı topraklar da sahibine geri dönecek.. çekinmeden yazmak daha iyidir her zaman bunu öğrenmek lazım ilk önce,ben Azerbaycan türküyüm.. yani kanım da canım da türk kanıdır,Allah hep türkleri korusun))
Enteresan.. ~ 11 yıl önce
anlamadığım nasıl ki ermeni diyasporası tüm dünyada önümüze olmayan bir ermeni soykırımı önümüze getirip kabul ettirmeye çalışıyorsa, gecenlerde meclisimize HOCALI katliamı yasa tasarısı geldi, sanırım Iğdır milletvekili yasa teklifi sundu, gündeme bile alınmadan iptal edildi. Meclisimiz neye hizmet ediyorsa..! Netice de Ermeniler nasıl ki karabağı işgal altında tutuyorsa, bizim ağrı dağı da milli sembolleri ve orayı alasıya kadar da Türkleri kendilerine düşman etmiş durumdalar. ilk fırsatta da oraları işgal altına alabilmek için mücadeleye girişeceklerdir. Şuanda curmuk kadar oldukları için ses sedaları çıkmamaktadır.. Akıllı olmak lazım derim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KTHY 727 ~ 11 yıl önce
Hatirlatirim çok dogru söylüyor Kuzey kibrisi bir Pakistan belkide Azerbaycan tanidi. Nasil bize Eurovisyonda Azerbaycan, Bosna hersek ve Almanya puan veriyorsa iste öyle. Dünyanin geri kalan ülkeleri Türk ordusuna isgalci diyorlar ve çekilmesini istiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hatırlatırım ~ 11 yıl önce
çifte standartta üstümüze yok. Yukarı Karabağ işgal altında uçak kalkamaz diyoruz ama bütün dünyanın işgal saydığı KKTC'den uçak kaldırmasınıda biliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hatırla ;) ~ 11 yıl önce
ikisi tamamen birbirinden farklı durumlardır; çünkü, kıbrısta rumlar tarafından soykırıma ve katledilmeye tabi tutulan soydaşlarımızın haklarını canlarını mallarını ırzlarını namuslarını kurtarmak için adı üzerinde olduğu gibi Kıbrıs barış harekatı düzenlenmiştir. Rumların hala devam eden tavırlarıda aşikardır ;) Karabağda ise durum farklıdır; Orası Azerbaycan toprağı ve tamamen Türklerin yaşadığı bir yerdir ki hocalıda yapılan vahşeti okursan öğrenirsin, arkasına rusyayı ve rus tanklarını alan ermeniler oraları işgal etmiştir nedenide Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kara sınırını kesmektir ve hala işgal altında tutmaktadır. ikisini birbirine benzetebilicek kadar cahil, araştırmadan bilmeden bu tarz suçlamanda düşündürücü..
mümkün diil.. ~ 11 yıl önce
aynen tamamen yalnış olan bir şey.. işgal altında olan bi yerden uçak kalkamaz ve Azerbaycan tarafı da izin vermeyecek inşallah.. önemli olan geç olmadan toprakların geri alınması zaten. öle rusya,fransa gibi ermeni taraftarı olan ülkeler rahat bırakmıyolar işte biz türkleri.. bunu Azerbaycan türkü olarak sölüyorum,yaşasın Azerbaycan-Türkiye))) zamanla daha da güçlü olucağız birlikte tüm düşmanlara inat inşallah..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başlık yanlış.. ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar başlığınız tamamen yanlış olmuş. Düzeltmenizi rica ederim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu.. ~ 11 yıl önce
Hocalı Havaalanı Dağlık Karabağ bölgesinde. Yani Ermeni işgali altında. Bu işi yapan, yani havaalanını kullanıma açacağını açıklayan zaten Ermenistan. Rahatsız olan Ermenistan değil! Karşı çıkan Azarbeycan.. Şimdi AGİK'de rahatsızlığını açıklamış..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000