19 Haziran 2018, Salı 09:01:40

Erdoğan: "Hürkuş bize yeterli mi? Değil"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'de (TUSAŞ) düzenlenen programda, gençlerin savunma sanayii ve teknoloji alanındaki sorularını yanıtladı.
  • bazıları bu gelişmeleri yeterli görüp daha fazla ilerlemek istemiyorlar batının uşağı olup eski günlere dönmek istiyorlar bu yüzden de başka adaylara oy verip vatana ihanet etmek istiyorlar
  • Apartman yöneticisi olamayacak adamlar nerelerde
  • İHL’den mezun olanlar bu işlerden anlamaz.
  • Hürkuş 14 yıldır envantere giremedi girse o da yeter bizim gibi ülkeye çok bile
  • Ya Allah aşkına birisi sayın RTE nın kandırıldığını (maalesef gene) konuştuğu şeylerin, esasında büyük çoğunlukla montaj olduğunu, daha gövdeyi yapacak malzemeyi, bırakın montajda kullanılan perçinlerin ithal olduğunu, milli piyade tüfeğinin kibar dille HK dan esinlenme olduğunu, eski kan emici tiplerin artık damar olarak SSM i kullandığını, müsteşarın kumaşının ne olduğunu ise THY TECNIC zamanı oğulları ile yapılan işlerden anlaşılması gerektiğini, Temel Kotil in ses var, görüntü olmayan eski bir televizyon gibi olduğunu anlatsın.
  • Yavaş yavaş birşeyler üretmeye başlamak lazım.bazı alanlarda ülke bilgi ve tecrübeye sahip olmadığı için bir 737 üretmek mümkün değil ama daha küçük boyutlu işler yapabiliriz. Keşke ABD'den aldığımız yardımlar karşılığında nuri demirağ ve onun gibilere dolaylı yaptırım uygulanıp fabrikalarının kapanmasına birileri sebep olmasaydı. şu anda hava aracı üretimi adına daha fazla bilgi ve tecrübemiz olacaktı. Önceki yönetimlerde günü kurtarmak için bu olaylara hiç girmediler çünkü hava aracı üretimi uzun bir dönemi kapsayan bir olay, seçime yetişmezdi bu yüzden Bu ülkenin temel sorunu bir 20 yıllık, 30 yıllık planlaması yok. Ülkenin başına gelen kafasına göre yönetiyor, kendini kurtarma çabasında.
  • Şimdi çıkar biri yok niye uzay mekiği üretmiyoruz der.90 senelik zihniyete sorun onu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya özel yayınında "Gençlik ve Teknoloji Buluşması" programında gençlerin sorularını cevapladı.

Erdoğan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'de (TUSAŞ) düzenlenen programda, gençlerin savunma sanayii ve teknoloji alanındaki sorularını yanıtladı.

Programda, savunma sanayine yönelik bir soru üzerine Erdoğan, 16 yıl önce göreve başladıklarında Türkiye'deki bu sektörün durumunu anlattı.

Erdoğan, o dönemde İsrail'den alınan İHA'lardan ikisinin de arızalı olduğunu, bakımlarını dahi yaptırmakta sıkıntıya düşüldüğünü söyledi.

Şimdi gelinen noktanın çok farklı olduğuna işaret eden Erdoğan, "İHA'larımızı, SİHA'larımızı üretir hale geldik. Bunları üretir hale geldiğimiz içindir ki işte Afrin'de Zeytin Dalı Operasyonu'nu çok daha başarılı yaptık. Cerablus'ta aynı şekilde çok daha başarılı yaptık. En son Kandil, bu operasyonları çok daha başarılı bir şekilde yürütebildik." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hedeflerinin çok daha ileri gidebilmek olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

"Bu başarılarımıza yeni başarılar ilave etmek suretiyle de savunma sanayinde kendimize yetebilmenin dışında bir de ihracatta çok ciddi bir değer sağlamak... Çünkü buradan cari açığımızı kapatmakta da bize büyük bir imkan sağlıyor. Şu anda 5,5 milyar dolar gibi burada bize sağlanan imkan var. Bu gidişle biz, cari açığı kapatmakta da savunma sanayii ürünlerimizi çok iyi değerlendirme fırsatını da yakalayacağız."

Şimdi, İHA ve SİHA'nın devamı olan Akıncı'nın üretilme konumuna gelindiğine dikkati çeken Erdoğan, "Akıncı'nın durumu çok daha muhteşem. Akıncı 4,5 ton ağırlığında ama 1,5 ton silah taşıyabilecek. Havada kalma süreci çok daha farklı." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya ile rekabette Akıncı ile farklı bir konuma gelindiğini belirterek, "Çünkü şu anda dünyada bizim rekabet alanımızda o, bizi çok güçlü kılan bir silahımız olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Birçok üründe özellikle 60 proje varken, şu anda proje sayılarının 600'e ulaştığını bildiren Erdoğan, milli ve özgün üretim modelini uygulayarak buralara gelindiğini vurguladı.

Erdoğan, bu alandaki çalışanların özgüvenlerinin buralara gelinmesindeki önemine işaret etti.

"150 yıldır yapılmayan ve yaptırılmayan bir milli piyade tüfeğimizi, onu daha yeni üretmeye başladık." diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Bunlar, nasıl kasıtlı olarak biz geriletildik veya geride tutulduk, bunu göstermesi bakımından çok önemli. Yani yerli sektörde ihracat yapılacak müsaade edilmez, talep var müsaade edilmez. Artık zorla dedik, buna müsaade edeceğiz, verilecek. Ve yerli savunma sanayinde artık bu tüfeklerimiz ihraç edilmeye başlandı. Şimdi atılacak olan bu insansız hava aracındaki yarışta, yerli sektörde de bu adımlar atılıyor. Örneğin ANKA, o da bu rekabetin içerisinde. Bu yarış bu şekilde bizi güçlendirerek devam edecek."

"Hürkuş bize yeterli mi? Değil"

Hürkuş'un eğitim uçuşları noktasında yerli uçak olduğunu kaydeden Erdoğan, "Hürkuş bize yeterli mi? Değil. Bunu daha da ileri teknolojiyle Hürkuşumuzu da ilerleteceğiz, daha ileri bir konuma gelmemiz lazım. Ama önemli olan ilk adımdır, biz bu ilk adımı şu anda atmış vaziyetteyiz. Bunu da başarılı bir şekilde bundan sonra sürdüreceğiz." dedi.

Erdoğan Atak helikopteri üretim hattını gençlerle gezdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sorularını yanıtladığı gençlerle daha sonra Atak helikopteri üretim ve montaj hattına geçti. Erdoğan, burada TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil ve Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir tarafından karşılandı.

Kotil'den Atak helikopterinin üretim aşamaları, özellikleri ve çalışan personeline ilişkin bilgi alan Erdoğan, gençlere terörle mücadelede Atak helikopterinin önemini anlattı.

Yerli motor konusunda geç kalındığına dikkati çeken Erdoğan, Kotil'den yerli motorun kısa sürede üretilmesi konusunda söz aldı.

Erdoğan, daha sonra kendisine eşlik eden öğrencilerle fotoğraf çektirdi ve sohbet etti.

Erdoğan: "Hürkuş bize yeterli mi? Değil"

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

bazıları ~ 6 yıl önce
bazıları bu gelişmeleri yeterli görüp daha fazla ilerlemek istemiyorlar batının uşağı olup eski günlere dönmek istiyorlar bu yüzden de başka adaylara oy verip vatana ihanet etmek istiyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bazıları'na ~ 6 yıl önce
Batının uşağı olmasak aleyhimize ne varsa yapan, teröristlere ve hainlere destek veren abd, almanya, fransa, hollanda, rusya gibi ülkelere ihale, iş vermeyiz, makam arabalarına binmeyiz vatandaşlarını ya vizesiz ya da kimlikle ülkemize sokup, 9 ay kalmalarına, vergisiz ev, arsa almalarına, iş kurmalarına izin vermeyiz !
Ne diyon ~ 6 yıl önce
Ne diyon kardeş sen uzun uzun yazmışsın hükümete karşı mı çıkıyorsun yojsa destekliyor musun açık açık söyle uzun cümlelerin içinde kaybolma
Ne diyon rumuzuna ~ 6 yıl önce
Okuduğunu anlamıyorsan git teksas tom miks oku burada yorum yapma.
Teksasa ~ 6 yıl önce
Kardeş adam ol imalı imalı değil adam gibi açık açık konuş ayrıca teksasa meksasa değil kendi ülkenin yerli ve milli değerlerine sahip çık bu necip millet yutmaz artık sizin o Batı özentisi ağızlarınızı akıllı ol
Hale bak ~ 6 yıl önce
Apartman yöneticisi olamayacak adamlar nerelerde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İHL ~ 6 yıl önce
İHL’den mezun olanlar bu işlerden anlamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birisi ~ 6 yıl önce
Hürkuş 14 yıldır envantere giremedi girse o da yeter bizim gibi ülkeye çok bile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerse ~ 6 yıl önce
Ya Allah aşkına birisi sayın RTE nın kandırıldığını (maalesef gene) konuştuğu şeylerin, esasında büyük çoğunlukla montaj olduğunu, daha gövdeyi yapacak malzemeyi, bırakın montajda kullanılan perçinlerin ithal olduğunu, milli piyade tüfeğinin kibar dille HK dan esinlenme olduğunu, eski kan emici tiplerin artık damar olarak SSM i kullandığını, müsteşarın kumaşının ne olduğunu ise THY TECNIC zamanı oğulları ile yapılan işlerden anlaşılması gerektiğini, Temel Kotil in ses var, görüntü olmayan eski bir televizyon gibi olduğunu anlatsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cahil ~ 6 yıl önce
araştır bakalım baykar yaptığı siha/ihaların montaj olup olmadığını tüfek konusuna gelince tüfek zaten ar-15 serisinden esinlendi bunu herkes biliyor zaten ayrıca her tüfek illaki birbirine benzer üretim şekli belli zaten bu normal değil mi ? Cahilce yorum yapacağınıza iyice araştırın
Concorde ~ 6 yıl önce
Yavaş yavaş birşeyler üretmeye başlamak lazım.bazı alanlarda ülke bilgi ve tecrübeye sahip olmadığı için bir 737 üretmek mümkün değil ama daha küçük boyutlu işler yapabiliriz. Keşke ABD'den aldığımız yardımlar karşılığında nuri demirağ ve onun gibilere dolaylı yaptırım uygulanıp fabrikalarının kapanmasına birileri sebep olmasaydı. şu anda hava aracı üretimi adına daha fazla bilgi ve tecrübemiz olacaktı. Önceki yönetimlerde günü kurtarmak için bu olaylara hiç girmediler çünkü hava aracı üretimi uzun bir dönemi kapsayan bir olay, seçime yetişmezdi bu yüzden Bu ülkenin temel sorunu bir 20 yıllık, 30 yıllık planlaması yok. Ülkenin başına gelen kafasına göre yönetiyor, kendini kurtarma çabasında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ata harekat ~ 6 yıl önce
Şimdi çıkar biri yok niye uzay mekiği üretmiyoruz der.90 senelik zihniyete sorun onu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAW ~ 6 yıl önce
Abi bırak şunları ya. Yapılan yolları , köprüleri görmüyorlar.. Kör olmuş bunlar
—- ~ 6 yıl önce
Oraya yerli motorda gec mi kaldik demeyin. Kaldik tabi. Hurkusun platform bile yurt disi. Siz neden bahsediyorsinuz

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000