26 Kasım 2015, Perşembe 14:19:30

Erdoğan'dan Putin'e sert yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Putin'den gelen "Türkiye IŞİD'den petrol alıyor" iddialarına tepki gösterdi. "Çok ayıp, yazıklar olsun. Türkiye'nin, şu anda petrolünü de, doğalgazını da aldığı yerler bellidir" dedi. Erdoğan, düşürülen uçak için "Aynı ihlâl bugün yapılsa Türkiye yine aynı karşılığı vermek durumundadır" ifadelerini kullandı.
  • Her zamanki gibi gözümüzün içine baka baka yalan söylüyor
  • Ruslar ve o pilot, Türkiyeyi ve Türkleri adam yerine koymadıkları için hava sahasında kendini tanıtmaya, cevap vermeye tenezzül etmedikleri için füzeyi yedi oturdu aşşağıya. Erdoğan, pilot kendini tanıtıp bilgi verseydi farklı davranabilirdik diyor. Bu gayet yerinde ve mantıklı açıklama. Full mühimmat yüklü uçağın esedin uçağı olmadığını nerden bilebilirdik? Bu yüzden Erdoğan ve Türkiye bu konuda sonuna kadar haklı ve gücünün farkında. Kendi çar sanan kibirli putin Türkiyeden esaslı bir tokat yemiş oldu. O yüzden çıldırıyor. Vız gelir orası ayrı... o nedenle buradan rus yalakarına ekmek çıkmaz.
  • gecmisteki gibi tırsak korkak Turkiye yok. hele hele suskun bir yonetim yok . Agzına saglık Reis. bildir hadlerini densizlerin. helal olsunnnnn
  • Ufak atta civcivler yesin
  • Bir uçağın vurulmasiyla poetin tüm bağları kesmekte Erdoğan resmen" you don't mess with Russians ' mesajı aldı
  • her daim yanındayız reisim
  • TURKIYENIN YAPTIGI HAKKINI GOZETMEKTIR. EGER VURULMASAYDI BU SEFER YOL GECEN HANI OLDU DIYECEKTI HERKES. SINIR HAKKI KORUNDU FAKAT YANLIS ULKEYE KARSI
  • Senin Allahına kurban olayım Reis. Sen vur de vuralım. Ölde ölelim. Öleceksek adam gibi ölelim. Ben ülkem için her fedakârlığı yapmaya hazırım. Korkaklar gelmesin.
  • Atatürkten sonra gelen en büyük lider,helal sana Erdoğan
  • Biz rusyadan bahsediyoruz, demi? Amerikanın bile kimyasal silahlarından korktuğu irandan sonraki 2. Ülke? Kriz çıkarsa 50.000 kişi işsiz kalir bu ulkede sadece

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlar toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk hava sahasını ihlâl eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından Rus lider Putin'den gelen "Türkiye IŞİD'den petrol alıyor" iddialarına sert yanıt verdi:

"Şimdi diyorlar ki 'DAİŞ'ten, Türkiye petrol alıyormuş'. Yetkili makamlarda olanlar bunu söylüyor. Çok ayıp, yazıklar olsun. Türkiye'nin, şu anda petrolünü de, doğalgazını da aldığı yerler bellidir. Biz, en büyük bu noktadaki ithalatı Rusya'dan yapıyoruz. İkinci derecede İran'dan yapıyoruz. Azerbaycan'dan doğalgaz alıyoruz. Kuzey Irak'tan aynı şekilde alıyoruz. Bunun yanında Cezayir ve Katar'dan LNG alıyoruz. Bizim aldığımız yerler belli. DAİŞ'ten bizim bu şekilde petrol aldığımızı iddia edenler bu iddialarını ispatla mükelleftir. Aksi takdirde bu ülkeye kimse iftira atamaz. Ben onları müfteri olmakla sıfatlandırırım."

'AYNI KARŞILIĞI VERİRİZ'
Erdoğan, düşürülen Rus uçağıyla ilgili olarak da  'Aynı ihlâl bugün yapılsa Türkiye aynı karşılığı vermek durumundadır" ifadelerini kullandı:

"Ne Rusya'ya ne de başka herhangi bir ülkeye karşı doğrudan askeri müdahalemiz söz konusu değildir. Herkesten egemenlik haklarımızı bir defa gözetmesi ve bu haklarımıza hassasiyet göstermesini bekliyoruz. Tüm dünyanın bizim haklı olduğumuzu kabul ettiği bir hadisenin, siyasi ve ekonomik ilişkilerimizi kapsayacak şekilde genişletilmesini de doğru bulmuyoruz. Aynı ihlal bugün yapılsa Türkiye yine aynı karşılığı vermek durumundadır. Bu konuda ihlale maruz kalan değil ihlali yapan ülkenin kendisini sorgulaması, hadisenin tekerrürünü önlemek için tedbirlerini alması lazımdır." 

Erdoğan'dan Putin'e sert yanıt

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

YALAN ELBETTE ~ 8 yıl önce
Her zamanki gibi gözümüzün içine baka baka yalan söylüyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kapak ~ 8 yıl önce
Ruslar ve o pilot, Türkiyeyi ve Türkleri adam yerine koymadıkları için hava sahasında kendini tanıtmaya, cevap vermeye tenezzül etmedikleri için füzeyi yedi oturdu aşşağıya. Erdoğan, pilot kendini tanıtıp bilgi verseydi farklı davranabilirdik diyor. Bu gayet yerinde ve mantıklı açıklama. Full mühimmat yüklü uçağın esedin uçağı olmadığını nerden bilebilirdik? Bu yüzden Erdoğan ve Türkiye bu konuda sonuna kadar haklı ve gücünün farkında. Kendi çar sanan kibirli putin Türkiyeden esaslı bir tokat yemiş oldu. O yüzden çıldırıyor. Vız gelir orası ayrı... o nedenle buradan rus yalakarına ekmek çıkmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
helal olsun ~ 8 yıl önce
gecmisteki gibi tırsak korkak Turkiye yok. hele hele suskun bir yonetim yok . Agzına saglık Reis. bildir hadlerini densizlerin. helal olsunnnnn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gaz ~ 8 yıl önce
siz galiba rusya dan gelen gazla çalışıyorsunuz:) okçu musun sen!!
ne helal'i ! ~ 8 yıl önce
o yuzden mi ''rus ucagi oldugunu bilseydik farkli davranirdik'' diye aninda cark etti reisin! yakinda gaz kesilince anlarsin reis mi densiz mi ?
Haha ~ 8 yıl önce
Ufak atta civcivler yesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 8 yıl önce
Bir uçağın vurulmasiyla poetin tüm bağları kesmekte Erdoğan resmen" you don't mess with Russians ' mesajı aldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arkandayız. ~ 8 yıl önce
her daim yanındayız reisim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ASZGA ~ 8 yıl önce
TURKIYENIN YAPTIGI HAKKINI GOZETMEKTIR. EGER VURULMASAYDI BU SEFER YOL GECEN HANI OLDU DIYECEKTI HERKES. SINIR HAKKI KORUNDU FAKAT YANLIS ULKEYE KARSI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ordu Giresun ~ 8 yıl önce
Senin Allahına kurban olayım Reis. Sen vur de vuralım. Ölde ölelim. Öleceksek adam gibi ölelim. Ben ülkem için her fedakârlığı yapmaya hazırım. Korkaklar gelmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
Atatürkten sonra gelen en büyük lider,helal sana Erdoğan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 8 yıl önce
Biz rusyadan bahsediyoruz, demi? Amerikanın bile kimyasal silahlarından korktuğu irandan sonraki 2. Ülke? Kriz çıkarsa 50.000 kişi işsiz kalir bu ulkede sadece

Yanıtla

Kalan karakter 1000
issizmi ~ 8 yıl önce
Adam dogalgazi kesse elektrik olmaz bu ulkenin bi kisminda...birazcikta üşürüz tabi ;)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000