11 Haziran 2009, Perşembe 12:36:28

Erkilet Havaalanı'nda maskeli karşılama

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Almanya’nın Duesseldorf şehrinden uçakla gelen 147 Türk işçiyi Erkilet Havaalanı’nda karşıladı. Karşılama sırasında basın mensupları ve güvenlik görevlileri domuz gribi riskine karşı maske taktı.

Düsseldorf'tan gelenleri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Çevrim ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefaleti Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, gül vererek karşıladı. Bu sırada termal kamera önünden geçenleri görüntüleyen basın mensuplarına ise maske verildi. Maskeli basın mensupları ve güvenlik görevlileri, uçaktan inenlerin dikkatini çekti. Uçaktan inenlere ‘Hoş geldiniz’ pankartı önünde gül veren Mehmet Ali Çevrim ise, tatil için gelen Türkler'in az da olsa kriz ortamında esnafa katkısı olacağını söyledi. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefaleti Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan ise, karşılamalarının ticari olmadığını anlatırken şöyle dedi:

“Son 9 yıldır gurbetçilerimizi karşılıyoruz. Herkesin bildiği gibi ülkemize gelen turistleri halk oyunlarıyla karşılıyoruz. Ama onların otelleri, harcayacakları para bellidir. Kayseri'ye bir getirileri olmuyor. Gurbetçilerimiz her ne kadar, ‘para harcamayayım’ dese de evinin duvarını yaptırıyor, babasının dişini yaptırıyor. Biz gurbetçilerimizi sevgi ve saygımızdan karşılıyoruz.”

Karşılamadan sonra uçaktan inenler bekleyen akrabalarıyla kucaklaştı.

(Milliyet)

Erkilet Havaalanı'nda maskeli karşılama

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000