01 Mart 2013, Cuma 18:00:02

ERCAN'IN YOLCUSU ARTTI GÜNEY KIBRIS ZARAR ETTİ

KKTC’deki Ercan Havalimanı’ndan seyahat eden yolcu sayısının artış göstermesi nedeniyle Güney Kıbrıs’ın 2012 yılı içerisindeki gelir kaybının 12 milyon Euro olduğu iddia edildi...
  • Neden ercan Özelleşmesinden rahatsız oluyorsunuz anlamıyorum.Adamlar gayet iyi çalişmaya başladı,tertemiz ve düzenli oluyor.Niye rahatsızlık anlamıyorum..... İstanbulda 10 tane mi dutty free var sanki :) saçma sapan yazılar yazmayaylım kesin bir çıkarın kaybolmuştur yada boş konuşmayı seviyorsunuz.
  • Yolcu arttı özelleşme adı altında hayatında havalimanı görmemiş şirkete meydanı teslim ettiler. 2013 turizmi yeni şirketin anormal zamları yüzünden tehlikeye girdi bile. Bu fiyatlarla ECN a indirecek charter uçağı zor bulursunuz.
  • Beter ol rum kesimi zamaninda kuzeyle anlasmaya varmazsan 12milyon sonralari 12milyar olur hahahahaa

Kıbrıs Rum Kesimi’nde yayınlanan Fileleftheros gazetesi Ercan Havalimanı’nı tercih eden yolcu sayısında artış olmasının Güney Kıbrıs’ın gelirlerinin azalmasına neden olduğunu yazdı.

Güney Kıbrıs’ın bu nedenden dolayı 2013’teki gelir kaybının ise daha fazla olmasının beklendiğini yazan gazete, Rum Devleti ile havalimanlarını işleten Hermes Airports arasında var olan mevcut anlaşmada, “Rekabet edilebilen yasa dışı Ercan Havalimanı’ndan seyahat eden yolcu sayısı arttıkça Hermes’in devlete olan katkısı da azalacaktır” temelinde bazı öngörüler ve formüllerin bulunduğunu anımsattı.

Gazete söz konusu anlaşmanın 2006 yılında imzalandığını belirtirken ilgili öngörünün, Ercan Havalimanı’ndan seyahat eden 1 milyon yolcu temelinde, Hermes’in her yolcu için devlete vermekle yükümlü olduğu miktarın yaklaşık 30 Euro azalması şekline olduğunu yazdı. Gazete Ercan Havalimanı’ndan seyahat eden yolcu sayısının 2012 yılında “1 milyon” sınırını aşmasına bağlı olarak gelir kaybının 12 milyon Euro olduğunu belirtti. Bu konuda sadece Rum devletinin değil Hermes Airports’un da endişe duyduğunu belirten gazete, Ercan Havalimanından seyahat eden yolcu sayısının artmasının göğüslenmesi hem de anlaşmanın ilgili öngörüsünün yeniden müzakere edilmesi amacıyla ilgili taraflar arasında istişarelerin yapıldığını yazdı.

ERCAN'IN YOLCUSU ARTTI GÜNEY KIBRIS ZARAR ETTİ

Yorumlar

Masal ~ 11 yıl önce
Neden ercan Özelleşmesinden rahatsız oluyorsunuz anlamıyorum.Adamlar gayet iyi çalişmaya başladı,tertemiz ve düzenli oluyor.Niye rahatsızlık anlamıyorum..... İstanbulda 10 tane mi dutty free var sanki :) saçma sapan yazılar yazmayaylım kesin bir çıkarın kaybolmuştur yada boş konuşmayı seviyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 11 yıl önce
Yolcu arttı özelleşme adı altında hayatında havalimanı görmemiş şirkete meydanı teslim ettiler. 2013 turizmi yeni şirketin anormal zamları yüzünden tehlikeye girdi bile. Bu fiyatlarla ECN a indirecek charter uçağı zor bulursunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÖZGÜR ~ 11 yıl önce
Aynen katılıyorum. Duty freeleri kapattı,otoparklara görülmemiş zam,uçak inişlerine ton başına 3 dolardan 4,5 euro.ya çıkardı daha ne olsun...
hahaha ~ 11 yıl önce
Beter ol rum kesimi zamaninda kuzeyle anlasmaya varmazsan 12milyon sonralari 12milyar olur hahahahaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000