04 Ağustos 2016, Perşembe 09:53:46

Erdoğan'ın uçağı son anda kurtulmuş

Darbecilerin kullandığı jetin Erdoğan'ın uçağını fark edip yaklaştığı ancak yakıtı bittiği için ateş etmeden döndüğü öne sürülüyor.
  • Sakin kader deme kaderin üstünde bir kader vardir Ne yapsalar bos göklerden gelen bir karar vardir Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardir
  • Yaw he he. Fr24te gözüken ucagi f16lar farketmedi öyle mi?
  • cok gecmis olsun guclu lidere!
  • Artık bu milletin %80 ni bu adamı seviyor ne yapsak boşuna bu adamda manevi bir güç var işte biz bunu anlamıyoruz bir chp li olarak akp lileri kıskanıyorum keşke bizimde böyle bir liderimiz olsa millet seviyor tankların önüne yatacak kadar askere kafa tutacak kadar canından çocuğundan vazgeçecek kadar ve bunu anlayamıyoruz ne yapsak milletin kalbindeki sevgiyi azaltamadık adamı eleştirdik hemde acımasızca millet daha çok sevdi oy vereni aşağıladık millet yine sevdi devrim yapalım dedik gezide elimize yüzümüze bulaştırdık halk nasıl devrim yapılacağını bize gösterdi artık ben pes ettim adamlar canlarını ortaya koymuşken söylenecek başka bir şey yok herhalde......
  • Bu kalkışmaya, darbe girişimine tiyatro diyenler, imasında dahi bulunanlar da açık söylüyorum bana göre haindir. Bu işin düşünce özgürlüğü mü var ? O kadar insan şehit olmuş,tankların altında karınlarının üzerinden geçilmiş, Meclis bombalanmış, Trt'de korsan bildiri okutulmuş, ...siz hala tıyatro. şimdi soruyorum sana size hepinize ; Madem bu bir tiyatro neden Fetö terör örgütünün elebaşı açık açık kabul ediyor, özellikle cumhurun Başkanını neden hala tehdit edip duruyor, neden örgütün üyeleri hala yeni tarihler verip duruyor? Hadi açıklayın iki kitap okuyup ordinaryus olanlar. Ulan hepiniz de biliyorsunuz da içinizdeki Tayyip Erdoğan düşmanlığı, ruhunuzdaki muhaliflik sebep oluyor böyle konuşmanıza. Tıpkı onun dediği gibi ''Bu hadise Allah'ın bir lütfudur.'' Hayırlara vesile olacaktır.Siz istediğiniz kadar yırtının Birlik geliyor, İrilik geliyor, Dirilik geliyor Türkiye Cumhuriyeti'ne. Ve yine söylediği gibi ''Ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır.''
  • BAŞIMIZDAN SENİ EKSİK ETMESİN , BAŞKOMUTANIM , RESİ-İ CUMHURUM TEK LİDERİMİZ SENSİN
  • Bunca plani yapan adamlar yakiti dusunememis :) Hergün yeni bir spekülasyon...
  • Allah koruyor gerçekten bu adamı

Darbecilerin kullandığı jetin Erdoğan'ın uçağını fark edip yaklaştığı ancak yakıtı bittiği için ateş etmeden döndüğü öne sürülüyor.

Darbe girişiminin olduğu gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Dalaman’dan İstanbul’a taşıyan TC-ATA uçağı Balıkesir üzerindeyken darbecilerin kullandığı F-16 tarafından fark edildi. Erdoğan’ı taşıyan uçağa yönelen F-16 kilitlenebilecek mesafeye kadar yaklaştı. TC-ATA’yı düşürmek için hamle yapan savaş uçağının yakıtı azalınca geri dönmek zorunda kaldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan TC-ATA Dalaman Hava Meydanı'ndan 01.43'te kalkış yaptı. Hem sivil hem askeri uçuşlarda kullanılan Dalaman Meydanı'nın darbeciler tarafından ele geçirilmesini engelleyen Albay Murat Selçuk Çol, Erdoğan'ın uçuşu için gerekli tüm hazırlıkları büyük bir gizlilikle gerçekleştirdi. Dalaman Garnizon Komutanı Albay Murat Selçuk Çol, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyacak uçak kalkıncaya kadar bir başka uçağın inmemesi için pisti kararttı, pist üzerine araçlar çekilerek kullanılmaz hale getirildi. Bir süre meydana hiçbir uçağın inmesine ve kalkmasına izin verilmedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan TC-ATA'nın kalkışı için darbecilere uçuş bilgisi akışının kesilmesi beklendi. Darbe karşıtı havacı subayların çabalarıyla darbeciler, F-16'lara Erdoğan'ın uçuş bilgilerini ulaştıramadı. Darbecilerin ele geçirdiği F-16'lar bir süre kör uçuş yapmak zorunda kaldı. Böylelikle suikaste hazırlanan darbeciler Erdoğan'ı taşıyan uçağı havada yakalayamadılar.

Erdoğan'ın uçağı Dalaman'dan Türk Hava Yolları'na ait sivil uçuş koduyla havalandı. Doğrudan İstanbul'a yönelmesi beklenen ATA uçağı, Akıncı'dan kalkan uçakların Atatürk Havaalanı üzerinden sert dalışları nedeniyle rota değişikliğine gitti. Kulenin dost-düşman ayrımı yapamadığı F-16'ların havaalanında uçuşları riske atması nedeniyle ATA uçağı İzmir'e yöneldi. Ardından da Bandırma üzerinde yarım saat turladı. Trafik güvenliğinin sağlanmasının ardından Erdoğan'ı taşıyan uçak Bandırma'dan İstanbul'a yöneldi. Tam bu sırada, İstanbul Boğazı'nı taciz eden F-16 uçağı Bandırma'ya yöneldi. F-16, Erdoğan'ı taşıyan ATA adlı Gulf-stream tipi uçağı fark etti.

YAKITI BİTİNCE FÜZE KİLİTLEYEMEDİ

TC-ATA'yı tanıyan F-16 radarla kilitlenebilen füze taşıyordu. TC-ATA'yı gördüğü anda füze atacak menzile ulaşmak üzere harekete geçti. Ancak füze kilitleyebileceği yakınlığa ulaştığında F-16'nın yakıtı bitti. Böyle olunca da darbeci subayın kullandığı F-16 menzilini değiştirerek tanker uçağa yönelmek zorunda kaldı. F-16'ya hızla yakıt ikmali yapılırken, bu sırada Erdoğan'ı taşıyan uçak Atatürk Havalimanı'na indi. Erdoğan'a saldırı böylelikle gerçekleştirilemedi. (Yeni Şafak)

Erdoğan'ın uçağı son anda kurtulmuş