27 Mayıs 2009, Çarşamba 07:27:32

Ercan'da bir uyuşturucu vakası daha...

İran uyruklu uyuşturucu zanlısı Mehdi Şahbodagi, Lefkoşa Kaza Mahkemesi tarafından hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.
  • Ercan havaalanıda orta doğunun colombia'sı oldu galiba.

Uyuşturucu tasarrufu suçuyla uzun zaman arandıktan sonra, Ercan Havalimanı’ndan giriş yaparken tespit edilerek gözaltına alınan ve tasarrufunda ezilmiş sarımsakların altına gizlediği yaklaşık 3 kilo hintkeneviri ve 1 kilo ham afyon bulunan İran uyruklu uyuşturucu zanlısı Mehdi Şahbodagi, tutukluluk süresinin dolması ve hakkında yürütülen polis soruşturmasının tamamlanması nedeniyle dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.
  
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Fügen Ulutekin’in huzurunda görülen duruşmada zanlının hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verildi.
  
Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli Polis Çavuşu Mehmet Emin, mahkemede yeminli şahadet vererek olguları aktardı.
  
Polis Çavuşu Mehmet Emin, 10 Mart 2009 tarihinde meydana gelen ‘kanunsuz uyuşturucu madde, eroin, ham afyon ve hintkeneviri tasarrufu’ meselesiyle ilgili olarak aranmakta olan zanlının 15 Mayıs 2009 tarihinde saat 21.00 sıralarında Ercan Havalimanı’ndan KKTC’ye giriş yapması üzerine gözaltına alındığını kaydetti.
  
Mehmet Emin, zanlı Şahbodagi’nin bavulunda yapılan aramada bulunan 2 kilo 919 gram 240 miligram ağırlığında hintkeneviri ve 941 gram 770 miligram ağırlığındaki ham afyon türü uyuşturucuya emare olarak el konulduğunu belirtti.
  
Meseleyle ilgili tahkikatın tamamlandığını söyleyen Polis Çavuşu Emin, işlenen suçun çok ciddi olduğunu dile getirdi.
  
Zanlının İran uyruklu olup KKTC’de bağı bulunmadığını kaydeden Mehmet Emin, zanlının 3 ayı geçmemek kaydı ile davaları görüşülene dek Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.
  
Zanlı adına söz alan Avukat Özgü Özyiğit de bu talebe itiraz etmedi.
  
Yargıç Fügen Ulutekin, zanlının davaları görüşülünceye dek hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

(Kıbrıs Gazetesi)

Ercan'da bir uyuşturucu vakası daha...

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Ercan havaalanıda orta doğunun colombia'sı oldu galiba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000