06 Ekim 2016, Perşembe 09:11:03

Ercan'da yeni terminal 2018'de açılıyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunan Ercan Havalimanı'nın yeni pist ve terminal binasının 2018’in sonunda hizmete girmesi planlanıyor.
  • Kıbrısta gerçekten o kadar yoğun bir yolcu trafiği var mı? Hani tek uçuşun Türkiye'den olduğu bir meydana o terminal yeter de artar bence. Sadece biraz yenilenmesi gerekiyor o kadar.
  • Hayirli olsun bide hv yolu olsa valla durmaz gelirim guzel kibris :)
  • 250 Milyon euroluk terminal nasıl yapılacak. 20 köprü falan mı olacak. Bu ne ?
  • "......40 yildir zarar eden Ercan Havalimani ilk kez kara gecti". Total Bull Sh....t. Kibrisin tarihi ve orda yasananlar hakkinda bilgi sifir. Bu ulke saadece kumar ve night club lar uzerinde kurulmadi. Adada 7000 yillik tarih var. cok onemli Osmanli ve Turk tarihi da vardir. Bence saadece dizi seyredip kumara ve night clublara gitmekden se biraz okuyup genel kulturunuzu gelistirmeniz lagzim.... Hele Kibris meselesi gibi Turk tarihini ilgilendiren cok onemli bir konu ile....
  • Buraya yapılan her kuruşluk yatırımı destekliyoruz, Allah utandırmasın!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunan Ercan Havalimanı'nın yeni pist ve terminal binasının 2018’in sonunda hizmete girmesi planlanıyor.

Kıbrıs'ta inşa edilecek terminal için çalışmalara başlandı. 40 yıldır zarar eden Ercan Havalimanı ilk kez kâra geçti ve yatırımcısı KKTC'de en yüksek vergiyi veren firma olarak çalışmalara başladı.

"ESKİYİ TOPARLAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Taşyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, "Biz elimizden geldiği kadar iyi hizmet vermeye, vatandaşı memnun etmeye, eskiyi toparlamaya çalışıyoruz. Ama esas işimiz bu değil. Bizim esas görevimiz yeni terminalı, yeni pisti, yeni havaalanını yapmak ve orada halka hizmet vermek" dedi.

250 MİLYON EURO'LUK YATIRIM

Açılış 2018’de Ercan Havalimanı ihalesini 4 yıl önce 120 milyon euro bedelle, Taşyapı İnşaat ile Terminal Yapı kazandı. Şirket yeni havalimanı ve pist için toplam 250 milyon euro yatırım gerçekleştirecek. Turanlı, yeni pist ve terminal binasının 2018’in sonunda hizmete açılacağını açıkladı.

Ercan'da yeni terminal 2018'de açılıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

~ 8 yıl önce
Kıbrısta gerçekten o kadar yoğun bir yolcu trafiği var mı? Hani tek uçuşun Türkiye'den olduğu bir meydana o terminal yeter de artar bence. Sadece biraz yenilenmesi gerekiyor o kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 8 yıl önce
Sadece Türkiye'den uçuşlar var ama oldukça yoğun. İstanbul (AHL ve SAW), Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Hatay, Diyarbakır, Gaziantep, Ordu-Giresun'a direkt seferler var. THY, Anadolujet, Pegasus, Atlasglobal, Onurair, Borajet tarifeli olarak uçuyor. Tailwind, Corendon da charter olarak geliyorlar.
Ercan ~ 8 yıl önce
Ercana boş yere harcanan paralar yerine Geçitkaleyi adam edin. Ercanın potansiyeli belli. Ama amaç dutyfree lerden para kazanmak. Siz siz olun KKTC de sigara ve içkiyi marketlerden alın. parfümeriyi de Istanbuldan.
Plt ~ 8 yıl önce
Hayirli olsun bide hv yolu olsa valla durmaz gelirim guzel kibris :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Daşyapı ~ 8 yıl önce
250 Milyon euroluk terminal nasıl yapılacak. 20 köprü falan mı olacak. Bu ne ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KKTC ~ 8 yıl önce
Kibris'ta iscilik pahali
Ayorgi ~ 8 yıl önce
"......40 yildir zarar eden Ercan Havalimani ilk kez kara gecti". Total Bull Sh....t. Kibrisin tarihi ve orda yasananlar hakkinda bilgi sifir. Bu ulke saadece kumar ve night club lar uzerinde kurulmadi. Adada 7000 yillik tarih var. cok onemli Osmanli ve Turk tarihi da vardir. Bence saadece dizi seyredip kumara ve night clublara gitmekden se biraz okuyup genel kulturunuzu gelistirmeniz lagzim.... Hele Kibris meselesi gibi Turk tarihini ilgilendiren cok onemli bir konu ile....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatan toprağı ~ 8 yıl önce
Buraya yapılan her kuruşluk yatırımı destekliyoruz, Allah utandırmasın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayorgi ~ 8 yıl önce
Ercan ozellestirilene kadar kar amacli degildi. KKTC icin oncelik hayati ve dis dunya ile tek baglantiydi.. Kar amacli ozellestirildikten sonra oldu. Devlet tarafindan yonetilirken pek gelisemedi. Simdiki yatirimlar gerekli ve ozellikle ilerisi icin cok onemli. Gelismeler gayet guzel.....

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000