12 Ağustos 2010, Perşembe 11:00:45

Erhaç Havaalanı, 15 Eylül'de hizmete girecek

Malatya Erhaç Havaalanı'nın yeni Adres Kayıt Sistemi (AKS) ilaveleri ile terminal binasında yapılan genişletme çalışmaları 15 Eylül'de tamamlanacak.
Mevcut havaalanı binasının her iki yanına yapılan ilavelerle 4 bin 500 metre kare olan kullanım alanı 10 bin metrekareye çıkartılacak. Kapasitesi iki katına çıkartılan havaalanında yeniden düzenlenen VİP salonuyla birlikte CIP salonu hizmete girecek. İç hatlar check-in salonu 373 metrekareden 863 metrekareye, iç hatlar gelen yolcu salonu 245'den 368 metrekareye çıkacak.

Malatya havaalanındaki çalışmaları inceleyen AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, halka daha iyi hizmet verecek, modern bina ve tesislerin yapım çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Terminal binasında bazı bölümlerin 28 Ağustos, tüm çalışmaların ise 15 Eylül'de tamamlanacağını bildiren Çalık, "Havaalanı binamız 8 AKS oranında büyütüldü. Havaalanına dış hatlar terminali eklendi. Daha önce böyle bir hat yoktu. Terminal binası iki katına çıkartıldı. Havaalanı Malatya'ya yakışır bir hal alacak." dedi.

Havaalanı Malatya'nın gelişiminde büyük bir rolü olduğunu vurgulayan Çalık, şöyle devam etti: "Havaalanı merkeze 34 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Kent ile alan arasındaki 34 kilometrelik mesafe duble yol yapılarak rahat bir ulaşım olanağı sağlandı. Terminal binası Malatya'nın potansiyelini kaldıramıyordu. 2002 yılında sadece iç hatlarda uçuşlarımız vardı. Uçuş sayımız bin 199, yolcu sayımız ise 87 bin 214 idi. 2007 yılından itibaren dış hatlar uçuşlar başladı. Günlük İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Almanya ve Suudi Arabistan'a seferlerimiz var. Bugünkü iç haz uçuş sayımız 3 bin 106, dış hat uçuş sayımız ise 66'dır. Toplam 3 bin 172 uçak kalkıyor. 8 yıl önce bin 100 olan uçuş sayımız 3 kattan fazla arttı. Şu an havaalanımızda biri yedek olmak üzere iki pistimiz var."

Çalık, yapımı süren havaalanı itfaiye binasının da Aralık ayında hizmete gireceğini kaydetti.
Erhaç Havaalanı, 15 Eylül'de hizmete girecek

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000