18 Eylül 2008, Perşembe 14:40:12

Erhaç Havaalanı acil pisti genişletiliyor

Malatya'daki Erhaç Havaalanı'nda ana pistin bakıma alınması durumunda uçak seferlerinin aksamaması için devreye sokulması gereken acil pist genişletiliyor.
  • Umarız milletvekilinin dediği gibi paralel taksi yolunu mevcut pistten daha dayanıklı bir hale getirirler. Şu anda kullanılan pistin PCN değerleri nedeniyle uçaklarda kimi zaman performans sınırlamaları yaşanıyor ve MTOW düşürülmek zorunda kalınıyor.

Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, genişletme çalışmalarını gerçekleştirecek firmalar ile sözleşme imzalandığını, işin 360 gün içerisinde teslim edileceğini kaydetti.

EMT inşaat ile Yuma inşaat ortak girişimi tarafından gerçekleştirilecek çalışmaların ardından, Erhaç Havaalanı'nda sıkıntının ortadan kaldırılacağını belirten Öz, işin yapım bedelinin 17 milyon 379 bin 27 YTL olduğunu dile getirdi.

Gerçekleştirilecek çalışmalar sonucunda havaalanının diğer piste nazaran daha mukavemetli bir pist kazanacağını vurgulayan Öz, işin yüzde 40'lık bölümünün 2008 yılı içerisinde, yüzde 60'lık bölümünün ise 2009'da tamamlanacağını belirtti.

Firmalara yer tesliminin 6 Eylül 2008 tarihinde yapıldığını, işin bitiş tarihinin ise 6 Eylül 2009 olduğunu ifade eden Öz, şunları kaydetti: "İşin şantiye kurma çalışmaları devam ediyor. İş programı 23 Eylül 2008 tarihine kadar verilecek. Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile protokol yapıldıktan sonra, bayram sonrası proje hazırlanıp tasdikine müteakip işe başlanacak. 22.5 metre genişliğindeki paralel taksiyolunun 45 metre genişliğinde piste çevrilmesi, elektrik altyapı, yaklaşma ve aydınlatma işlerinin yapılması gibi çalışmalar imza atılacak. 2008 yılında ödeneğin yüzde 40'ı ile kazı ve dolgu işleri yapılabilecek olup 2009 Eylül ayında işin bitirilmesi planlanıyor."

Erhaç Havaalanı acil pisti genişletiliyor

Yorumlar

OpsOcc ~ 16 yıl önce
Umarız milletvekilinin dediği gibi paralel taksi yolunu mevcut pistten daha dayanıklı bir hale getirirler. Şu anda kullanılan pistin PCN değerleri nedeniyle uçaklarda kimi zaman performans sınırlamaları yaşanıyor ve MTOW düşürülmek zorunda kalınıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000