14 Mart 2013, Perşembe 08:15:39

ERCAN'DA FAST FOOD HAREKATI

KKTC’de Ercan Havaalanı’nın işletmesini 25 yıllığına alan Taşyapı İnşaat’ın Genel Müdürü Göksel Bodur, “Amerikan fast-food zinciri McDonald’s gibi markaları KKTC’ye getirmek amacıyla çalışma başlattıklarını” söyledi...
  • Haklı olarak kimse yorum bile yazmaya değer bulmamış.
  • kıbrıslılara bir iki cümle her fırsatta Türkiyeyi sevmezler malesef oysa Türkiye onlara her zaman destek verdi arka çıktı rumlara karşı bunun karşılığı sadece teşekkür olmalıdır o kadar. şunu da söylemek lazım ingilterede yaşayan binlerce varlıklı kıbrıslı işadamı var kuzey kıbrısı çok seviyorlarsa neden gelip de yatırım yapmıyorlar sorarım size her seferinde türk işadamları yatırım yapmıyor deniliyor buda doığru değil oteller inşa edildi yollar yapıldı yapılmaya devam ediyor ama nerede bir tane kıbrıslı işadamı da gelip yatırım yapmıyor her nedense ingilterede yaşamak kolay geliyor doğal olarak.. 10 kişi bir araya gelip de kıbrıs havayollarını kuramıyor ingileteredeki kbrıslı türk yatırımcılar işadamları sorarım size..

Ercan’da Gloria Jean’s Coffees’in bir kafesinin açılacağını kaydeden Bodur, “Kıbrıs Türk halkı için arzu edileni yapacaklarını, sadece McDonald’s değil, benzer uluslararası markayı da Ercan’a getirme çalışmalarını yürüttüklerini” söyledi. Bodur, markaların Ada’ya gelmesi konusundaki zorlukları ise, “Biz bunu yaparken devlet ve millet işbirliği ile yapıyoruz” şeklinde açıkladı. Milliyet’e konuşan üst düzey bir yetkili de Taşyapı’nın çabalarını desteklediklerini kaydetti.

Burger King örneği

Rumların “olumsuz lobisi” nedeniyle uluslararası şirketler KKTC’ye bayilik veya distribütörlükler vermiyor. Mesela Vodafone, Rumların baskısı nedeniyle KKTC’de kendi markasını kullanamıyor. İngiliz GSM şirketi Vodafone, Kuzey Kıbrıs’ta hâlâ Telsim olarak hizmet veriyor. Bunun yanında,ABD’li fast - food zinciri Burger King ise Burger City adı ile çalışıyor.

Otel yatırımı sinyali

KKTC’ye yatırımların devam edebileceği sinyalini de veren Göksel Bodur, otel yatırımı konusunda bir tasarlama içinde olduklarını ifade etti. Bodur’un verdiği bilgiye göre Ercan’da yerel üretimi destekleyen anlayış olacak. Ercan’da “yerel ürünler standı” kurulacak.

220 milyon euro’luk yatırım

Taşyapı, Ercan’a 220 milyon euro harcama yapacak. 2014 yılında yeni havaalanının inşaatı başlayacak. Yeni havaalanının 15 milyon yolcuya hizmet etmesi bekleniyor. Ercan şu anda 3.5 milyon yolcuya hizmet veriyor. (Milliyet)

ERCAN'DA FAST FOOD HAREKATI

Yorumlar

Yorgun ~ 11 yıl önce
Haklı olarak kimse yorum bile yazmaya değer bulmamış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 11 yıl önce
kıbrıslılara bir iki cümle her fırsatta Türkiyeyi sevmezler malesef oysa Türkiye onlara her zaman destek verdi arka çıktı rumlara karşı bunun karşılığı sadece teşekkür olmalıdır o kadar. şunu da söylemek lazım ingilterede yaşayan binlerce varlıklı kıbrıslı işadamı var kuzey kıbrısı çok seviyorlarsa neden gelip de yatırım yapmıyorlar sorarım size her seferinde türk işadamları yatırım yapmıyor deniliyor buda doığru değil oteller inşa edildi yollar yapıldı yapılmaya devam ediyor ama nerede bir tane kıbrıslı işadamı da gelip yatırım yapmıyor her nedense ingilterede yaşamak kolay geliyor doğal olarak.. 10 kişi bir araya gelip de kıbrıs havayollarını kuramıyor ingileteredeki kbrıslı türk yatırımcılar işadamları sorarım size..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000