30 Ağustos 2011, Salı 08:00:28

ERCAN'DA TURİZM TANITIM ATAĞI

KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi’nin Ercan Havaalanı’nın geliş ve gidiş salonlarına yerleştirdiği Kuzey Kıbrıs Tanıtım Standları’nı inceledi.
Üstel, Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Müdürü Derviş Gezer’in eşliğinde Ercan Havaalanı’na gitti.

Üstel havaalanında yaptığı konuşmada ülkeye gelen ve giden turistin Kuzey Kıbrıs’ı tanıtıcı bilgiye kolaylıkla ulaşmasını hedeflediklerini belirtti.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi’nin her yıl, turist başına en az bir broşür düşecek şekilde, KKTC’nin sahip olduğu turistik ürün çeşitliliğini tanıtıcı broşürler bastığını bildiren Üstel, bu broşürleri Turizm Enformasyon Ofisleri’nde ve katıldıkları fuarlarda dağıttıklarını kaydetti.

Üstel, otel işletmecileri ile seyahat acentesi sahiplerinin de Bakanlığın hazırlattığı bu broşürlerden alıp otellerinde konaklayan turistlere ve acentelerin de ülkemize getirdikleri turistlere verebileceklerini söyledi. Turistlerin Ercan Havaalanı’ndan çıkış yapmak için beklediği sırada Kuzey Kıbrıs tatilleri boyunca ziyaret ettikleri tarihi yerler ve gördükleri güzellikleri, broşürlerde bulabileceklerini ifade eden Üstel, turistlerin tanıtıcı broşürlerde Kuzey Kıbrıs’ın görmedikleri yerlerini ve bilmedikleri özelliklerini de fark edebileceklerini belirtti. Üstel, turistleri ülkeye bir kez daha getirmek için motivasyon yaratmak istediklerine de dikkati çekti.

Üstel, tatillerini geçirmek amacıyla Kuzey Kıbrıs’a gelen turistlerin de valizlerini almak için bekledikleri sırada, Ercan Havaalanı’nın geliş salonuna koydukları Kuzey Kıbrıs Tanıtıcı Broşür stantlarından Almanca, İngilizce ve Türkçe broşürleri alıp bilgilenebileceklerini de söyledi.

Üstel, bayramdan sonra ‘Wellcome to North Cyprus’ adı altında Kuzey Kıbrıs’ın sahip olduğu tarihi, doğal ve kültürel güzellikleri ile turistik ürün çeşitliliği hakkında bilgi verecek ve haritayı da içerecek geniş kapsamlı bir broşür daha basacakları ifade etti.

(Kıbrıs Gazetesi)
ERCAN'DA TURİZM TANITIM ATAĞI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000