09 Aralık 2009, Çarşamba 07:40:08

Erdoğan heronlar konusunda yeni rotayı çizdi!

Erdoğan’ın Obama ile görüşmesini ‘pkk terörü ile mücadelede ikinci milat’ ilan etmesinin gerekçesi belli oldu. Bu çerçevede Türkiye, ABD’den üç insansız hava aracı alımı planlıyor...
  • adam akıllı 3 tane reaper alsınlarda hem silahlı olsun hem güvenilir olsun...
  • Su Heronlarin acaba bombalisi var midir? Su PKK lilara söyle saglam 4-5 tane sanlasinlar gözünü seveyim.

Erdoğan’ın Obama ile görüşmesini ‘PKK terörü ile mücadeleda ikinci milat’ ilan etmesinin gerekçesi belli oldu. Washington, terörle mücadele konusunda kritik bazı teçhizatın teslimine yeşil ışık yaktı. Bu çerçevede Türkiye, ABD’den üç insansız hava aracı alımı planlıyor.

Böylece İsrail’in üretimini geciktirdiği ve muhtemelen alımından vazgeçilecek Heron markalı insansız hava araçlarına ABD’den alternatif yaratılmış olacak.

F-16’ya yol gösteriyor

Türkiye ve ABD arasında 5 Kasım 2007 günü Beyaz Saray’da varılan ve terörle mücadelede işbirliği açısından ilk milat kabul edilen anlaşma uyarınca Bağdat’ta konuşlanan Predator marka insansız hava araçları, Kuzey Irak’ta düzenli devriye uçuşu yapıyor. Terörist aktivite tespit ettiğinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne haber veriyor, Türk F-16 uçaklarının hedefleri imhasına yardımcı oluyor.

İsrail’e son süre

Türkiye’ye insansız hava aracı teslimini geciktiren İsrailli şirkete Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından 50 günlük son uyarı önceki hafta yapıldı. Heron projesinde iptal yolunun açılması iki ülke arasındaki yüksek siyasi tansiyona bağlandı.

Türkiye’nin aynı uçakları ABD’den temin ihtimalinin çok güçlendiği Beyaz Saray görüşmesinin ardından Başbakan Erdoğan’ın İsrail’e dönük eleştiri tonu da yükseldi. Başbakan John Hopkins ve SETA toplantılarında İsrail’i Gazze operasyonları nedeniyle ağır dille eleştirdi, Gazze için “İsrail’in açık hava hapishanesi” ifadesini kullandı.

Erdoğan heronlar konusunda yeni rotayı çizdi!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
adam akıllı 3 tane reaper alsınlarda hem silahlı olsun hem güvenilir olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Su Heronlarin acaba bombalisi var midir? Su PKK lilara söyle saglam 4-5 tane sanlasinlar gözünü seveyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000