18 Eylül 2012, Salı 08:01:20

"ERCAN'DA BAŞKA İŞLER VAR!"

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, Ercan Havalimanının özelleştirilme sürecini anlattı.
  • Sivil havacılık da bu kadar iş bilmez adam olursa özelleştirme çözüm olur. Atayın oraya tecrübeli bir yönetici bakın nasıl değişecek. DP de aynı sendikacılar gibi herşeye karşı. Sadece maaşlara zam yapın diyen zihniyetin başka türlüsü. Sendikalar KTHY nı batırdı, DP de ülkeyi batıracak.
  • THY Özelleştirme kapsamında hava taşımacılığı serbestleştiriirse THY'nin değeri düşer bunun sonucunda da kamu zarar görür. Yıllarca bu ninnilerle hem bizi uyuttular hem de hevecılığımızın önünü tıkadılar. Aynı ninnilerin bir başka versiyonu

 

Ercan Havaalanı’nın özelleştirme sürecinde yaşanılanlar konusunda çarpıcı ifadelerde bulunan Denktaş, ‘Ercan’da başka işler var’ dedi.

Ercan Havaalanın özelleştirilmesi ile ilgili çekincelerinizin sebepleri nelerdir?

“Küçük bir ülkeyiz. Ercan havaalanımız, elektrik kurumumuz monopol olabilecek tek olan kurumlarımızdır. Elimizde bu yönde başka kurumlarımız yok. Yani bu alanlarda rekabet şansımız yok. Ercan tek çıkış kapımız. Ercan’ı özelleştirmek istiyorlar. Neden? Çünkü Türkiye de havalimanları özelleştirildi ve güzel de neticeler alındı. Ama Türkiye de güzel, büyük havaalanları varken rekabette var.

Türkiye’nin neredeyse her şehrinde en az bir havaalanı var. Ama bizim devletimizin tek bir tane havaalanı var. Koşullarımız ayni değil. Ercan mevcut kötü yönetime, yolcu ve uçak durumuna rağmen kazanıyor mu? Evet kazanıyor. Peki, bu karı kara deliğe atmak yerine, Ercan iyileştirme fonu diye bir fona atıp biriktirmekle iki yıl içerisinde Ercan’ın tüm ihtiyaçlarını karşılayıp daha da yenileyebilir miyim? Evet, istersem yapabilirim.

Peki, Ercan içerisinde daha iyi bir yönetimle 12 milyon diye bizzat ilgili Bakan’ın söylediği kar miktarını iki katına çıkarabilir miyim? Evet, buda mümkün. O zaman niye bunu devletin kontrolünden çıkarıp, başka bir kuruluşa veriyorum. Ve 25 yıl başka havaalanı açmayacağım diyerek kendi elimi bağlıyorum. Demek ki ortada başka bir şey var. Bu projeyle 8 milyon yolcu kapasitesine ulaşacağımız söyleniyor.

8 milyonu biz 4 milyona indirelim. Yarısının vatandaş, öğrenci olduğunu düşünelim. 4 milyonu da turist kabul edelim. 4 milyon turist yani yaklaşık on kişiye bir turist düşecek şekilde bir rakamdır. Uluslar arası standart bir kişiye 3 ile 4 turist arası idealdir kalkınma için yeterlidir, 5’in üstüne çıktığı anda sorun yaşanmaya başlar der çünkü gelen turistin harcama yapması düşer buda zaten turizm değildir.

Kısacası Türkiye’nin koşullarına göre düşünülmüş hiçbir faydası olmayacak, vizyonsuz bir proje olmuş. Çukurova projesini alıp ben bunu yapacağım dediler. Alt geçit, üst geçit direk Ulaştırma bakanlığından Ercan’a ulaşacak bir yol. Ülkenin başka daha öncelikli sorunları var. Tabi ki Ercan iyileştirilmeli, yenilenmeli. Ama zaten bunu kendi geliriyle yapabilir. Bunların yanında yaklaşık olarak bir 400-500 kişide işsiz kalacak. Şartnameye baktık bir yerinde 150 kişi güvenlik için istihdam edebilirsiniz diyor. Bu zorunluluktur. Zorunlu olmayan istihdam edilecek kişilerin KKTC vatandaşı olması. Yeni iş alanı da yaratmayacak.

Kısacası ortaya büyük bir bina çıkacak ama ne işe yarayacak belli değil. Söylenen açıkça bana 100 milyon ver 1,7 Milyarı kazan. Alınan parayla bir 13. Maaş ödenecek diye bu ülkenin 25 yılı feda edilecek. Başka partilerin, başka iktidarların da eli kolu bağlanacak. Kimsenin böyle bir hakkı yoktur. Önce halktan yani Meclisten yetki alınması gerek. İhaleye çıkılırken daha önceleri teminat mektupları istenirdi bu defa para nakit isteniyor. Yani paraya ihtiyaç var ve hemen bir yere kullanılacak”.

Ercan havaalanın özelleştirilmesi kamuoyunda pek konuşulmuyor. Sebep ne olabilir?

“Bu konu hepsinden önemlidir. Fakat gerçekten çok ilginçtir resmen gözden kaçırılıyor. Belli ki bir el var ve bu konuyu bastırıyor. Özellikle basın da pek de yer almıyor. Ercan çok önemli bir noktadır ama sıradanlaştırılıyor. Akıncılar köyünün KKTC’nin bir parçası olduğunu hatırlatacak daha rahat ve kolay ulaşım hizmeti yaratacak yol bu sebeplerle iptal edildi. Ben sizin vasıtanızla bir çağrı yapmak istiyorum. Bu ülkenin yazarları, gazeteciler, aydınları gelsinler bu projeyi incelesinler. Bu satış ülkeye, devlete fayda sağlayacak mı? Bağımsız bir rapor hazırlasınlar. Hükümeti yanlış yapıyorsunuz diye ikna etsinler. Yada toplumu doğru yapılıyor diye ikna edilsin”. (Star Kıbrıs)

"ERCAN'DA BAŞKA İŞLER VAR!"

Yorumlar

Sendikacı ~ 12 yıl önce
Sivil havacılık da bu kadar iş bilmez adam olursa özelleştirme çözüm olur. Atayın oraya tecrübeli bir yönetici bakın nasıl değişecek. DP de aynı sendikacılar gibi herşeye karşı. Sadece maaşlara zam yapın diyen zihniyetin başka türlüsü. Sendikalar KTHY nı batırdı, DP de ülkeyi batıracak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
THY Özelleştirme kapsamında hava taşımacılığı serbestleştiriirse THY'nin değeri düşer bunun sonucunda da kamu zarar görür. Yıllarca bu ninnilerle hem bizi uyuttular hem de hevecılığımızın önünü tıkadılar. Aynı ninnilerin bir başka versiyonu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000