22 Ocak 2015, Perşembe 10:32:29

ERMENİLERDEN 'YOK ARTIK' DEDİRTECEK İDDİA

Erivan ve Ermeni diasporası 1915 olaylarının 100’üncü yıldönümü öncesinde, Türkiye’de üzerinde hak iddia ettikleri arazi ve mülklerle ilgilli hukuki mücadeleye başvuruyor. Bunlar arasında Çankaya Köşkü de bulunuyor.
  • Türklerin el konan gayrimenkulleri neden hiç tartışılmıyor?
  • mulkiyet osmanlida da vardi sadece el koymak cok kolaydi sadece vakif mallarina ve dini mallara devlet el koyamazdi.osmanlida daha cok devsirmeler vakif kurmuslardir.
  • Bu ulkede bir Turk olarak yalnizim, ne haklarim ne de bana yakistirilan bir gurur yok
  • Bu kadar zaman nerdeydin diye sorarlar adama ben şahsen 25 yıl önce bana kalan 1 dönüm yeri kadastro geçtiği için alamıyorum.Zaman aşımı diyorlar bunlar neyin kafası acaba.
  • Bakıyorum Ermeniler hak iddia ederken herkes aslan kesiliyor.Toprak verilmez alınır diyor.Neden o zaman aynı şekilde hak iddia eden Filistinliler kaçıp gittikleri yada savaşta kaybettikleri toprakları almalı.
  • Bu haberin altındaki yorumları okuyunca cehaletimize üzüldüm. Bu devlet bizi senelerce okuttu, öğrendiklerimizi anlatmak boynumuzun borcu. Efendim insan dünyada özel mülkiyet kavramının ortaya çıkışını bilmeyince ve bilgisi olmadan bolca fikri olunca böyle oluyor tabii. İşin özü şu, sizin Yozgat Sarıkaya'da 50 dönüm toprağınız varsa Türkiye'yi Ruslar da ele geçirse, Yunanlılar da ele geçirse o toprak sizindir. Peki o zaman bizim Viyana'ya kadarki topraklar? Osmanlı'da özel mülkiyet yakın döneme kadar yoktur. Yani viyana kapılarında toprağı olan kimse yoktu. Topraklar devletindi. Devletin mülkü devlet değişince diğer devletin olur. Hanedandan, kendi tapulu toprağı olanlar ortadoğudaki tapulu mülkleri için dava da açtılar para da aldılar siz telaşlanmayın. Velhasılı, siz adamın tapulu malının üzerine, beş kuruş para vermeden havalimanı yapmışsanız, varisleri de tapularıyla gelmişse, paralarını da alırlar. Maalesef öyle.
  • Alırlar...Biz birbirimizi yedikçe, herşeyimizi alırlar, alıyorlar....Mademki Çoğumuz TÜRK olmayı içimize sindiremiyoruz, ARAP, ERMENI,RUM, V.B. OLMAYA ÖZENIYORUZ ...Baby on board, yazıyoruz, Arapça döğme yaptırıyoruz.....arabamıza tuğra yapıştırıyoruz, iş yerlerine Yabancı isimler veriyoruz....Eeeee...! Türk olmaktan utanırsak, elin oğlu gelir, Burda Türk toprağı yok der....Altından çekiverirler vatanını, Hepimiz ARABIZ, Hepimiz ERMENİYİZ diyerek....Niye böyle yaptılar diyerek Ağlaşırız...Geçmiş olsun...
  • Sacma sapan konuşmayın .ben bulgaristan göçmeniyim tapumda var şahidimde evimi arsamı aldılar , hadi gidinde alın bakalım .biz niye verecekmişiz
  • Vay les kargalari yillardir pkk kulandiniz olmadi simdide hak ve hukuk diyorsunuz bizi azerbeycanda isgal ettiyiniz karabaga benzetmen ermenistandanda olursunuz it urur kervan yurur
  • He yavrum he. Alırsınız.. ama, Babayı!! :)

Erivan ve Ermeni diasporası 1915 olaylarının 100’üncü yıldönümü öncesinde, Türkiye’de üzerinde hak iddia ettikleri arazi ve mülklerle ilgilli hukuki mücadeleye başvuruyor. Bunlar arasında Çankaya Köşkü de bulunuyor.

Habertürk gazetesinden Kasım Cindemir’in haberine göre, Erivan ve Ermeni diasporası, Anadolu’da yaşanan 1915 olaylarının 100. yıldönümüne hazırlanırken, Ermenilerin terk ettikleri arazileri geri almak için planladıkları hukuki mücadeleye hız kazandıracaklarının işaretini verdi.

Ermeni asıllı ABD’li yayıncı Harut Sassounian, Ermenistan hükümeti ile bazı diaspora gruplarının Ankara’yı uluslararası mahkemelere götürmeyi düşündüklerini vurguladı. Sassounian, California Courier Gazetesi’ndeki yazısında, Ermeni Katolikos Aram I’in Adana’daki el konulan kilise mülkleri için davacı olmayı planladığını ve dava Türkiye’de reddedilirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) gidileceğini belirtti. Bir diğer davacı olan Ermeni asıllı ABD’li Zuart Sudjian’ın ailesinden alınan topraklarda Diyarbakır Havalimanı’nın yer aldığını yazan Sassounian, Türkiye’de sonuç alınamazsa onların da AİHM’ye başvurabileceğini ifade etti ve “AİHM’den olumlu karar çıkarsa Türkiye’de mallarına el konulmuş olan tüm Ermeniler için kapıları açmış olur” görüşünü savundu.

Harut Sassounian, Ankara’daki Çankaya Köşkü’nün Kasapyan Ailesi’ne, İstanbul Atatürk Havalimanı’nın bulunduğu arazinin kısmen Van’dan Kevork Sarıyan’ın ailesine ait olduğunu, İncirlik Üssü’nün bulunduğu alanın da Ermeni ailelerin elinden alındığını ve bu konunun ABD’de mahkeme sürecinde olduğunu yazdı.

ERMENİLERDEN 'YOK ARTIK' DEDİRTECEK İDDİA

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Osmanlı torunu ~ 9 yıl önce
Türklerin el konan gayrimenkulleri neden hiç tartışılmıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ya ~ 9 yıl önce
mulkiyet osmanlida da vardi sadece el koymak cok kolaydi sadece vakif mallarina ve dini mallara devlet el koyamazdi.osmanlida daha cok devsirmeler vakif kurmuslardir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Guzel ~ 9 yıl önce
Bu ulkede bir Turk olarak yalnizim, ne haklarim ne de bana yakistirilan bir gurur yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu kadar zaman nerdeydin diye sorarlar adama ben şahsen 25 yıl önce bana kalan 1 dönüm yeri kadastro geçtiği için alamıyorum.Zaman aşımı diyorlar bunlar neyin kafası acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bakıyorum Ermeniler hak iddia ederken herkes aslan kesiliyor.Toprak verilmez alınır diyor.Neden o zaman aynı şekilde hak iddia eden Filistinliler kaçıp gittikleri yada savaşta kaybettikleri toprakları almalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Halimiz üzücüdür ~ 9 yıl önce
Bu haberin altındaki yorumları okuyunca cehaletimize üzüldüm. Bu devlet bizi senelerce okuttu, öğrendiklerimizi anlatmak boynumuzun borcu. Efendim insan dünyada özel mülkiyet kavramının ortaya çıkışını bilmeyince ve bilgisi olmadan bolca fikri olunca böyle oluyor tabii. İşin özü şu, sizin Yozgat Sarıkaya'da 50 dönüm toprağınız varsa Türkiye'yi Ruslar da ele geçirse, Yunanlılar da ele geçirse o toprak sizindir. Peki o zaman bizim Viyana'ya kadarki topraklar? Osmanlı'da özel mülkiyet yakın döneme kadar yoktur. Yani viyana kapılarında toprağı olan kimse yoktu. Topraklar devletindi. Devletin mülkü devlet değişince diğer devletin olur. Hanedandan, kendi tapulu toprağı olanlar ortadoğudaki tapulu mülkleri için dava da açtılar para da aldılar siz telaşlanmayın. Velhasılı, siz adamın tapulu malının üzerine, beş kuruş para vermeden havalimanı yapmışsanız, varisleri de tapularıyla gelmişse, paralarını da alırlar. Maalesef öyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 9 yıl önce
sonunda mantikli bir yorum, osmanlida son doneme kadar mulkiyet yok idi, tum topraklar devletin oldugu icin insanlar mirascilarina arazi,toprak ev vs birakmak icin vakif kuruyorlardi,bu sebebten bu kadar cok vakif vardi.. bir arkadas kibris demis, guney kibrista kalan turk mulk ve araziler kamulasitirildigi anda parasi sahibinin adina acilan hesaba yatirilir ..
Alırlar... ~ 9 yıl önce
Alırlar...Biz birbirimizi yedikçe, herşeyimizi alırlar, alıyorlar....Mademki Çoğumuz TÜRK olmayı içimize sindiremiyoruz, ARAP, ERMENI,RUM, V.B. OLMAYA ÖZENIYORUZ ...Baby on board, yazıyoruz, Arapça döğme yaptırıyoruz.....arabamıza tuğra yapıştırıyoruz, iş yerlerine Yabancı isimler veriyoruz....Eeeee...! Türk olmaktan utanırsak, elin oğlu gelir, Burda Türk toprağı yok der....Altından çekiverirler vatanını, Hepimiz ARABIZ, Hepimiz ERMENİYİZ diyerek....Niye böyle yaptılar diyerek Ağlaşırız...Geçmiş olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sacma sapan konuşmayın .ben bulgaristan göçmeniyim tapumda var şahidimde evimi arsamı aldılar , hadi gidinde alın bakalım .biz niye verecekmişiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 9 yıl önce
avrupa birligi kanunlari ,dava acarsaniz, er yada gec,kesinlikle iadesini veya tazminatini alirsiniz..
Paris ~ 9 yıl önce
Vay les kargalari yillardir pkk kulandiniz olmadi simdide hak ve hukuk diyorsunuz bizi azerbeycanda isgal ettiyiniz karabaga benzetmen ermenistandanda olursunuz it urur kervan yurur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
He yavrum he. Alırsınız.. ama, Babayı!! :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000