19 Nisan 2012, Perşembe 08:50:01

ERCAN'DA ADIM ADIM ÖZELLEŞTİRMEYE...

Bakanlar Kurulu, Ercan Havalimanı’nın Özelleştirme Yasası kapsamında özelleştirme ihalesinin başlatılması yönünde karar üretti ve bu amaçla “Ön Rapor Hazırlama Komisyonu” kurdu.
  • En tecrübeli = TAV ... işte o kadar :)))
  • Ercan Uluslararası bir havalimanı olsa özelleştirmeye çok şirket katılır ama sadece Türkiye uçuşlu ve yaz aylarında yoğunluğu olan yer.
  • bence bu ihaleyi en tecrübeli ve acil yapan firma kazanır!!!
  • TAV a hayırlı olsun.
  • özelleştirmeye evet , kişiselleştirmeye - yandaşlaştırmaya hayır.. adı pek bilinmeyen ve bir başkasının taşeronu olan firma ismi konuşulmaya başlandı..
Ercan Havalimanı’nın son 2 yıllık mali yapısını, yeni yatırımlara ihtiyaç duyulup duyulmadığını ve yatırımlara ihtiyaç duyulması halinde yaklaşık yatırım bedelinin ne olacağı” hususlarında bir ön rapor hazırlayacak olan komisyonun bu prosedürü tamamlamasının ardından ihale süreci makul bir süre içinde resmiyete kavuşacak.
 
Bakanlar Kurulu bugün yaptığı olağan toplantısında gündemindeki rutin konular ile bakanlıklardan gelen önerileri görüştü.
 
Başbakan İrsen Küçük başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basına toplantı ile ilgili açıklama yapan İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, toplantıda halkın yaşadığı sıkıntılar ile hükümete gelen taleplerle konusunda bakanlar arası görüş alışverişinde bulunulduğunu kaydetti.
 
Çavuşoğlu, yoğun bir gündemle yaptıkları toplantıda rutin bakanlıklardan gelen önergelerin değerlendirildiğini, bu değerlendirmeler sonucunda da halka hizmet edebilmek adına yoğun bir şekilde çalıştıklarını dile getirdi.
 
Bakanlar Kurulu’nun gündemine, kamuyu ilgilendiren ve uzun bir zamandır tartışma konusu olan Özelleştirme Yasası kapsamında Ercan Havalimanı’nın özelleştirme ihalesinin başlatılması yönünde karar üretilmesi için önerge geldiğini ifade eden Çavuşoğlu, Bakanlar Kurulu’nun da bu kararı ürettiğini ve Özelleştirme Yasası’nın 5. maddesi uyarınca “Ön Rapor Hazırlama Komisyonu” kurulduğunu kaydetti.
 
Bu komisyonun Ercan Havalimanı’nın son 2 yıllık mali yapısını, yeni yatırımlara ihtiyaç duyulup duyulmadığını ve yatırımlara ihtiyaç duyulması halinde yaklaşık yatırım bedelinin ne olacağı hususlarında bir ön rapor hazırlayacağını anlatan Çavuşoğlu, ihale sürecinin başlayabilmesi için bu prosedürlerden geçilmesi gerektiğini, bu prosedürlerin ardından da ihale sürecinin makul bir süre içinde tamamen resmiyete kavuşacağını söyledi.
 
İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Çavuşoğlu, bir soru üzerine bugün LTB’deki grevlerle ilgili kendisinin ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi’nin BES ile bir görüşme yaptığını, ayrıca Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar ile bazı belediye başkanlarının da Bakanlar Kurulu’na davet edilerek, görüşlerini aldıklarını ve belediyelerin sıkıntılarını değerlendirmek amacıyla görüştüklerini kaydetti. (Gündem Kıbrıs)
ERCAN'DA ADIM ADIM ÖZELLEŞTİRMEYE...

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 12 yıl önce
En tecrübeli = TAV ... işte o kadar :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ercan Uluslararası bir havalimanı olsa özelleştirmeye çok şirket katılır ama sadece Türkiye uçuşlu ve yaz aylarında yoğunluğu olan yer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bence bu ihaleyi en tecrübeli ve acil yapan firma kazanır!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
TAV a hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
özelleştirmeye evet , kişiselleştirmeye - yandaşlaştırmaya hayır.. adı pek bilinmeyen ve bir başkasının taşeronu olan firma ismi konuşulmaya başlandı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000