01 Ocak 2011, Cumartesi 09:34:30

ERKEN REZERVASYON YAPANA VERGİ MÜJDESİ

Havayolu şirketleri çeşitli kampanyalarla yolcu çekmeye çalışırken, Almanya'dan farklı bir uygulama haberi daha geldi. İşte yolcuya yönelik gelişmenin ayrıntıları...
Almanya’da 1 Ocak 2011’den itibaren uygulamaya girecek olan havaalanı vergisi, 9 Eylül 2010’da bu kararı alan Alman hükümetinin uygulamayı geriye dönüşlü olarak 1 Eylül’den itibaren yapılan rezervasyonları kapsayıcı biçimde öngörmesi nedeniyle ülkede sıkıntı yarattı. Alltours’dan sonra FTI de vergiyi bu dönemdeki rezevasyonlara yansıtmayacağını açıkladı.

Almanya’da başından beri tartışma konusu olan ve turizm sektörünün de tepkisini çeken havayolu vergisinin uygulaması da sorunlar yaratmaya devam ediyor.

Alman hükümetinin tasarruf paketi kapsamında koyduğu ve 1 Ocak 2011’den itibaren yapılacak seyahatler için geçerli olan havayolu vergisi, 9 Eylül 2010’da bu kararı alan Alman hükümetinin uygulamayı geriye dönüşlü olarak 1 Eylül’den itibaren yapılan rezervasyonları kapsayıcı biçimde öngörmesi nedeniyle tur operatörlerini zor durumda bıraktı.

Havayolu vergisinin uygulanmasına ilişkin ilk açıklamalar ise orta ölçekli tur operatörlerinden geldi. 1-9 Eylül 2010 arasındaki dönemi, bu arada 2011 için rezervasyon yaptıran müşterilere yansıtmanın adil olmadığını savunan Alltours yönetimi geçtiğimiz günlerde bu dönemdeki vergi yükünü kendilerinin karşılayacağını ve yaklaşık 98 bin avro tutarındaki miktarı kendisinin ödeyeceğini açıkladı.

Benzer bir açıklama, pazarın bir diğer önemli orta ölçekli tur operatörü FTI’den de geldi. FTI yönetimi de aynı şekilde 1-9 Eylül tarihleri arasındaki vergi yükünü üstleneceğini duyurdu. FTI’nin üstleneceği miktarın da beş haneli bir rakam olduğu belirtiliyor.

Alman hükümetinin 1 Ocak’tan itibaren uygulamaya sokacağı havayolu vergisi, uzaklığa göre farklı maliyetler getiriyor. Örneğin, Akdeniz çanağındaki iki rakipten Türkiye’ye olan uçuşlarda 8 avro ek maliyete yol açan havayolu vergisi, Mısır uçuşlarında ise 25 avro ek maliyet doğuruyor.

ERKEN REZERVASYON YAPANA VERGİ MÜJDESİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000